به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
ارومیه ،تولید انبوه زباله و گاها بی مسئولیتی عدهای در ریختن زباله در
طبیعت به معضلی برای محیط زیست و سلامت شهروندان کشورمان تبدیل شده است که
منطقه آزاد ماکو از آن نیز مستثنی نیست و رفع آن نیاز به فرهنگ سازی گسترده و ساماندهی دارد.
سازمان منطقه آزاد ماکو بطور نمادین با دعوت از اقشار مختلف مردم اعم از مسئولین، جوانان، ورزشکاران، اصناف و کسبه، نیروهای بسیج، هلال احمرو سازمانهای مردم نهاد اقدام به برگزاری همایش بزرگ پاکسازی حریم جاده ماکو - بازرگان به عنوان دروازه ورودی ایران از سمت اروپا کرده که با استقبال بی نظیر و بیش از هزار نفری شهروندان طبیعت دوست قرار گرفت.
مردم و مسئولین معتقدند که رها سازی
زبالهها در محیطهای پیرامون شهرها و روستاها به جز آلوده کردن محیط زیست زندگی انسانها بخش وسیعی از زیستگاههای حیات وحش منطقه را نیز آلوده کرده و علاوه بر آلودگی بصری و بهداشتی، ادامه زندگی جانوران و حیوانات را نیز در معرض خطر قرار داده است.
بیشتر بخوانید:همایش پاکسازی منطقه آزاد ماکو؛ گامی بسوی فرهنگ سازی
یکی از پزشکان شهر که در این مراسم حضور داشت میگوید: دفن نکردن اصولی زباله، استفاده نکردن از فناوری روز در ساماندهی و بازیافت زباله در منطقه، نبود آموزش و فرهنگسازی کافی در بین شهروندان هم اکنون به دغدغه جدی مسئولان و شهروندان تبدیل شده است.
اسلام یادگاری معتقد است: رهاسازی زبالهها در طبیعت موجب افزایش تعداد حشرات و جانوران موذی میشود و ورود احشام دامداران به محیطهای آلوده احتمال بروز خطرات بهداشتی و مخدوش کردن چهره طبیعت منطقه ازبه دنبال دارد لذا تک تک ما شهروندان باید در این خصوص احساس مسئولیت کنیم.
کارشناس محیط زیست نیز معتقد است که فرهنگ سازی تولید کم زباله در بین خانوارها، کاهش استفاده از پلاستیک و نایلون، نهادینه کردن طرح تفیک، استفاده از فناوریهای روز در جمع آوری و بازیافت زباله و نظارت دقیق بر مکانهای انباشت میتواند به عنوان راهکاری برای ساماندهی و مقابله با بحران زیست محیطی ناشی از پسماندها به کار گرفته شود.
مهدی ملکوتی میافزاید: انتظار میرود با ترویج فرهنگ پیشگیری از رها سازی زباله در طبیعت در بین مردم قدمهای مهمی در جلوگیری از آلودگی طبیعت ناشی از زبالهها برداشته شود.
مدیر دبستان یکی از مدارس روستایی نیز میگوید:
کاهش تولید زباله اولین قدم در مدیریت زیست محیطی است، منطقه آزاد ماکو دروازه ورود کشور است که از لحاظ بصری شایسته کشور ایران نمیباشد.
سلیمانزاده میافزاید: منطقه آزاد ماکو منطقهای سرسبز با طبیعت بکر و زیباست که ای کاش شهروندان بجای ریختن زباله در طبیعت نسبت به کاشت نهال و توسعه فضای سبز منطقه اقدام کنند.
ورزشکار رزمی نیز که با گروه باشگاهی خود برای پاکسازی و
جمع آوری زباله آمده بود، سبک زندگی امروزی و استفاده بی رویه از محصولات پلاستیکی را از دلایل افزایش زباله عنوان میکند و میافزاید: کیسههای پارچهای بعنوان یک جایگزین مناسب و یک راهکار پیشگیرانه و کاهشی میتواند بسیار موثر است.
زهرا عزیزی میگوید: حیف است که منطقه زیبای ماکو که همه آن را با مردم بافرهنگ و اصالتش میشناسند اینگونه آلوده زباله و آشغال باشد و ما نه فقط امروز بلکه هر زمان دیگری برای پاکسازی این منطقه خواهیم آمد.
همایش یک روزه پاکسازی منطقه آزاد ماکو با حضور بیش از هزار نفری مردم و مسئولین در منطقه آزاد ماکو برگزار و بیش از ۳ تن زباله جمع آوری شد.