یک کارشناس ارشد فیزیوتراپی گفت: سردرد‌های تنشی که از ناحیه گردن، پشت سر و شقیقه‌ها منشأ می‌گیرند در برخی افراد بیشتر شایع هستند.

مصلح الدین ادیب‌حسامی کارشناس ارشد فیزیوتراپی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سردرد‌های تنشی گفت: این سردرد‌ها که از ناحیه گردن، عضلات پشت سر و شقیقه‌ها و حتی گاهی از فک منشأ می‌گیرند، سردرد‌های تنشی یا عصبی با منشأ مغز و اعصاب بوده و یا ناشی از خون‌رسانی نادرست به اعضای بدن هستند.


بیشتر بخوانید: تفاوت بین سردرد تنشی و میگرن چیست؟


او افزود: سردرد‌های تنشی بیشتر در معلمان به علت تصحیح کردن تعداد زیاد اوراق امتحانی یا در دانش آموزان کنکوری به علت ساعات مطالعه بالا رخ می‌دهد و افرادی که با رایانه، گوشی تلفن همراه یا لپ‌تاپ زیاد سر و کار دارند هم می‌توانند به این سردرد‌ها دچار شوند. این سردرد‌ها با نشانه‌های دیگری مانند دوبینی، سرگیجه و بی تعادلی همراه نیست البته گاهی مبتلایان به این عارضه از شدت سردرد به تاری دید یا تهوع دچار می‌شوند.

سردرد‌های تنشی در کمین چه کسانی است؟ +تمرین‌های درمانی

ادیب‌حسامی ادامه داد: سردرد‌های تنشی در شقیقه‌ها، کاسه و پشت چشم، پیشانی و پشت سر بروز پیدا می‌کند، این سردرد می‌تواند عضلات گردن را هم درگیر کند و  با استرس و سایر مشکلات روانی تشدید می‌شوند.

سردرد‌های تنشی چه عضلاتی را درگیر می‌کنند؟

این کارشناس ارشد فیزیوتراپی اظهار کرد: سردرد‌های تنشی اغلب عضلات سرشانه (کول) را درگیر می‌کنند و در برخی افراد این سردرد‌ها با درد بین دو کتف همراه هستند.


بیشتر بخوانید: ۸۰ درصد افراد سردرد‌های تنشی را در طول زندگی تجربه می‌کنند


او بیان کرد: عضلات دیگری که در سردرد‌های تنشی درگیر می‌شوند، عضلات پشت سر هستند که به انتهای جمجمه چسبیده‌اند و از آنجا به مهره‌های یک و دو ستون فقرات گردنی متصل هستند. مبتلایان به این نوع سردرد، در ناحیه پیشانی، کاسه چشم و فرق سر احساس درد می‌کنند. در سردرد‌های تنشی عضلات ناحیه گیج‌گاهی جمجمه هم می‌توانند درگیر شوند. سفت شدن و اسپاسم این عضلات، درد در شقیقه‌ها، پیشانی و چشم‌ها را ایجاد می‌کند.

 تمرین‌های درمانی برای رفع سردرد‌های تنشی

ادیب‌حسامی تأکید کرد: در تمرین نخست فرد روی صندلی می‌نشیند و یک دستش را زیر صندلی قرار می‌دهد و با دست دیگر سرش را به سمت شانه مخالف می‌کشد، به طور مثال شخص دست چپ را زیر صندلی می‌گذارد و با دست راست سرش را به سمت شانه می‌کشد.

سردرد‌های تنشی در کمین چه کسانی است؟ +تمرین‌های درمانی

وی در ادامه گفت: در تمرین دوم شخص به طور همزمان که چانه‌اش را به سمت عقب (داخل بدن) می‌کشد، دستش را پشت گردنش می‌گذارد و سرش را به سمت جلو می‌کشد، این حرکت را در حالت خوابیده هم می‌توان انجام داد.

او یادآوری کرد: ماساژ دورانی ناحیه پیشانی و شقیقه‌ها هم به تسکین سردرد‌های تنشی کمک می‌کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار