سمانه رمضانی گیوی متخصص طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره موثرترین راههای پیشگیری از سرماخوردگی اظهار کرد: یکی از مهمترین اقدامات برای پیشگیری از سرماخوردگی، محافظت بدن از سرماست؛ سرما به طور مستقیم در ایجاد سرماخوردگی نقش ندارد، اما در بسیاری مواقع بدن را مستعد ابتلا به سرماخوردگی میکند، بنابراین محافظت بدن بهویژه سر از سرما در جلوگیری از ابتلا به این بیماری موثر است. افرادی که به سرماخوردگی دچار شدهاند هم میتوانند با استفاده از پوشیدن کلاه و گرم نگه داشتن سر خود به بهبود سریعتر بیماری خود کمک کنند.
بیشتر بخوانید: قویترین بمبهای خانگی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن
او بیان کرد: مصرف مرکباتی مانند لیموترش، لیموشیرین، پرتغال، نارنگی و گریپفروت با تأمین ویتامین C بدن و بهبود عملکرد سیستم ایمنی از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری میکند، مصرف گریپفروت با برخی داروهای شیمیایی تداخل دارد بنابراین افرادی که به هر علت در حال مصرف داروهای شیمیایی دیگر هستند، باید درباره مصرف این میوه با پزشک خود مشورت کنند.
این متخصص طب سنتی افزود: مصرف متناوب برخی از گیاهان دارویی به شکل دمنوش میتواند با تقویت سیستم ایمنی بدن و دفع تدریجی مواد زائد بیماریزا از بدن به پیشگیری از سرماخوردگی کمک کند که از این دمنوشها میتوان به آویشن، پونه کوهی، بابونه، گل ختمی، پنیرک، زنجبیل و چای سبز اشاره کرد. مصرف این دمنوشها اغلب در طول دوران سرماخوردگی به بهبود این عارضه کمک میکند، اما باید توجه کرد که مصرف مواد غذایی با طبع گرم از جمله دمنوشهای با مزاج گرم در سرماخوردگیهایی که با تب، گلودرد یا سرفههای گرم همراه هستند میتواند این عارضه را تشدید یا علائم آن را طولانیتر کند بنابراین افراد بهتر است تا زمان بهبود علائم سرماخوردگی، از مصرف دمنوشهایی مانند آویشن و زنجبیل، ادویههای تند، شیرینیها و سرخ کردنیها پرهیز کنند.
رمضانی گیوی تأکید کرد: شستوشوی مخاط حلق و بینی هم در پیشگیری از وقوع سرماخوردگی و گلودردهای چرکی بسیار مفید است، برای این منظور افراد باید روزانه ۲ بار محلول آبنمک رقیق شده را با بینی استنشاق و سپس تخلیه کنند، بهترین راه شستوشوی حلق غرغره با آبنمک رقیق شده است.
بیشتر بخوانید: قویترین آنتیبیوتیکهای طبیعی برای فصل پاییز/ مؤثرترین راهکارهای طب سنتی برای تقویت سیستم ایمنی بدن
او درباره نقش بخورهای استنشاقی در تقویت مخاط تنفسی در برابر آلودگیهای میکروبی تصریح کرد: بخور گیاهان دارویی مانند اکالیپتوس، بابونه، آویشن، پونه و حتی شلغم در درمان عفونتهای تنفسی مانند سرماخوردگی یا پیشگیری از بروز آنها موثر است.
رمضانی گیوی یادآوری کرد: مصرف روزانه شلغم پخته هم به افزایش ایمنی بدن در برابر سرماخوردگی کمک میکند، همچنین گنجاندن سه لقمه نان و عسل در وعده صبحانه و نوشیدن روزانه شربت آبلیمو و عسل در درمان سرماخوردگی و پیشگیری از بروز این عارضه موثر است.
انتهای پیام/