به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در نشست خبری روز جهانی گردشگری که امروز در سالن فجر وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد، گفت:من روز جهانی گردشگری را گرامی میدارم. روز جهانی گردشگری در تقویم سازمان جهانی گردشگری به عنوان یک رویداد ثبت شده و با تصویب اساسنامه این سازمان و تشکیل آن هم زمان است. هر ساله کشورهای عضو سازمان جهانی گردشگری برنامههای ویژهای را برای این روز دارند و هر روز سازمان جهانی گردشگری یک برنامه رسمی را برای روز جهانی گردشگری دارد که امسال در هند برگزار میشود.
وی افزود:رویکرد ما در حوزه گردشگری، آموزش، مهارت و اشتغال است و امسال در ۶ماهه اول روند رشد گردشگری در سطح جهان ادامه دارد. در آسیا و اقیانوسیه با۷درصد افزایش و در منطقه خاورمیانه با ۶درصد رشد گردشگر مواجه بودیم. گردشگری در حوزه اشتغال نیز تاثیر خوبی دارد و با مرور این روند متوجه میشویم در۱۰سال گذشته از هر۵شغل ایجاد شده یکی در حوزه گردشگری بوده است.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت:ما در سال گذشته۷میلیون و ۸۰۰هزار گردشگر ورودی داشتیم و در ۵ماهه نخست امسال۴میلیون و ۱۰۰هزار گردشگر ورودی داشتیم که نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته۳۰درصد افزایش داشتیم و به نظر میرسد این میزان افزایش گردشگر نسبت به شرایط منطقه، عدد خوبی است زیرا صنعت گردشگری صنعت ترسویی است و تاثیر زیادی از شرایط سیاسی و اقتصادی میپذیرد البته کشور ما کشور امنی است، اما ناامنی منطقه به صورت غیر مستقیم در حوزه گردشگری مان تاثیر گذاشته است.
تیموری اظهار کرد:ما توجه زیادی به حوزه گردشگری داخلی داریم و نمیتوانیم و نمیخواهیم از آن غفلت کنیم و در این حوزه توزیع سفر حائز اهمیت است.
او گفت:مطمئن هستم اگر گردشگری داخلی ما افزایش پیدا کنید فضای مناسبی برای توسعه گردشگری خارجی ما فراهم میشود. ما در حوزه گردشگری داخلی به دنبال ساماندهی هستیم. در حوزه گردشگری خارجی نیز پس از تجربه یک دوره رکود، مجددا این حوزه تا اندازهای رونق گرفته البته شاید درست نباشد که من از خروج گردشگر دفاع کنم، اما به نظر میرسد رونق این حوزه به صنعت گردشگری ما کمک میکند.
تیموری گفت:ما به عنوان متولی صنعت گردشگری سعی میکنیم از روز جهانی گردشگری برای توسعه صنعت گردشگری استفاده کنیم. ما همگام با سیاست هایمان برای گردشگری داخلی از روز جهانی گردشگری نیز برای توزیع سفر استفاده میکنیم و امسال مراسم رسمی روز جهانی گردشگری را در پایتخت برگزار نکردیم و آن را۶مهر در زاهدان برگزار میکنیم تا مقاصدی چون سیستان و بلوچستان نیز به عنوان یک مقصد جذاب شناخته شود. ما امسال در قالب یک هفته گردشگری نشستی را در سمنان برگزار میکنیم و در روزهای دهم و یازدهم موضوع اکوتوریسم و گردشگری روستایی را در استان کردستان و شهر سنندج بررسی میکنیم. از همه ادارات کل استانی نیز خواسته شده که برنامههایی را به مناسبت هفته گردشگری و روز جهانی آن برگزار کنند.
او ادامه داد:از دانشگاههایی که رشتههای مرتبط با بخش گردشگری را دارند صحبت شده تا برنامههایی را برای روز جهانی گردشگری برگزار کنند.
معاون گردشگری وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در خصوص نقش ستاد سفر در ساماندهی سفرها گفت:ما در طول سفر ۲سفر در سطح ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر داشتیم و سومین نشست نیز به زودی برگزار می شود پس بنابراین برگزاری نشست های ستاد هماهنگی خدمات سفر همچنان برقرار بوده است و این ستاد همچنان با برنامه هایی که برایش تعیین شده فعالیت می کند.در خصوص سفرهای برنامه ریزی شده هم باید گفت ما این سفرها را نه تنها به عنوان یک پروژه بلکه به عنوان یک رویکرد پیگیری می کنیم و اعتقادمان این است که اگر این سفر جا بیفتد و فرهنگسازی شود نتایج مثبت آن را خواهیم دید.
تیموری ارزان بودن سفر را یکی از عوامل موثر در فرهنگسازی سفرهای برنامه ریزی شده دانست و گفت:موضوع امنیت مقصد یکی از پارامترهای تعیین کننده در انتخاب مقصد است و ما نیز باید برای امنیت سفرمان تلاش کنیم البته این امر با توجه به تعریف جهان از کشورمان اهمیت بیشتری برای ما دارد .
او در پاسخ به این سوال که در صورتی که فعالیت برخی از آژانس های مسافرتی، سایر آژانس های ارائه خدمات سفر را با چالش مواجه کرده است و شما چه تدبیری برای حل این چالش دارید، گفت:آنها توانایی هایشان را بالا ببرند و من به عنوان دولت حق ندارم وارد یک رقابت سالم شوم.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی به تعامل خوب ۳بخش وزارتخانه با یکدیگر اشاره کرد و گفت: برای رسیدن به یک ساختار متوازن تلاش می کنیم البته من تلاش می کنم از فرصت به وجود آمده استفاده کنم و یک ساختار تخصصی را ارائه و آماده کنم تا نقاط ضعف گذشته را رفع کنم.تلاش می کنیم یک اساسنامه و قانون جامع گردشگری را نیز آماده کنیم تا بخشی از مشکلات تداخل وظایفی که با سازمان های و نهادهای دیگر داریم حل شود.
تیموری در خصوص ۲روزه شدن تعطیلات پایان هفته گفت:ما در این خصوص تصمیم نمی گیریم اما به عنوان متولی سفر به دنبال ساماندهی تعطیلات هستیم تا تعطیلات قابل برنامه ریزی باشند و مردم بتوانند سفر کنند.هم اکنون عمده تعطیلات ما در۶ماهه اول سال است و تعطیلات ۶ماهه دوم ما قابل برنامه ریزی نیست و به نظر بهتر است این تعطیلات قابل برنامه ریزی شوند.
او حساب های اقماری را یکی از مطالبات تاریخی معاونت گردشگری دانست و بیان کرد:این تکلیف برای مرکز ملی آمار،بانک مرکزی و معاونت گردشگری وقت مطرح شده است اما از نظر من متولی اصلی آن، مرکز ملی آمار است اگرچه ما پیگیر آن بودیم در اولویت سایر دستگاه های مکلف نبوده است البته علی رغم همه فراز و نشیب ها قرارداد ما نهایی شده است.
تیموری گفت:ما قصد نداریم از مقرراتمان چشم پوشی کنیم که گردشگر خارجی بیاید و گردشگریمان را با همین قوانین و جذابیت ها توسعه می دهیم.به نظر می رسد که اگر تقاضا تحریک شود زیرساخت ها فراهم می شوند اما اگر زیرساخت وجود داشته باشد و تقاضا نباشد مشکل پیش می آید.ما در زمینه تصویرسازی از مقصد کم کاری کردیم و به همین دلیل تبلیغات منفی علیه کشور شکل گرفته است و این باعث شده که گردشگرانی که در سطح بین المللی سفر می کنند یا ما را نبینند و اگر هم اسم ما را شنیدند به دلیل تبلیغات منفی موجود تردید داشته باشند.از نظر من بهتر است کل مجموعه حاکمیتی ما کمک کنند تا بتوانیم تصویر مناسبی از کشور به جهانیان ارائه کنیم زیرا این کار نیاز به یک عزم ملی دارد.ما نیز در این خصوص صحبت هایی کرده و پیشنهادهایی دادیم که وضعیت گردشگری بهتر شود. در یک سال گذشته شاهد افزایش برنامه های مرتبط با گردشگری بودیم و ما به دنبال نظام مند کردن همکاری با صدا و سیما هستیم.
تیموری با بیان اینکه اعتبارات و بودجه اطلاع رسانی کم است در خصوص میزان همکاری ایران و افغانستان در حوزه افغانستان گفت:در جذب گردشگران افغانستانی صحبت هایی شده و اقدامات خوبی انجام شده است.ساز و کارهایی هم طراحی شده و شکل گرفته است و به امید خدا در آینده نزدیک مشکلات مرتبط با این موضوع رفع می شود.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی در پاسخ به این سوال که برای افزایش سرویس بهداشتی های بین راهی چه کاری انجام می دهید،گفت:من خواسته ام که اجازه صفر تا صد احداث دستشویی های بین راهی به من داده شود اما مسئولان امر نتوانستند چنین کاری را انجام دهند.براساس قانون ایمنی و حریم راه هر کاری در سطح جاده بخواهد انجام شود باید از وزارت راه مجوز گرفته است و این وزارت می گوید سرویس بهداشتی باید در کنار یک مجتمع ارائه خدمات بین راهی ایجاد شود .ما نیز وارد برخی هماهنگی ها شدیم اما قانون می خواهد.
تیموری در خصوص نحوه رسیدگی به بحث گردشگری مذهبی گفت:این امر در مرکز توجه ما است و اولین مرکز آموزش راهنمای گردشگران فعال در حوزه گردشگری مذهبی در قم فعالیت می کند.
وی بیان کرد:در خصوص گردشگری سلامت به دلیل تداخل وظایف وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی و معاونت گردشگری وزارتخانه میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی با چالش مواجه هستیم البته وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی متولی سلامت جامعه است اما به نظر ما متولی بخش گردشگری سلامت نیستند و ما استدلال آنها مبنی بر اینکه تنها متولی گردشگری سلامت هستند پذیرفته نمی شود البته ما به آنها پیشنهاد دادیم که تصمیم گیری ها با حضور وزارت کشور،معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی و وزارت بهداشت گرفته شوند.
تیموری گفت:رسیدگی به بخش گردشگری سلامت نیاز به فرهنگسازی دارد.ما به وزارت بهداشت گفتیم تا دم در بیمارستان با ما و داخل بیمارستان با شما باشد.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی گفت:امروز وزارت بهداشت حرف های ما را پذیرفته و اعتقاد دارم که آنها وظایفشان را بپذیرند تا در حوزه گردشگری سلامت اتفاق خوبی بیفتد و تعرفه درمان گردشگران بین المللی با تعرفه مختص به گردشگران داخلی متفاوت است.
انتهای پیام/