دبیرکل خانه پرستار گفت: سیستم پرداخت بر اساس طرح «قاصدک» کاملاً پیچیده، غیرشفاف و ناعادلانه است.

سیستم پرداخت در وزارت بهداشت شفاف نیست!محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به غیر شفاف بودن سیستم پرداخت در وزارت بهداشت اظهار کرد: سیستم پرداخت در وزارت بهداشت شفاف نیست و فرمول پرداخت کارانه‌ها نیز دقیق مشخص نیست زیرا همکاران و پرستاران ما در مراکز درمانی بیمارستان‌ها نمی‌دانند کارانه خود را بر اساس چه فرمولی و به چه میزانی دریافت کنند.

شریفی مقدم ادامه داد: برای پرستاران مسائلی چون سختی کار، مدرک و میزان ساعت کار دقیق مشخص نیست و همین مسئله باعث می‌شود پرستاران با مشکلات مالی در زندگی دست و پنجه نرم کنند؛ سیستم پرداخت بر اساس طرح قاصدک کاملاً پیچیده، غیرشفاف و ناعادلانه است.

او افزود: باتوجه به کمبود پزشک در کشور هنگامی که طرح افزایش دوبرابری پذیرش ظرفیت پزشکی در مجلس مطرح شد، جامعه پزشکان اعتراض شدیدی نسبت به این موضوع داشته‌اند؛ در سال‌های ۹۳ و ۹۴ میزان پذیرش دانشجویان پرستاری دوبرابر افزایش پیدا کرد، اما هیچکس نسبت به این موضوع اعتراضی نداشته است.

دبیرکل خانه پرستار ایران بیان کرد: ظرفیت پذیرش پرستاران بدون مجوز از شورای عالی انقلاب فرهنگی افزایش پیدا کرده بود به طوری که پذیرش دانشجویان پرستاری از ۶ هزار به ۱۲ هزار نفر در سال شده است و هیچ عکس‌العملی در سیستم‌های مختلف در حوزه سلامت کشور نسبت به این موضوع نشان داده نشد.


بیشتر بخوانید: مشکلات پرستاران در بالین


دچار کمبود کادر پرستار هستیم

شریفی مقدم گفت: در کشور دچار کمبود کادر پرستار هستیم و تعداد ۲۰ هزار نفر از فارغ‌التحصیلان این رشته فاقد شغل هستند؛ این موضوع باعث خروج پرستاران از کشور می‌شود، زیرا کشور‌های دیگری خواهان جذب پرستاران کشورمان به دلیل کیفیت بالای آموزشی آن‌ها و کارکردشان هستند.

او اضافه کرد: وزارت بهداشت در دوره گذشته به صورت هدفمند خواهان افزایش ظرفیت پرستاری بود؛ سال ۹۳ قرار بود طرح بهیاری یکساله پرستاری در کشور اجرا شود که بر اساس آن سالیانه ۳۰ هزار نفر نیرو تربیت و جذب مراکز درمانی سراسر کشور شوند و در سال ۹۴ نیز طرح آموزش پرستار بیمارستانی مطرح شد که بر اساس آن قرار بود سالیانه ۳۰ هزار نفر با این روش تربیت شوند.

دبیرکل خانه پرستار ایران گفت: به جای افزایش پذیرش دانشجویان پرستاری، مسئولان ذی‌ربط فکری برای اجرای تعرفه‌گذاری خدمات و دستمزد پایین، همچنین ساعت کار طولانی پرستاران بکنند تا پرستاران و به خصوص نخبگان این رشته برای ماندن در کشور و فعالیت در مراکز درمانی ایران انگیزه‌ای داشته باشند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار