معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود: بازنگری شاخصهای ملی پرستاری در حال انجام است و سعی کردیم آیین نامه جذب پرستار در مناطق محروم را تدوین کنیم که بر این اساس ۴۰ پانسیون برای پرستاران و ماماها در مناطق محروم با کمک خیرین در حال ساخت است.
او گفت: ۱۴ هزار مدیر پرستاری در کشور داریم و بیش از ۳ هزار نیروی کمک پرستاری در بخشهای خصوصی جذب شده اند و کارهای غیر حرفهای به وسیله آنها انجام میشود.
حضرتی ادامه داد: حدود ۳۰ هزار نفر صلاحیت حرفهای پرستاری برای پرستاران صادر شده است و این آزمون به وسیله سازمان سنجش انجام میشود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت به آموزش پرستاران در شرایط بحرانی هم اشاره و اظهار کرد: ۱۰۰ پرستار در سه دوره پودمانی آموزش دیدهاند و راه اندازی سامانه ملی ثبت اطلاعات پرستاران در سال گذشته انجام شده است تا تعداد پرستاران بیکار و منتظر طرح مشخص شده شود در واقع این سامانه پیش درآمد سامانه صلاحیت حرفهای است.
حضرتی ادامه داد: در حال حاضر نسبت تعداد پرستار به تختهای بیمارستانی ۰/۹ است که استاندارد آن در کشور ۱/۸ است که امیدوارم تا سال ۱۴۰۴ به این استاندارد برسیم.
او افزود: به دنبال جذب ۹ هزار نیرو هستیم که در مهرماه آزمون استخدامی آن برگزار میشود و از این تعداد ۷۵ درصد از این افراد پرستاران و بقیه از اعضای هیئت علمی و ماماها بوده که جذب دانشگاهها و مراکز درمانی کشور میشوند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت تاکید کرد: بر اساس تفاهمنامهای بین معاونت اجتماعی سابق وزارت بهداشت و معاونت پرستاری قرار شده است که دانشگاهها برای ساخت پانسیون پرستاری در مناطق محروم و کم برخوردار زمین بخرند و خیرین سلامت آن را تجهیز و احداث کنند، اما متاسفانه خرید زمین از سوی دانشگاه تا به امروز صورت نگرفته است.
او در خصوص خطاهای پرستاری ادامه داد: ارتباط نزدیکی بین کمبود نیروی انسانی و خطا وجود دارد به طوری که به ازای ۱۰ درصد کاهش نیرو، ۱۲ درصد مرگ و میر افزایش پیدا میکند.
حضرتی بیان کرد: جذب پرستاران در مراکز درمانی و بیمارستانهای قدیمی و جدید التاسیس انجام میشود و تمام سعی وزارت بهداشت این است که بستری آرام در مراکز درمانی ایجاد شود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود: خشونت در تمام دنیا وجود دارد، اما میزان آن از اهمیت ویژهای برخوردار است و یکی از اولویتهای ما این است که بستری آرام برای بیماران فراهم کنیم.
او با اشاره به حذف رشته پرستاری بیمارستانی گفت: رشته پرستاری بیمارستانی در ۴ سال گذشته مطرح و به دلیل آنکه بیمارستانها شرایط کافی برای آموزش ندارند، این طرح ملغی شده است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه سالیانه ۱۱ هزار نفر در رشته پرستاری فارغ التحصیل میشوند و در حال حاضر ۳ هزار دانشجوی پرستاری مشغول تحصیل در ۲۰۰ دانشکده هستند، گفت: اگر ما سالیانه ۱۰ هزار پرستار در مراکز درمانی جذب کنیم تا سال ۱۴۰۴ تعداد نیروی پرستار در کشور مطابق با استانداردهای دنیا میشود و هیچ مشکلی از این نظر دیگر وجود ندارد.
او گفت: مطالبات پرستاران در دانشکدههای پرستاری به روز است و تنها برخی از دانشگاهها مطالبات پرستاری به اندازه ۵ ماه عقب افتاده است.
حضرتی با اشاره به اجرای طرح بومی گزینی در رشته پرستاری گفت: باید نظام پرداخت پرستاران را عادلانه کنیم و امروزه ۳ هزار نیروی دیپلمه که دوره یک ساله پرستاری دیدهاند در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور جذب شدهاند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: تعرفه پرستاری در مجلس در سال ۸۶ به تصویب رسیده است، اما متاسفانه بودجه آن دیده نشده است و سازمان نظام پرستاری پیشنهاد بودجه ۲ هزار میلیارد تومانی را برای اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری داده است که وزارت بهداشت نیز با این موضوع موافقت کرده، اما متاسفانه سازمان برنامه و بودجه آن را تایید نکرده است.
او در پاسخ به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری یادآوری کرد: تعرفه گذاری خدمات پرستاری باعث بروز برخی کارهای القایی ایجاد میشود.
انتهای پیام/