به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، تولید و طراحی تصاویر جعلی با قابلیتهای جدید هوش مصنوعی سادهتر از گذشته شد. کاربران میتوانند با ویژگیهای جدید هوش مصنوعی تصاویری متقاعد کننده، ولی غیر واقعی و دروغین را از خود تولید کنند. این ویژگی میتواند تحولی بزرگ در سیستمهای تولید تصاویر جعلی ایجاد کند.
بیشتر بخوانید: هوش مصنوعی میزان خطر سکته قلبی را تشخیص میدهد
به تازگی یک شرکت فناوری در آمریکا موفق شده است با ایجاد تغییراتی خاص در بیش از ۱۰۰ هزار تصویر کابران فضای مجازی، تصاویر واقعی را به تصاویر جعلی تبدیل کرده و این فرایند را به گونهای انجام دهد که تشخیص جعلی بودن تصاویر بسیار سخت باشد. در واقع میتواند گفت این شرکت با به کارگیری فناوری هوش مصنوعی تصاویر جعلی را باور پذیر میسازد.
تمامی خدمات این برنامه به صورت رایگان ارائه شده و کاربران میتوانند به سادگی از آن استفاده کنند. سازندگان این برنامه آن را Icons8 نامیدهاند. اگرچه در ظاهر میتوان تا حدود زیادی از این نرمافزار سوء استفاده و در موارد غیرقانونی استفاده کرده، ولی شرکت تولید کننده تقریبا تمام راههای ارائه دهنده تصاویر غیرقانونی را مسدود کرده و امکان شناسایی این تصاویر را برای نهادهای امنیتی مهیا ساخته است.
چنین ویژگی میتواند ابزاری بسیار مناسب و پرکاربرد در اختیار طراحان گرافیکی باشد و آنها را در تولید تصاویر مختلف یاری کند. برنامه Icons8 هنوز در مراحل اولیه تولید است و در حال حاضر با نواقصی همراه است، ولی مطمئنا در آینده عملکرد آن بهبود یافته و تصاویری با کیفیتتر از حال را تولید میکند.
خلق چنین تصاویری بودن استفاده از تواناییهای هوش مصنوعی ساعتها زمان میبرد و ممکن است در نهایت چنین کیفیتی را نیز نداشته باشد، ولی هوش مصنوعی با استفاده از تواناییهای نامحدد و قابل ارتقاء خود میتواند سریعتر و دقیقتر از گذشته تصاویر جعلی را تولید کند. بسیاری از کاربران نسبت به تولید چنین نرمافزاری ابراز نگرانی کردن و خواستار نظارت ویژه بر عملکرد آن هستند.
انتهای پیام/