حاجی میرزایی گفت: آموزش و پرورش و سازمان سنجش، بخش کوچکی از دستاورد‌های دانش آموزان را می‌سنجند.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش در نشست خبری که به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید برگزار شد با اشاره به معرفی برخی برنامه های سال تحصیلی اظهار کرد: سند تحول بنیادین نقشه راه آموزش و پرورش و دستاوردی بزرگ است که با استفاده از دانش متخصصان و ارزیابی تجربیات دهه های گذشته تعلیم و تربیت و مشارکت صاحب نظران این عرصه تدوین و تصویب شد تا کار را آسان کند.

حاجی میرزایی افزود: راهبری این سند با توجه به مسائل آموزش و پرورش و بنیادین بودن تحولات سند، ما را ناگزیر به شناسایی اولویت ها می کند تا نقطه آغاز کار ما چه باشد.

او ادامه داد: در دو سال آینده این محور را در دستور کار قرار دادیم و  برای تحقق آن تمام تلاش خود را خواهیم کرد، همچنین برنامه های  لازم برای استمرار کار پیش بینی می شود.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تربیت چند ساحتی گفت: انسان وجودی چند ساحتی دارد و تربیت متعادل در گرو توجه به همه این ساحت هاست، اگر ماموریت آموزش و پرورش را پیشرفت و تعالی جامعه بدانیم و رسالت آن مصونیت بخشی نسل نو در برابر تغییرات پر شتاب فعلی باشد، باید آنها را نسبت به استیصال و یاس ایمن کنیم.

او ادامه داد: خوشبختانه موضوع تعلیم و تربیت از حساسیت های دولت، مجلس، مراجع تقلید و دانشگاه هاست و ما هم برای اجرای برنامه های این نظام مصمم هستیم.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: انتقال از تربیت تک ساحتی به چند ساحتی نیازمند به همکاری همه کارشناسان و دست اندرکاران است تا نسل آینده در ایفای نقش های اجتماعی خود مفید باشند.

حاجی میرزایی گفت: ارزیابی‌های کنونی در آموزش و پرورش و سازمان سنجش، بخش کوچکی از دستاوردهای دانش آموزان را می‌سنجند و مشکلات ما هم در این عرصه همین نوع ارزشیابی است.

او ادامه داد: اکنون کنکور فقط یک بُعد دانش آموزان را ارزیابی می‌کند؛ باید در شیوه های ارزشیابی بازنگری شود.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ۶ زیر نظام سند تحول بنیادین بیان کرد: برای هر یک از زیر نظام مسئولی تعیین خواهد شد و اجرای آن را پیگیری خواهم کرد.

او با تاکید بر اینکه امروز زمان تربیت مدیران آموزشگاهی است، گفت: آموزش و پرورش، روابط با دانش‌آموزان، تعامل موثر و قابلیت ویژه در مدیران را مدنظر قرار می‌دهد، چراکه مدیریت آموزشگاهی فرایندی پیچیده است که باید مورد توجه قرار گیرد.

حاجی میرزایی بیان کرد: احراز صلاحیت مدیران اصلی مهم است و باید مطمئن شد این مدیر صلاحیت لازم برای تربیت فرزندان را دارد یا خیر، همچنین در کنار مدیریت نیروی انسانی، مدیریت مالی و اداری اهمیت ویژه ای دارد که در برخی سال‌ها، این موضوع مورد غفلت واقع شده است.


بیشتر بخوانید: معلم، فاکتور اصلی نظام آموزشی / مشکلات معیشتی بحث امروز و دیروز نیست


وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر ارتقای جایگاه معلم تصریح کرد: معلمان مورد اعتماد جامعه هستند و همه کاستی ها را در پرتو معلم می توانیم جبران کنیم ، در غیر این صورت قادر به تحقق اهداف نخواهیم بود.  

او ادامه داد: موضوع بیمه معلمان را با جدیت دنبال می‌کنیم، اکنون بین سازمان بیمه و آموزش و پرورش تعارضاتی داریم که در حال رایزنی برای بهبود شرایط هستیم.

حاجی میرزایی به موضوع عدالت آموزشی اشاره کرد و گفت: سطح برخورداری از امکانات آموزشی برای ۱۱ استان پایین تر است و قصد داریم این فاصله کم شود. اولویت اصلی ما توسعه مدارس دولتی است و برنامه هایی را برای این مهم داریم.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به توسعه مشارکت ها در آموزش و پرورش گفت: باید بین نیازهای بخش های مختلف و برنامه های درسی ارتباط داشته باشیم، شوراهای آموزش و پرورش ظرفیت قابل توجهی برای توسعه مشارکت هاست.

او با اشاره به سهم خیرین در آموزش و پرورش گفت: امسال یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای نوسازی و بازسازی مدارس تعهد کردند.

لزوم ارتقاء ارتباط حوزه و دانشگاه

وزیر آموزش و پرورش بر ارتباط حوزه و دانشگاه تاکید کرد و گفت: باید این ارتباط را در میان دانشگاه های آموزش و پرورش و حوزه ارتقا دهیم.

او با اشاره به اینکه اقتصاد آموزش و پرورش حال خوبی ندارد و باید آن را درمان کرد، تاکید کرد: پایدار کردن منابع و اصلاح ساختاری آموزش و پرورش در دستور کار کمیته اقتصادی است که آقای طیب نیا در این زمینه به کمک ما می آید؛ همچنین استفاده از ظرفیت صندوق ذخیره فرهنگیان را در دستور کار داریم.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به آغاز سال تحصیلی گفت: اکنون در پایه ابتدایی رشد ۲ درصدی پوشش تحصیلی را شاهد هستیم، ۵۷۰ هزار کلاس و ۱۱۰ هزار واحد آموزشی داریم که از این تعداد ۴۵ هزار کلاس کمتر از ۵۰ نغر دانش آموز دارند و در مجموع ۱۴ میلیون و ۶۰۰ هزار دانش آموز به کلای درس می روند.

به گفته او تا کنون ۱۴۲ میلیون جلد کتاب درسی منتشر شده است.

او درباره رسیدگی و نظارت بر روند ثبت نام در ۲۸ هزار مدارس گفت: موارد تخلفی از شهریه اضافی داشتیم که استرداد می شود.

وزیر آموزش و پرورش درباره توجیه ورود تعزیرات به مدارس غیردولتی و تمکین آموزش و پرورش از شورای عالی هماهنگی اقتصادی بیان کرد: شهریه از طریق سازمان مدارس غیردولتی تعیین می‌شود و میزان آن براساس خدمات ارائه شده در مدرسه مشخص می شود.

او ادامه داد: برخی از دریافتی مدارس در ازای خدمات اضافی بوده که این خدمات کاملا اختیاری است. درباره  تعداد محدودی از مدارس غیردولتی که شهریه نامتعارف دارند با قاطعیت شدید، بر خورد می‌کنیم.

آموزش و پرورش  واگذار نمی‌شود

وزیر آموزش و پرورش درباره خصوصی‌ سازی در آموزش و پرورش گفت: به هیچ وجه چنین موضوعی صحت ندارد، آموزش و پرورش امری حاکمیتی است و واگذار نمی‌شود، استانداردهای تعلیم و تربیت تابع آموزش و پرورش است، موضوع خرید خدمات موضوعی برای مشکل و کمبود نیرو است، در اینگونه مدارس استانداردهای آموزش و پرورش عدول نمی شود.

او ادامه داد: ارزیابی هایی در دستور کار قرار دادیم تا اجرای طرح خرید خدمات آموزشی مورد توجه باشد.

وزیر آموزش و پرورش درباره مشکلات معیشتی و صنفی گفت: آنچه اجرای نظام پرداخت را با مشکل مواجه می‌کند، محدودیت های کشور است. قانون ویژه‌ای برای معلمان در نظر داریم و انجام آن منوط به ایجاد لایحه در دولت و سپس مجلس است.

او ادامه داد: معلم باید دغدغه نداشته باشد و با ذهنی آرام به تدریس و مسئولیتش بپردازد، یکی از قابلیت های قانون، طرح رتبه بندی است که آموزش و پرورش آیین نامه مربوط را تهیه کرده و معلمان براساس سابقه و شرایط در رتبه های مختلف قرار می‌‌گیرند که آیین نامه آن در دولت مصوب می شود؛ امیدواریم گامی در جهت اصلاح نظام فرهنگیان باشد.

وزیر آموزش و پرورش درباره اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی گفت: دولت موظف به اجرای این اصل است، اکنون ۸۶ درصد مدارس ما دولتی است و قریب به ۱۴ هزار مدرسه کمتر از ۱۰ دانش‌آموز داریم.

حاجی میرزایی گفت: خدمات اضافی در مدارس غیردولتی کاملا اختیاری است و اخذ شهریه اضافی مربوط به تعداد معدودی است که حدودا از ۱۶ هزار مدرسه به ۱۰۰ مدرسه برمی‌گردد.

این مقام مسئول درباره حذف کنکور گفت: قانون سنجش و پذیرش ماموریتی متوجه سازمان ما شده است و این امر نیازمند پیگیری ویژه است تا موضوع کنکور را جدی تر در دستور کار قرار دهیم، به میزانی که نیازهای جامعه را مطلوب تر پاسخ دهیم و ارتباط میان نظام تعلیم و تربیت را بیشتر کنیم.

او درباره مقابله با مافیای کنکور گفت: بخش مهمی از رشته محل‌ها بدون کنکور و از طریق سوابق تحصیلی قابل دسترسی است، تلاش داریم سنجش دارای ابعاد مختلفی شود.

وزیر آموزش و پرورش در تشریح کمیته اقتصادی گفت: پایدار سازی منابع آموزش و پرورش و بررسی این نظام آموزشی مورد توجه است. ظرفیت صندوق ذخیره فرهنگیان را هم داریم که برای افزایش رفاه فرهنگیان مورد توجه قرار گرفته است.

حذف مدارس گِلی تا پایان مهر

حاجی میرزایی از حذف مدارس خشت و گلی تا پایان مهر خبر داد و گفت: حذف مدارس کپری، نیازمند بررسی جدی تری است همچنین جمع آوری بخاری های نفتی در مناطقی که علمک گاز وجود دارد، انجام می‌شود؛ در سایر مناطق هم ایمن سازی و استفاده از بخاری های تابشی در دستور کار است.

وزیر آموزش وپرورش درباره سرانه مدارس با اشاره به اینکه بودجه آموزش و پرورش از کاستی ساختاری رنج می‌برد، گفت: امسال تلاش می‌کنیم تا به شکل اصولی در بودجه سال ۹۹ سرانه در نظر بگیریم و این در شرایط تخصیص بودجه ۱۰۰ درصدی است.

او درباره واگذاری اردوگاه شهید باهنر اظهار کرد: اردوگاه برای آموزش وپرورش بوده و خواهد بود و مالکیت آن همواره برای آموزش و پرورش است، در مورد املاک به دنبال فروش ملک و‌ چوب حراج به دارایی‌ها نیستیم که البته بهره‌وری موثر از دارایی‌ها در اختیار کمیته اقتصادی آموزش‌وپرورش خواهد بود.


بیشتر بخوانید: اسناد ماجرای مبهم واگذاری «اردوگاه باهنر»/ بن‌بست مالی آموزش و پرورش و تاراج اموال!


وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تمهیدات درباره مقابله با آسیب‌های اجتماعی بیان کرد: راه‌حل آسیب‌های اجتماعی مصون‌سازی است و دانش‌آموز در ارتباط موثر با دوستان و خانواده از بسیاری از آسیب‌‌ها مصون خواهد ماند البته طرح غربالگری هم برای شناسایی دچار مشکل در نظر گرفتیم تا درمان شوند.

او با تاکید بر تقویت مدارس دولتی تصریح کرد: بر این اساس ممکن است تنوع برخی مدارس کاهش یابد.

حاجی میرزایی درباره اجرای طرح رتبه‌بندی فرهنگیان اظهار کرد: آیین‌نامه رتبه‌بندی باید در دولت تصویب و برای اجرا بیاید و اعمال آن از اول مهر خواهد بود همچنین دو هزار میلیارد تومان برای آن اختصاص می‌یابد.

وزیر آموزش و پرورش درباره شائبه‌‌هایی از تخلفات در سینا روبیک گفت: در این مورد بررسی‌هایی داشتم همچنین و با توجه به سیاست شفاف‌سازی برای پرداخت‌ها معاونت توسعه حساب واحدی را برای مدارس پیش‌بینی کرده است تا دریافتی مدارس را به شکل روشن داشته باشیم.

انتهای پیام /

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار