رئیس اداره سلامت نوجوانان و جوانان و مدرسه درباره عوارض کوله پشتی سنگین و کیف دوشی برای سلامت دانش آموزان هشدار داد.

استفاده از کوله پشتی نامناسب باعث بروز مشکلات اسکلتی و قوس بیش از حد کمر/ وزن کوله پشتی باید یک دهم وزن دانش آموز باشدگلایل اردلان رئیس اداره سلامت نوجوانان و جوانان و مدرسه در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان ، اظهار کرد: برای پیشگیری از بروز بیماری‌های اسکلتی در دانش آموزان باید والدین در انتخاب و خرید کوله پشتی دقت بیشتری را انجام دهند، زیرا اگر این وسیله به صورت صحیحی مورد استفاده قرار بگیرد برای حمل کتاب مفید است.
 
او با اشاره به اینکه  بنابر گفته کارشناسان کوله پشتی در حفظ و ارتقای سلامت اسکلت بدن از کیف دستی بهتر است، ادامه داد: اگر کوله پشتی به درستی انتخاب و مورد استفاده قرار نگیرد باعث تغییر شکل در اندام و بروز درد در ناحیه کمر و ایجاد ناهنجاری‌های قامتی افراد و به ویژه دانش آموزان می‌شود و باعث ایجاد ضایعاتی در ستون فقرات در آینده خواهد شد.
 
اردلان تاکید کرد: اگر وزن دانش آموز در حدود ۲۵ کیلوگرم است نباید وزن کیف او بیش از ۲ و نیم کیلوگرم باشد و کارشناسان توصیه می‌کنند که دانش آموزان نباید به هیچ عنوان کوله پشتی را در یک طرف از شانه بیندازند، زیرا این کار باعث ایجاد مشکلاتی در هنگام نشستن و ایستادن دانش آموز می‌شود.

رئیس اداره سلامت نوجوانان و جوانان و مدرسه بیان کرد: اگر کوله پشتی سنگین باشد این مسئله باعث شده تا پشت فرد بیش از حد قوس پیدا کند و سر یا تنه به جلو خم شود تا بدن بتواند وزن زیاد کیف را تحمل کند.

عوارض انداختن کوله پشتی بر روی یک شانه

او ادامه داد: اگر کوله پشتی بیش از حد استاندارد وزن داشته باشد یا بر روی یک شانه آویزان باشد باعث خستگی بیش از حد و فشار زیاد بر روی عضلات گردن می‌شود.
 
اردلان افزود: متاسفانه دیده شده برخی از کوله‌های پشتی دارای بند باریک هستند و این موضوع سبب می‌شود تا رشته‌های عصبی دست‌ها و جریان خون تحت فشار قرار بگیرد و در طول زمان بند باریک باعث گزگز بازو وقتی دست‌های دانش آموزان می‌شود.
 
رئیس اداره سلامت نوجوانان و جوانان و مدرسه با اشاره به اینکه کوله پشتی باید ۳ سانتی متر بالاتر از گودی کمر قرار گیرد، افزود: عرض بند‌های کوله پشتی باید حداقل ۵ سانتی متر باشد و به طور مقارن در پشت بدن قرار بگیرد.


بیشتر بخوانید: کفش مناسب ویژه دانش آموزان چه ویژگی‌هایی دارد؟
او افزود: دانش آموزان باید هنگام بلند کردن کوله پشتی زانو‌های خود را خم کنند و کتاب‌های سنگین‌تر خود را در مرکز ثقل کیف بگذارند و این کار باعث کاهش آسیب کمر می‌شود.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار