حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره تغییر مزاج بدن در فصل پاییز گفت: با توجه به فرا رسیدن فصل پاییز و تغییرات جوی آب و هوا، مزاج بدن نیز از گرمی به سردی تغییر پیدا میکند، این حالت بیشتر صبحها اتفاق میافتد از این رو افراد برای اینکه در این فصل کمتر به سرماخوردگی و آنفلوانزا دچار شوند باید با استفاده از دمنوشها، میوهها و سبزیها سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنند.
وی درباره مؤثرترین ویتامینها برای تقویت سیستم ایمنی بدن بیان کرد: ویتامینهای A ، C ، D۳ و E نقشی مؤثر در افزایش مقاومت بدن در برابر انواع بیماریها دارند و در این بین ویتامین C تأثیری چشمگیر در تقویت سیستم ایمنی (دفاعی) بدن دارد. این ویتامین از ابتلای افراد به سرماخوردگی و انواع عفونت جلوگیری میکند.
بیشتر بخوانید: قویترین آنتیبیوتیکهای طبیعی برای رفع عفونت بدن
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: مصرف میوههایی مانند سیب، پرتقال، هندوانه، کیوی، گریپفروت، لیموشیرین و نوشیدن روزانه سه لیوان شربت آب لیموترش تازه با عسل به علت داشتن ویتامین C فراوان، با تقویت سیستم ایمنی بدن در پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و درمان آن مؤثر هستند.
عظمایی مصرف سبزیهایی مانند اسفناج، گوجهفرنگی، کلمبروکلی و شلغم رابه علت فراوانی ویتامین C، در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر دانست و تأکید کرد: شلغم خام همراه با عسل یا پخته شده خاصیت آنتیبیوتیکی دارد، همچنین استفاده از پیاز خام یا پخته شده و سوزاندن آن تأثیری چشمگیر در رفع عفونتهای بدن و سرماخوردگی دارد.
بیشتر بخوانید: ۷ آنتیبیوتیک معجزهگر طبیعی را بشناسید
وی تصریح کرد: سیر به علت داشتن موادی به نام آلیسین و سولفور خاصیت ضد میکروبی دارد؛ استفاده از این گیاه باکتری استافیلوکوک را از بین برده و به درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا کمک میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف آش عدس برای مبتلایان به سرماخوردگی و افراد ضعیف بسیار مناسب است؛ افراد برای تهیه این آش باید برنج نیمدانه، عدس و پیاز را با هم بپزند و موقع استفاده از آش، پودر فلفل قرمز را به آن اضافه کنند.
عظمایی اظهار کرد: پودر زردچوبه خاصیت ضد التهابی و باکتریایی دارد بنابراین مصرف این ادویه به مقابله بدن در برابر انواع میکروبها کمک کرده و سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت میکند.
عسل حاوی مادهای به نام پلیفنول است و زنجبیل هم مانند یک آنتیبیوتیک طبیعی عمل میکند از این رو ترکیب عسل و زنجبیل عفونتهای دستگاه تنفسی و گوارشی را از بین میبرد. برای تهیه این مخلوط باید یک چهارم قاشق غذاخوری پودر زنجبیل و یک قاشق مرباخوری عسل را در یک لیوان آب جوش بریزند و این محلول را روزانه سه لیوان میل کنند.
وی بخور ترکیب آویشن شیرازی، پونه کوهی، نعناع، تخم گشنیز و اکالیپتوس را در پاکسازی سینوسها، درمان سرماخوردگی، سردرد، تنگی نفس و آسم و ضد عفونی کردن محیط خانه اثرگذار دانست و بیان کرد:مقدار مساوی از هر یک از این گیاهان را داخل قابلمه بریزید سپس ۲ لیتر آب به آنها اضافه کنید، در قابلمه را گذاشته و پنج تا ۱۰ دقیقه آنها را بجوشانید، سپس به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زیر چادر یا پتو بخور دهید.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: دمنوشهایی مانند آویشن شیرازی، مرزنجوش، پونهکوهی، نعناع، جینسینگ، اکیناسه (سرخارگل)، گل پنیرک، ختمی و زوفا، بارهنگ، قدومه شیرازی، اسطوخودوس، بابونه، چای سبز، سفید و کوهی، کاکوتی و عناب از جمله دمنوشهای مناسب برای تقویت سیستم ایمنی بدن هستند، نوشیدن این دمنوشها از ابتلای افراد به سرماخوردگی پیشگیری و به درمان این عارضه کمک میکند.
عظمایی تأکید کرد: نوشیدن دمنوش ترکیب آویشن شیرازی، پونه کوهی، گل پنیرک، گل ختمی، اسطوخودوس، بارهنگ و عناب نقشی مؤثر در بهبود سرماخوردگی و آنفلوانزا، رفع عفونت سینوسها (سینوزیت) و معده، سرفه و خارج کردن خلط از ریهها دارد. برای این منظور باید ۳۰ گرم آویشن شیرازی را با ۱۰ گرم از هر یک از این گیاهان و هفت عدد عناب داخل قوری ریخته و پس از اضافه کردن آبجوش به آن صبر کنند تا دمنوش به خوبی دَم بکشد. هنگام مصرف دمنوش، عسل به آن اضافه کنید، این دَمکرده را میتوان روزانه چهار تا پنج لیوان میل کرد.
بیشتر بخوانید: قویترین بمبهای خانگی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن
وی تصریح کرد: ترکیب سرکه سیب یا انگور محلی، سیر و عسل خاصیت آنتیبیوتیکی قوی دارد. برای این تهیه این مخلوط سه حبه سیر خام را به شکل ریز رنده و آنها را با یک لیوان سرکه سیب یا انگور محلی و هفت قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید، این ترکیب باید روزانه سه بار هر بار یک قاشق غذاخوری میل شود.
مبتلایان به سرماخوردگی برای رفع مشکلشان باید علاوه بر استفاده از این گیاهان دارویی از مصرف غذاهای حجیم و چرب هم پرهیز کنند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف همزمان گیاهان دارویی با داروهای آرامبخش شیمیایی، خوابآور، ضد فشارخون و افسردگی ممنوع است، زیرا این گیاهان ممکن است اثربخشی داروهای شیمیایی را افزایش دهند. بنابراین باید بین استفاده از گیاهان دارویی و مصرف داروهای شیمیایی ۲ تا سه ساعت فاصله باشد.
عظمایی یادآوری کرد: افرادی که شیمیدرمانی میشوند، مبتلایان به هپاتیت و نارساییهای قلبی و اشخاصی که انسولین تزریق میکنند باید گیاهان دارویی را تحت نظر پزشک استفاده کنند، کودکان زیر سه سال و کهنسالان نیز بهتر است قبل از مصرف این گیاهان با متخصص طب سنتی مشورت کنند.
انتهای پیام/
یا یک حبه سیر را نگینی و با دولیوان آب بخوریم و میبینیم که بوی سیر از بین میرود .
شما که از سیر منویسید با بوی بد اون واذیت مردم چه کنیم
دیگه اثری از بوی سیر نمیبینی!
یا میتونی چای خشک رو توی دهان مزمزه کرد و نگه داشت و بعد ریخت بیرون
اما راه اول بهتره
چون چای خشک فقط بو رو از دهانت میبره بیرون، ولی خوردن چای بهمراه چوب دارچین و آویشن بوی معده رو هم خنثی میکنه