جلسه سالیانه کمیسیون علمی اتحادیه جهانی کشتی با حضور دکتر بهمن میرزایی عضو ایرانی این کمسیون در قزاقستان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار کشتی و رزمی گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، جلسه سالیانه کمیسیون علمی اتحادیه جهانی کشتی با هماهنگی اتحادیه جهانی کشتی در حاشیه مسابقات جهانی کشتی در شهر نور سلطان قزاقستان در سالن کنفرانس دانشگاه یورآسیا این شهر و در حضور نناد لالوویچ رئیس اتحایه و چند نفر از نواب رئیس از جمله آخروجان روزیف از ازبکستان، دولت تورلیخانف رئیس شورای کشتی آسیا و رئیس کمیسیون علمی، میخائیل مامیاشویلی رئیس فدراسیون کشتی روسیه به اضافه اعضاء از جمله دکتر بهمن میرزایی از ایران، بارنا از مجارستان، بارباس از یونان، کربی دبیر کمیسیون از آمریکا، پودلیوایف از روسیه، ساویر از فرانسه، تسکیر از ترکیه، تنومن از آلمان، بابیچ از کرواسی و چند عضو افتخاری دیگر برگزار شد.


بیشتر بخوانید:یزدانی: قهرمانی را به مردم تقدیم می‌کنم/ تلاشم برای خوشرنگ‌ترین مدال المپیک است


دکتر بهمن میرزایی نماینده کشورمان در مورد خلاصه‌ای از موارد مطرح شده در این جلسه گفت: در بخش اعضای افتخاری از بخش ورزش یونسکو کتر کیم حضور داشتند. گروه وی به دنبال این است که نسبت ارائه گزارشی در مورد ورزش‌های مبارزه ای، که کشتی هم جزو آن محسوب می‌شود به یونسکو اقدام کند و به دنبال این بودند که تعاملات بین اتحادیه جهانی کشتی و سازمان یونسکو را در این خصوص افزایش دهند.

دیگر عضو افتخاری این جلسه کانر مولای از کانادا بودند که گزارشی در مورد یک پروژه بین المللی در خصوص ریشه‌ها و تاریخچه ورزش کشتی به صورت مطالعه آزمایشی در دو کشور مغولستان و فنلاند ارائه کردند. همچنین در پایان این گزارش مقرر شد که کشور بعدی مورد مطالعه در این زمینه ایران باشد.

در ادامه این جلسه که با خوش آمد گویی لالوویچ رئیس اتحادیه جهانی کشتی همراه بود. وی بر اهمیت برگزاری منظم جلسات کمیسیون و پیگیری فعالیت‌های علمی آن تاکید داشت.

یکی از آیتم‌های مهم این جلسه، پروسه وزن کشی در کشتی بود و گزارش اجمالی و بازخوردی که کشور‌های مختلف در این زمینه داشتند ارائه شد.

بازخورد کلی از این که وزن کشی روز صبح روز مسابقه انجام شود مثبت است و کشور‌ها گزارش کرده اند این مدل وزن کشی باعث شده سلامت کشتی گیران کمتر به خطر بیافتد.

نکته مهم این بحث این بود که آیا وزن کشی در دو روز باشد یا خیر و این موضوعی است که سال بعد از المپیک توکیو چالش‌هایی را به همراه خواهد داشت. در این مورد قرار بر این شد نظرات و پیشنهادات و انتقادات جمع آوری و تصمیم گیری نهایی انجام شود.

آیتم بعدی گزارشی بود که در خصوص یک کنفرانس بین المللی در یونان که در ماه می‌امسال داشتیم با عنوان Science and Olympics Wrestling (علم و کشتی المپیکی) که در آنجا بنده و تعداد دیگر از دوستان از جمله آقای کربی، آقای بارباس و دیگران سخرانی داشتیم به اتحادیه جهانی ارائه شد و تاکید شد بر برگزاری سمینار‌هایی از این دست بود، زیرا گزارش‌های آن مستقیما به IOC (کمیته بین المللی المپیک) ارسال می‌شود و کمیته بین المللی المپیک تمام فعالیت‌های مربوط به المپیک را رصد می‌کند.

دکتر میرزایی در مورد گزارش خود در این کمیسیون تصریح کرد: گزارش بنده طرح استعدادیابی در کشتی بود. با توجه به تصویب این طرح با اتفاق آرای اعضای کمیسیون، پیشنهاد اولیه یا پروپزال علمی آن را به اتحادیه جهانی خواهیم داد و قرار شد به محض اینکه بودجه آن توسط اتحادیه جهانی کشتی تصویب شود، امور عملیاتی آن تعریف و در کشور‌های مختلف به اجرا در آید.

وی ادامه داد: روند استعداد یابی در کشور‌های مختلف متفاوت است و در کشور‌هایی که صاحب کشتی هستند یک اصطلاحی داریم به عنوان mass participation (مشارکت گسترده) یعنی عده زیادی به سالن‌های ورزشی مراجعه می‌کنند و کمبود کشتی گیر وجود ندارد. در مقایسه با کشوری که تعداد کمی کشتی گیر دارد و آن وقت بخواهید استعداد را پیدا کنید روند فرق می‌کند. این استعداد‌ها از چند منظر قابل شناسایی هستند، یک منظر آنتروپومتریک (پیکر شناسی) و فیزیولوژیک است.

میرزایی گفت: مدل‌های دیگری هم وجود دارد. در برخی از کشور‌ها نیز اصلا مدلی وجود ندارد و یا مدل‌های چشمی استعدادیابی صورت می‌گیرد یعنی هر کس عملکرد بهتری داشت استعداد نامیده می‌شود. این‌ها مواردی بود که جزئیاتش به طور کامل مورد بحث قرار گرفت و به تصویب کمیسیون رسید و قرار شد بعد از اینکه اتحادیه جهانی بودجه لازم را تصویب کند پروپوزال ارائه شود. در مرحله بعد کشور‌ها منطقه بندی شده و عملیات اجرایی آغاز شود.

میرزایی در مورد اهم گزارش‌های سایر اعضاء اظهار داشت: یک گزارش جامعی را دوکماناک از صربستان که از اعضای کمیته تکنیکال اتحادیه جهانی هستند ارائه کردند. این گزارش در خصوص سیستم رنکیگ ورزشکاران بود. در واقع یک آنالیز آماری بر روی امتیازات رد و بدل شده در سال گذشته و مقایسه آن با سال‌های قبل بود و چنین نتیجه گرفتند که سیستم رنکینگ ورزشکاران منجر به این شده که امتیازات بیشتری در کشتی‌ها رد و بدل شود.

همچنین کتابی کشتی منتشر شده ای که فدراسیون کشتی و کمیته ملی المپیک روسیه آن را به چاپ رسانده اند در آنجا معرفی شد. این کتاب مشتمل بر ۱۲ فصل است که کشور‌های آلمان، روسیه، آمریکا، ایران، یونان و ازبکستان مشارکت در چاپ این کتاب داشتند. فصل سوم این کتاب مربوط به بنده بود که که مبانی فیزیولوژیک تمرین در زنان بود.

از این کتاب در مراسمی که فدراسیون روسیه با هماهنگی فدراسیون قزاقستان و با دعوت از همه اعضای هیأت رئیسه اتحادیه جهانی کشتی برگزار کرد؛ توسط رئیس اتحادیه جهانی کشتی رو نمایی شد.


بیشتر بخوانید:دبیر: حق کشتی آزاد را در رقابت‌های جهانی خوردند/ به سادگی از این موضوع نمی‌گذرم


انتهای پیام/

حضور دکتر بهمن میرزایی در کمیسیون علمی اتحادیه جهانی کشتی

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.