به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، پیروز حناچی شهردار تهران در حاشیه مراسم گردهمایی مشترک فرماندهان و پیشکسوتان مهندسی رزمی دوران دفاع مقدس در جمع خبرنگاران با اشاره به این نکته که یکی از حوزههای مغفول مانده ۸ سال دفاع مقدس مهندسی رزمی است، افزود: مهندسی رزمی از آغاز جنگ تحمیلی تا روزهای انتهایی آن نقش مهم و پر رنگی داشت که از پل ۱۴ کیلومتری خیبر میتوانیم به عنوان بزرگترین دستاورد این نهاد نام ببریم.
حناچی ادامه داد: پل اروند نیز از دیگر سازههای حوزه مهندسی رزمی بود که حتی در بمباران نیز تخریب نشد و این یکی از خاطرات بیاد ماندنی ۸ سال دفاع مقدس بود.
او تصریح کرد: این گردهمایی برپا شد تا برخی از تجربیات و خاطرههای حوزه مهندسی رزمی بیان و انتقال پیدا کند و تلاش ما باید به گونهای باشد که دستاوردهای حوزه مهندسی رزمی در ۸ سال دفاع مقدس که مایه عزت است به دیگر نسلها منتقل شود.
شهردار تهران با تاکید بر این نکته که بزرگترین دستاورد دفاع مقدس اعتماد به نفس و خودباوری بود، افزود: مشکلات ما بن بست ندارد و شرایطی که دفاع مقدس در ما ایجاد کرد باور این موضوع بود که خدا با ما است.
حناچی در پاسخ به این سوال که آیا از تجربیات حوزه مهندسی رزمی در شهرداری تهران استفاده میشود یا خیر ادامه داد: تجربیات حوزه مهندسی رزمی باید گرامی داشته شود و ما باید از تجربههای حوزه مهندسی رزمی در مدیریت شهری استفاده کنیم.
اوتصریح کرد: آنچه که تا به امروز به مردم از ۸ سال دفاع مقدس منتقل شده است رزم و عملیات بوده است و به مهندسی رزمی کمتر اشاره شده است و از زمانی که شهید چمران با بستن آب مانع ورود عراقیها شد تا احداث بیمارستانهای صحرایی که رکورد انتقال مجروح به بیمارستان زده شد مهندسی رزمی حضوری فعال داشته است و باید به آن توجه شود.
شهردار تهران افزود: این نشست گوش زدی بود برای انتقال تجربیات حوزه مهندسی رزمی، زیرا تا به امروز بخشی از تجربیات دفاع مقدس به شکل کتاب منتشر شده است و بخش مهندسی رزمی مغفول مانده است.
حناچی با اشاره بر به کار گیری تجربیات حوزه مهندسی فنی در دانشگاهها ادامه داد: امروز دانش تروما که همان درمان بدنهای متلاشی است از حوزه مهندسی رزمی نشات گرفته، زیرا ریشه تروما در ۸ سال دفاع مقدس بود و اینها جزء مواهب پنهان جنگ تحمیلی است.
اوتصریح کرد: ایستادگی مواهبی برای کشور داشت و باید تجربیات به نسلهای بعد منتقل شد.
شهردار تهران تاکید کرد: در زمان جنگ ۸۰۰۰ هزار مین توسط ارتش جمع آوری و همین تعداد نیز توسط سپاه جمع آوری شد و تمام اقدامها نشان میداد که ما از روز اول برای مدیریت جنگ برنامه داشتیم.
انتهای پیام/