به گزارش خبرنگار کشتی و رزمی گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، رقابتهای جهانی کشتی فرنگی و گزینشی المپیک در حالی روزهای ۲۳ تا ۲۶ شهریورماه در شهر نورسلطان کشور قزاقستان برگزار شد که ۳۶ فرنگی کار در ۶ وزن المپیکی، سهمیه حضور در بازیهای المپیک ۲۰۲۰ را بدست آوردند و سهم ایران از ۶ سهمیه همچون روسیه، ازبکستان و آلمان ۳ سهمیه بود که علیرضا نجاتی، محمد علی گرایی و امیر قاسمی منجزی در اوزان ۶۰، ۷۷ و ۱۳۰ کیلوگرم به آن رسیدند.
تیم ملی کشتی فرنگی ایران با هدایت احد پازاج در رقابتهای جهانی و گزینشی المپیک در سال ۲۰۱۵ نیز صاحب ۳ سهمیه شده بود که توسط سعید عبدولی، حبیب اله اخلاقی و قاسم رضایی در اوزان ۷۵، ۸۵ و ۹۸ کیلوگرم به دست آمد.
بیشتر بخوانید:
محمد بنا: آینده تیم ملی روشن است/ از نتیجه رقابتهای جهانی هم راضی و هم ناراضی هستم
اما اگر بخواهیم مرور کنیم عملکرد فرنگی کاران ایران در رقابتهای جهانی ۲۰۱۹ قزاقستان را، باید گفت تیم کشورمان درحالی با کسب ۷۵ امتیاز پائینتر از روسیه، ازبکستان و گرجستان در جایگاه چهارم تیمی قرار گرفت که علیرضا نجاتی، محمد علی گرایی و سعید عبدولی در وزنهای ۶۰، ۷۷ و ۸۲ کیلوگرم صاحب مدال برنز شدند، میثم دلخانی و امیر قاسمی منجزی در وزنهای ۶۳ و ۱۳۰ کیلو گرم به عنوان پنجمی بسنده کردند و پویا ناصرپور، حامد تاب، امین کاویانی نژاد، رامین طاهری و محمد هادی ساروی نیز در اوزان ۵۵، ۶۷، ۷۲، ۸۷ و ۹۷ کیلو گرم از دور رقابتها کنار رفتند.
اعتماد به جوانان و آینده نگری محمد بنا کار بسیار پسندیدهای است که هرگز نباید از آن چشم پوشی کرد، اما شاید بهتر بود در رقابتهایی فارغ از جهانی که گزینشی المپیک هم بود این مهم اتفاق میافتاد. دقیقاً مثل رقابتهای جهانی سال ۲۰۱۷ که از ۸ فرنگی کار ایران ۶ کشتی گیر برای نخستین بار پای در میدان جهانی گذاشتند و تیم ایران روی سکوی دنیا ایستاد.
به هر صورت درست است چهرهای همچون علیرضا نجاتی نشان داد که میتوان در آینده روی آن حساب ویژهای باز کرد، اما پویا ناصر پور، حامد تاب و امین کاویانی نژاد دیگر نفرات جوان تیم در حد انتظار ظاهر نشدند. میثم دلخانی و محمد هادی ساروی دیگر نفرات جوان تیم هم علمکرد متوسطی از خود بجای گذاشتند. البته شاید تعریف جوانگرایی را نباید صرفاً سن دانست بلکه میدان دیدن یک ورزشکار در هر سنی میتواند بر دانش و تجربه او اضافه کند و درست است باز هم نداشتن فینالیست و مدال طلا موضوع مهمی بود که در رقابت های جهانی به چشم آمد اما حضور مدال آوران ردههای سنی پایه در تیم بزرگسالان و اعتماد به آنها به طور حتم نکته بسیار مثبتی برای آینده کشتی ایران است.
سعید عبدولی و محمد علی گرایی نفرات با تجربه تیم نیز شانس زیادی برای کسب مدال طلا داشتند که روی یک اشتباه رنگ مدالشان برنزی شد و امیر قاسمی منجزی سنگین وزن ایران که ۲ مدال طلای آسیا را در کارنامه داشت علی رغم شروع بسیار خوب و شکست سیمینوف عنواندار روس در دیدار رده بندی با اشتباهات بی دلیل نتیجه را واگذار کرد تا هم خودش مدال نگیرد و هم تیم روی سکو نرود.
نکتهای دیگری که قابل اهمیت است اینکه فرنگی کارانی که اردوی تیم ملی را در واپسین روزهای قبل از اعزام به رقابتهای جهانی ترک کردند، معتقد هستند شانس زیادی برای کسب مدال در این دوره از مسابقات داشتند و دقیقا ما در همین اوزان یعنی ۶۳، ۶۷، ۸۷ و ۹۷ کیلوگرم صاحب مدال و البته کسب سهمیه نشدیم و شاید اگر به آن نفرات هم اعتماد میشد و یا حداقل یک رقابت انتخابی درون اردویی برگزار میگردید هم سهمیههای بیشتر میگرفتیم و هم تیم روی یکی از سکوهای قهرمانی قرار میگرفت.
