باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

پشت پرده پرونده هفت تپه چیست؟/ کارگرانی که کارگر نیستند

در میان اسامی متهمان پرونده هفت تپه نام افرادی دیده می شود که کارگر هفت تپه نیستند.

افرادی که سر سفره کارگران می‌نشینند و نان آن‌ها را آجر می‌کنندبه گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، همان زمان که اسامی متهمان مرتبط با پرونده هفت تپه اعلام شد، مشخص بود که عده ای از این متهمان هیچگونه ارتباطی با جریان کارگری در این کارخانه ندارند.

اما نکته جالب اینجاست که عده ای تمامی متهمان این پرونده را کارگر معرفی می کنند و بعد از اعلام حکم دادگاه بدوی، در اعتراضات خود به این احکام از ظلم به جامعه کارگری گفتند.

این رویکرد در برخی افراد و رسانه ها بیشتر نشأت گرفته از جریان رسانه ای ضدانقلاب است، درست جایی که آنها همه محکومان امنیتی و یا کیفری را با شغلشان معرفی می کنند. همین چند وقت پیش بود که احکامی برای متهمان امنیتی صادر شد و در ادامه عده ای این متهمان را خبرنگار و روزنامه نگار معرفی کردند و در نهایت مدعی شدند که چرا باید برای یک روزنامه نگار یا خبرنگار چنین احکامی صادر شود.

در این موضوع همانگونه که در متن کیفرخواست نیز مشخص بود، عناوین اتهامی هیچ ارتباطی با شغل خبرنگاری نداشت و به عبارت ساده تر این افراد به علت فعالیت رسانه ای محکوم نشده بودند. همین موضوع نیز اکنون در پرونده هفت تپه به چشم می خورد. افرادی که هرگز سابقه فعالیت در هفت تپه را نداشته و ندارند، اکنون با نشان کارگران به صحنه آمده اند و حال جریان رسانه ای خاصی سعی دارد بگوید این افراد به علت اعتراضات کارگری دستگیر و محکوم شده اند.

ماجرای کارگران دستگیر شده هفت تپه چیست؟

در جریان خصوصی سازی شرکت‌ها و کارخانه‌های دولتی یکی از کارخانه‌هایی که به بخش خصوصی منتقل شد، شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه بود.

شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در سال ۱۳۹۴ با پیش‌پرداخت ۶ میلیارد تومان به دو شرکت خصوصی واگذار شد.

با واگذاری این شرکت به بخش خصوصی، مشکلات کارگران شروع و موجب برگزاری تجمع‌های اعتراضی آن‌ها شد.

در زمان برگزاری اعتراضات به حق کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه برای دریافت حقوق معوق خود، عده‌ای که جزء قشر کارگر نبودند با سوء استفاده از تجمع آن‌ها، خود را در میان اعتراض کنندگان قرار دادند و باعث ایجاد اغتشاش و بر هم زدن امنیت شدند. این افراد با نام فعال مدنی به اعتراضات به حق کارگران رنگ اغتشاش زدند که حتی قشر کارگران هم با این نوع بیان اعتراض مخالف هستند.

اعتراضات کارگران هفت تپه توسط عده‌ای به اغتشاش تبدیل شد و به دنبال آن تعدادی از تجمع کنندگان بازداشت شدند؛ با رسیدگی به پرونده افراد بازداشتی، تعدادی از آن‌ها آزاد شدند.

در میان افراد بازداشتی در جریان اعتراضات شرکت هفت تپه، نام اسماعیل بخشی کارگر، سپیده قلیان، امیرحسین محمدی فرد سردبیر نشریه گام، عسل محمدی عضو تحریریه نشریه گام، ساناز الهیاری عضو تحریریه نشریه گام، امیر امیرقلی عضو تحریریه نشریه گام، محمد خنیفر از کارگران هفت تپه دیده می‌شود.

پرونده این افراد برای رسیدگی به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران ارسال شد.

طی هفته‌های گذشته وکلای تعدادی از بازداشت شدگان اعتراضات شرکت هفته تپه از صدور احکام سنگین برای موکلان خود خبر دادند.

براساس آنچه که در فضای مجازی منتشر شد، قاضی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب برای اسماعیل بخشی ۱۴ سال حبس تعزیری، سپیده قلیان ۱۸ سال حبس تعزیری، امیرحسین محمدی فرد ۱۸ سال حبس، عسل محمدی ۱۸ سال حبس، ساناز الهیاری ۱۸ سال حبس، امیر امیرقلی ۱۸ سال حبس و محمد خنیفر ۶ سال حبس حکم صادر کرده است.

با رسانه‌ای شدن خبر صدور حکم بازداشتی ها، حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در خصوص آرای صادره از سوی یکی از شعب دادگاه انقلاب در برخی از پرونده‌های اخیر دستور داد به سرعت و تحت نظارت رئیس کل دادگستری تهران تجدیدنظر و رسیدگی منصفانه صورت گیرد.

اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه در مورد این پرونده گفت: پرونده‌ای که بابت شرکت جمعی از کارگران در تجمع غیر قانونی و اخلال در نظم عمومی در استان خوزستان تشکیل شده بود، ۴۱ نفر متهم داشت که در مورد تمامی آن‌ها قرار منع تعقیب صادر شده است.

سخنگوی قوه قضاییه در ادامه پیرامون پرونده هفت نفر از متهمان دیگر که پرونده آن‌ها در سال ۱۳۹۷ از استان خوزستان جهت رسیدگی به استان تهران ارسال شد و اخیرا در یکی از شعب دادگاه انقلاب رسیدگی، رأی بدوی صادر شده و با فضاسازی رسانه‌ای همراه بود، گفت: اولا به محض صدور رأی، ریاست محترم قوه قضاییه دستور داده‌اند در مرحله تجدید نظر در اسرع وقت رسیدگی عادلانه و منصفانه صورت پذیرد.

وی افزود: ثانیا رأی صادره همان گونه که از دستور ریاست محترم قوه قضاییه استنباط می‌شود، غیر قطعی بوده و اظهار نظر و داوری باید پس از صدور حکم قطعی انجام شود.


بیشتر بخوانید: دستور ویژه رئیس دستگاه قضا به تجدید نظر در حکم دادگاه هفت تپه/حکم متهمان منصفانه باشد + جزییات حکم


اسماعیلی ادامه داد: ثالثا ادعای محکومیت برخی از افراد به مجازات‌های ۱۷ یا ۱۸ سال حبس صحت ندارد و حداکثر مجازات متهمان اصلی پرونده ۷ سال و برای برخی دیگر ۵ سال است. رابعا، اقدامات مندرج در دادنامه در زمره اتهامات امنیتی است.

سخنگوی قوه قضاییه درباره دستور رئیس قوه قضاییه براى تجدید نظر در حکم کارگران زندانى گفت: در این پرونده رأیى که صادر شده قطعى نیست و سیاست کیفرى نیز اعلام شده و قرار است در مرحله تجدید نظر بر اساس سیاست کیفرى ابلاغى از ناحیه ریاست قوه قضاییه در پرونده تصمیم گیرى شود.

نصف بیشتر متهمان هفت تپه کارگر نیستند

اسماعیلى افزود: در این پرونده از مجموع ۸ نفر متهم، ۲ یا ۳ نفرشان کارگر هستند و بقیه کارگر نیستند و هیچ ربطى به حوزه کارگرى ندارند، عده دیگرى آمدند و در کنار این‌ها قرار گرفتند و اعمال مجرمانه خاصى را نیز انجام دادند و ابعاد پرونده و تعداد متهمان پرونده را سنگین کردند.

سخنگوى قوه قضاییه ادامه داد: چرا همه این‌ها را ربط به این قشر خدوم و زحمتکش مى دهید که یک عده دیگر به ناحق مى‌آیند سر سفره کارگران خدوم مى‌نشینند یا نان آن‌ها را مى‌خورند و یا نان آن‌ها را آجر مى‌کنند.

انتهای پیام/

آخرین وضعیت پرونده اعتراضات شرکت هفت تپه

برچسب ها: قوه قضاییه ، دادگاه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۳
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
کوروش
۱۴:۰۹ ۰۱ خرداد ۱۳۹۹
الان که مسول هفت تپه روبجرم اخلال وفسادگرفتند چی میگید اسدبیگی اومده بارشوه ولابی گری ارز دولتی گرفته ۳۰۰میلیارد زده بجیب ۶میلیاردشوداده شرکت هفت تپه روخریده حاضرهم نشده حقوق عقب افتاده کارگراروبده کارگریاهرکسیکه ازحقوق کارگردفاع کرده کاربدی نکرده که زندانی بشه کارگربه تنهایی که نمیتونه ازحق خودش دفاع کنه یااخراج میشه یاصداش بجایی نمیرسه شماکه میگیداینهاهیچکدوم کارگرنبودند یه سوال دارم ازتون مگرشماکه تمام بودجه روخرج دفاع ازفلسطین میکنیدفلسطینی هستید یااونجازندگی میکنید شرم برشماباد که اینطورفریادهای مظلومان واقعی روخفه میکنید
Iran (Islamic Republic of)
علی طباطبایی
۱۸:۲۰ ۲۶ دی ۱۳۹۸
مگه حتمن باید کارگر اونجا باشه؟ خب این چ حرفیه ؟
Iran (Islamic Republic of)
حمدان مقدم
۰۹:۵۰ ۳۱ شهريور ۱۳۹۸
سلام علیکم

از نگاه اسلام و احادیث اهل بیت علیهم السلام، عدم پرداخت و یا تأخیر در پرداخت حقوق کارگر «ظلم» تلقی شده و در بعضی روایات، ندادن حقوق کارگران، گناهی نابخشودنی قلمداد گردیده است.

حقوق کارگر مزد کار اوست که پسندیده است از قبل تعیین شده و به محض اتمام کار پرداخت شود.

پیامبر اکرم (ص) ضمن آنکه توصیه های فراوانی برای احترام به کارگر و پرداخت به موقع حق الزحمه او حتی قبل از خشک شدن عرق کارگر فرموده اند، در روایتی به مجازات سخت ظالمان به حقوق کارگران اشاره و می فرمایند: "هرکس به کارگری در مورد دستمزدش ستم کند، خداوند عمل او را تباه می سازد و بوی بهشت را که از فاصله پانصد سال استشمام می شود بر او حرام می گرداند"(بحار ج75 ص332)
https://eitaa.com/hamdan110
"کارگران"؛ قشر زحمت کشی که به زبان خودمانی صورتشان را باسیلی سرخ نگه داشته اند ، لذا از کارفرمایان محترم تقاضا داریم که در این اوضاع اقتصادی، لطفا حقوق آنان را به موقع و به اندازه پرداخت و از سخت تر شدن زندگی این قشر زحمت کش و صبور جلوگیری نمایید.ممنون.یاعلی
Iran (Islamic Republic of)
عدالت
۰۶:۲۸ ۳۱ شهريور ۱۳۹۸
خب یعنی چی حق مردم وکارگر بدیخت آقازاده ها خوردن بعد آراجیف ب مردم تحویل می دید خجالت بکشید شرم بر شما باد
Iran (Islamic Republic of)
راد
۰۶:۰۵ ۳۱ شهريور ۱۳۹۸
مشکل ما مردم آینه که خودمون رو عقل کل میدونیم و همینطور نظرات آبکی میدیم . هنوز فرق اعتراض یه صنف و تظاهرات خیابانی و شورش رو نمی دونیم .اول مفهوم اینها رو باید بدونیم بعد اونوقت اینطور قضاوت نمی کنیم .تقصیر چه کسی هست که چند نفر منافق وارد یه جمع کارگری که خواسته به حقی هم داره و آمده تا با اعتراض به حق او رسیدگی شود ، بعد این چند نفر مسیر اعتراض کارگران را تغییر بدن و تبدیلش کنند به یه مسئله امنیتی ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۰۴ ۳۱ شهريور ۱۳۹۸
كلا هفت تپه رو بفروشن و بين كارگرا تقسيم كنن كه ديگه هفت تپه اي نمونه و خيال همه راحت بشه
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۵:۵۷ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
خب اونایی که کارگر نبودن نباید از حق کارگری دفاع کنند ؟ قرار نیس که فقط کارگرا بیان تجمع کنند
Iran (Islamic Republic of)
راد
۰۵:۵۳ ۳۱ شهريور ۱۳۹۸
دوست عزیز اعتراض صنفی همینه ، وقتی شما کارگر این کارخانه نیستی و اومدی بین اینها قرار گرفتی و آشوب راه انداختی ضربه رو کی میخوره ؟ کارگرانی که اجتماع کردند برای دریافت حقشان آمده اند نه جنگ و درگیری .اول اینها رو متوجه باش بعد نظر بده دوست عزیز .
-
اسماعیل
۱۲:۵۵ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
اگر دین ندارید لااقل ازاده باشید
امام حسین علیه سلام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۱ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
ماست مالی نکنید. حق مردما بدید آتو دست دیگران نیوفته
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۱۵:۲۳ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
موافقم
-
ناشناس
۱۱:۴۶ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
دادگاه دروغ میگه همش دروغه و ظلم شرکت به این عظمت رو دادید 6 میلیارد الان پول سه تا واحد 60 متری توی بدترین نقطه تهران بالای 6 میلیارد میشه یک مشت دزد به مسلمین مسلط شدن و دادگاه با بی رحمی تمام این ها رو بازداشت کرده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۵ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
جای کارگرزندان نیست حقش را بدهید
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۱:۲۴ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
ببخشید// بیشتر درباره علت اعتراض کارگران هفت تپه برامون بگید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۸ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
حتی اگر کارگر نبودند غیرت داشتند از کارگر دفاع کردند.در هر دو صورت قوه قضاییه ضعیف عمل کرده و بجای ظالم رفته مظلوم را گرفته و زندان کرده.خسته نباشی به آنها.یکبار هم شده مانند پلیس آهنی بروید دانه درشتها را سریع دستگیر و اعدام کنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۳ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
خیلی ساده ای ...
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۱۵:۲۴ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
موافقم گل گفتی؟
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۱:۱۴ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
بقول رهبر // پشه میاد رو زخم میشینه // و این زخم را خودتان درست کردید
Iran (Islamic Republic of)
شاهین
۱۱:۰۳ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
تا کی باید صورت مسئله پاک شود و به جزییات توجه شود. اگه منبع و ریشه فساد که سیستماتیک شده از بین بره مطمئنا اون کارگر بدبخت دچار این گرفتاری نمیشه و مجالی برای افراد سواستفاده گر باقی نمیمونه
Iran (Islamic Republic of)
بیداد
۱۰:۳۸ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
با این حرفها، اصل موضوع را می‌خواهند، خدشه وارد کنند. شاید مردم همه بخواهند از کارگران حمایت کنن، آیا می‌گویید پشت پرده خبرهایی است؟
Germany
ناشناس
۱۰:۱۷ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
وقتیکه کار گر نیستند چرا قوه قضائیه باید از اعتراضات کوچکترین دلهره ای داشته باشد بهتر نیست توسط قوه قضائیه از طریق صدا وسیما اطلاع رسانی کند تا مردم بدانند این افراد چه کسانی هستند و یا وابسته به چه گروه و روزنامه ای هستند و اگر وابسته به یک روزنامه هستند مدیر مسئول آن روزنامه باید بازخواست و محاکمه شود و قوه قضائیه اگر حکمی صادر میکند البته از روی انصاف و قاطع پس به من و من افتادن نشانه ضعف است و باید باقاطعیت رأی را اعلام کند
Iran (Islamic Republic of)
داو
۱۰:۱۳ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
اگر کارگر هفت تپه هستند آزاد شوند و اگر اخلالگر هستند ره حبس ابد محکوم شوند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۷ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
به جای بررسی مشکلات کرگران ورفع مشکلات مردم؟!! درپی اثبات دشمنان خود هستید؟!؟ اگر دولت واقعا اسلامی است !! به درد مردم ومشکلات برسه ! هروز فسادی نو وهرروز اختلاسی دیگر وهرروز دزدان بیشتری سربلند می کنند!؟ وشما درپی یافتن اخلاگران هستید؟! اگرعملکرددولت درست واسلامی باشه! اگراخلال گری هم باشه، هیچ غلطی نمی تونه بکنه ؟؟!!! شماببینید که خصوصی سازی چه بلایی سر کارگران وتولید کشور آورده اند؟!!!! چه خسارات وضربه ایی به تولید واعتبار کارخانه ها آورده اند؟!
...
Iran (Islamic Republic of)
Majid
۰۹:۵۱ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
چطور قاضی متخلف دادگاه دو سال براش حبس میزنن که ازاد هم شده اما کارگر که حقشو میخواد بجای گرفتن حقش خودشو بازداشت کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۷ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
کارگران را لطفا دریابید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۷ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
یارانه را قطع کردین پس حداقل حقوق عقب افتاده کارگران را پرداخت کنید.
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۹:۴۷ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
نتیجه گیری اینه اگر کارگری بردگی کنین و مجانی کار کنین و گرنه شما به جرم ارتباط با موسادو سی آی اس و و غیره اعدام میشین و حتی میگن شما کارگر اونجا هم نبودین
Iran (Islamic Republic of)
بیداد
۰۹:۳۷ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
پشت پرده ای وجود ندارد. مغلطه نکنید.
United States of America
ناشناس
۰۹:۲۰ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
این دلیل نمیشه برادر من اونو تیتر کردن ، حقی ضایع شده یه گروه دانشجویی فعال مدنی در تهران اعتراض کردن ،طبق معمول باند قدرت وفساد سرمایه داری یه عده ازال رو میفرستن جو میدن بعدش میزنن به چاک اونوخت یه عده ساده دل و مظلوم دستگیر ودزد وشیاد آزاد بعد شما هم سریع سانسور کن برادر، فقط در جریان باش شرافت قیمت نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۹ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
واقعا جای تاسف داره که کارخانه هایی با این همه نیرو و باسابقه با خصوصی سازیهای اشتباه و رانتی به این روز دچار شدن کارخانه هایی مثل آزمایش مثل ارج ووو متاسفانه رئیس خصوصی سازی سالهاست که برای کشور دردسر و مشکل درست کرده اما رئیس جمهور از او دفاع میکند مثل سیف که با وجود این همه بی لیاقتی اکنون مشاور رئیس جمهور شده مشکل کشور بکار گیری یکسری مدیران نالایق اشرافی است که ابروری نظام را میبرند
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۹:۰۲ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
هر کسی ظلمی در جایی ببیند نباید نسبت به آن بی تفاوت باشد خواه جز مظلومین باشد خواه نباشد.مثل خودمان که الان ما از فلسطین،یمن و... دفاع می کنیم
-
فاطمه
۰۸:۳۹ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
خب برای استیفای حقوق کارگران دستگاه قضا چه کرد؟؟؟ویا چه خواهد کرد؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۰۸:۱۸ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
مثل سایر تجربه های موفق دنیا که اول مدیریت را واگذار میکردند و اگر پس از چند سال موفق بودند، ملکیت را هم واگذار میکردند یا مثل چین فقط مدیریت را به بخش خصوصی واگذار کنند شاهد این اتفاقات نخواهیم بود.
آخرین اخبار