به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، مرتضی رحمان زاده شهردار منطقه ۱۳ در خصوص اجرای طرح لوله گذاری انتقال آب خام گفت: پارک جنگلی سرخه حصار با قدمت بیش از نیم قرن، از گذشته به صورت کاملا سنتی و با استفاده از شبکه نهرهای خاکی آبیاری میشد که با شروع احداث، تجهیز و راه اندازی مخازن ذخیره آب ژئوممبران و اجرای شبکه انتقال آب خام در بخش وسیعی از پارک جنگلی سرخه حصار توانستیم تا حدود زیادی شبکه آبیاری پارک سرخه حصار را از روش سنتی خارج کرده و به سمت مکانیزه شدن سوق دهیم.
وی افزود: در این طرح به جهت بالابردن راندمان آبیاری و پوشش دهی کامل پارک، مخازن ژئوممبران اصلی به تعداد ۱۰ عدد در حاشیه جنوبی پارک و با ظرفیت ذخیره آب ۱۲ هزار متر مکعب احداث شده اند به طوری که در مجاورت نهر اصلی آبیاری پارک واقع شوند.
شهردار منطقه ۱۳ با بیان اینکه تعداد ۵ مخزن با ظرفیت ذخیره آب ۴ هزار و ۲۰۰ مترمکعب نیز در حاشیه شمالی پارک و در مجاور چاهها احداث شده اند، تصریح کرد: شبکه انتقال آب خام توسط دو عدد لوله پلی اتیلن به قطر ۲۵۰ میلیمتر در حاشیه نهر اصلی آب خام به طول ۱۶ هزار و ۷۰۰ متر اجرا شده است به طوری که یک لوله فقط وظیفه انتقال آب از یک مخزن به مخزن دیگر را به عهده دارد و لوله دیگر جهت برداشت آب و اجرای عملیات آبیاری استفاده میشود.
وی با اشاره به اینکه کلیه چاهها نیز به مخازن سرچاهی مجاور خود وصل شده اند، گفت: مخازن سرچاهی نیز با لولههای ۲۰۰ میلیمتری به طول ۸ هزار و ۶۸۵ متر به مخازن اصلی وصل شده اند.
رحمان زاده در عین حال از کاهش هدر رفت آب در نهرهای خاکی، افزایش راندمان آبیاری و افزایش بهره وری از منابع آبی به عنوان مزایای اجرای این طرح یاد کرد و اظهار داشت: کلیه این مخازن مجهز به ایستگاه پمپاژ آب بوده و به منظور تامین برق این ایستگاهها، شبکه برق ۲۰ کیلو ولت به این نقاط انتقال داده شده است.
انتهای پیام/