علی ایحال باید به محمد بنا و نگرش بسیار مثبتی که به کشتی فرنگی دارد اعتماد داشت چرا که یقینا فرنگی کاران امروز ایران عملکرد مطلوب خود را پس از المپیک ۲۰۲۰ و البته به طور خاص در بازیهای المپیک ۲۰۲۴ نشان خواهند داد، البته به شرط آنکه ضمن حمایت همه جانبه از این مربی، مسئولان نیز نگاه ویژهای به ورزش اول ایران داشته باشند.
بر اساس اعلام اتحادیه جهانی کشتی بعد از مسابقات جهانی ۲۰۱۹، مسابقات گزینشی المپیک در قاره آسیا از ۸ تا ۱۰ فروردین ۱۳۹۹ در شهر شی آن چین برگزار خواهد شد و همچنین رقابتهای گزینشی جهانی روزهای ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشت ماه در صوفیه بلغارستان برگزار میشود.
تیم ملی کشتی فرنگی ایران در رقابتهای جهانی امسال در اوزان ۶۷، ۸۷ و ۹۷ کیلوگرم موفق به کسب سهمیه المپیک نشد که با توجه به تحلیل محمد بنا سرمربی تیم ملی کسب سهمیه وزنهای ۸۷ و ۹۷ کیلوگرم در آسیا کار چندان سختی نیست و در وزن ۶۷ کیلوگرم نیز با یک انتخاب درست مجوز حضور در المپیک ۲۰۲۰ اخذ خواهد شد.
فرنگی کاران برتر اوزان دهگانه در رقابت های جهانی امسال به شرح زیر می باشند:
۵۵ کیلوگرم: ۱- نوگزاری تسورتسومیا (گرجستان) ۲- خورلان ژاکانشا (قزاقستان) ۳- الدانیز عزیزلی (آذربایجان) و شوتا اوگاوا (ژاپن) ۵- ماکس نوری (آمریکا) و لیگیو کائو (چین) ... ۱۰- پویا ناصرپور (ایران)
۶۰ کیلوگرم: ۱- کنیچیرو فومیتا (ژاپن) ۲- سرگئی املین (روسیه) ۳- میرامبک آیناگولوف (قزاقستان) و علیرضا نجاتی (ایران) ۵- لینور تمیروف (اوکراین) و المورات تاسمورادوف (ازبکستان)
۶۳ کیلوگرم: ۱- شینیبو اوتا (ژاپن) ۲- استپان ماریانیان (روسیه) ۳- اسلاویک گالستیان (ارمنستان) و آلمات کبیسپایف (قزاقستان) ۵- میثم دلخانی (ایران) و تینار شارشنبکوف (قرقیزستان)
۶۷ کیلوگرم: ۱- اسماعیل بوررو مولینا (کوبا) ۲- آرتم سورکوف (روسیه) ۳- ماته نمس (صربستان) و فرانک استابلر (آلمان) ۵- فردریک بیرهوس (دانمارک) و (محمد ابراهیم السید (مصر) ... ۲۶- حامد تاب (ایران)
۷۲ کیلوگرم: ۱- ابوزید مانستیگوف (روسیه) ۲- آرام واردانیان (ازبکستان) ۲- آیک مناتساکیان (بلغارستان) و بالینت کورپاسی (مجارستان) ۵- میشل ویدمایر (آلمان) و جی یئون لی (کره جنوبی) ... ۱۹- امین کاویانی نژاد (ایران)
۷۷ کیلوگرم: ۱- تاماس لورینچ (مجارستان) ۲- الکس بیوربرگ کسیدیس (سوئد) ۳- محمدعلی گرایی (ایران) و جالگاسبای بردیموراتوف (ازبکستان) ۵- کارپت چالیان (ارمنستان) و آسخات دیلمحمداف (قزاقستان)
۸۲ کیلوگرم: ۱- لاشا گوبادزه (گرجستان) ۲- رفیق حسین اف (آذربایجان) ۳- سعید عبدولی (ایران) و هایتائو کیان (چین) ۵- نوربک خاشیمبیکوف (ازبکستان) و یوری شکریوبا (اوکراین)
۸۷ کیلوگرم: ۱- ژان بلینیوک (اوکراین) ۲- ویکتور لورینچ (مجارستان) ۳- دنیس کودلا (آلمان) و رستم آساکولوف (ازبکستان) ۵- میکالای استادوب (بلاروس) و آتابک عزیزبیکوف (قرقیزستان) ... ۱۲- رامین طاهری (ایران)
۹۷ کیلوگرم: ۱- موسی اولویوف (روسیه) ۲- آرتور الکسانیان (ارمنستان) ۳- میهایل کاجایا (صربستان) و جنگ ایلدیم (ترکیه) ۵- تادیوز میچالیکا (لهستان) و گئورگی ملیا (گرجستان) ... ۷- محمدهادی ساروی (ایران)
۱۳۰ کیلوگرم: ۱- رضا کایالپ (ترکیه) ۲- اسکار پینو هیندز (کوبا) ۳- هیکی نابی (استونی) و یاکوبی کاجایا (گرجستان) ۵- امیر قاسمی منجزی (ایران) و ادوارد پاپ (آلمان)
بیشتر بخوانید:
فرشاد علیزاده سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی امید شد
استعفای غیر منتظره خیرآبادی از سرمربیگری تیم ملی کشتی فرنگی امید
انتهای پیام/