به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، ایران به واسطه قدمت تاریخی خود میراث دار دستاوردهای فرهنگی و هنری حکومت سلسلههای مختلفی است. یکی از این سلسلهها با نام قاجار شناخته میشود و آثار مختلف به جای مانده از این دوره تاریخی در جای جای کشورمان دیده میشود. امروزه با هدف احیای بناهای تاریخی و نگهداری هر چه بیشتر از این بناها کارکردهای متفاوت اما مناسبی به برخی از عمارتهای تاریخی داده اند که یکی از این کارکردها موزه است.موزه مکانی برای حفظ داشتههای تاریخی،فرهنگی و هنری یک ملت و تمدن است بنابراین میتواند یکی از بهترین کاربردها برای بناهای تاریخی باشد.
یکی از عمارتهایی که در سالهای اخیر با کارکرد موزه سر پای ایستاده و همچنان فعال است با نام عمارت و باغ امیر شناخته میشود.این عمارت بین سالهای ۱۲۷۵ تا ۱۲۸۵به دستور و با هزینه حاج میرزا آقا فامیلی احداث شده است.
عمارت و باغ امیر به تبعيت از معماری صفوی ساخته شده است؛این عمارت یکی از جاذبههای تاریخی و فرهنگی شهر سمنان است.
عمارت و باغ امیر که در دوره قاجار ساخته شده، در خیابان باغ فردوس شهر سمنان قرار گرفته و نامش در تاریخ ۹آبان سال۱۳۷۷در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است. این بنا در سال ۱۳۹۴مرمت شد و امروز به موزه مردم شناسی تبدیل شده است. این موزه مردمشناسی شامل بخش های چاپ، رادیو، تلفن و مخابرات، اسناد، موسیقی، عکس و سینما است.
در بخش تلفن و مخابرات موزه مردمشناسی که در عمارت و باغ امیر تأسیس شده است ۳۵دستگاه تلفن با برندهای مختلف اعم از دستگاه مورس، تلفنهای هندلی ، تلفنهای قدیمی، تلفن صحرایی و جنگی و اولین دستگاه تلفکسی که در سمنان وجود داشته ،دیده میشوند.
انتهای پیام/