هاشم سزاوار، متخصص قلب و عروق در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نارسایی قلبی در کودکان اظهار کرد: یکی از شایعترین نقصهای مادرزادی، عارضه قلبی است. گاهی اوقات این نوع عارضه در کودکان بدون علائم ظاهر می شود که معمولا خانواده ها متوجه آن نخواهند شد. با کوچکترین نشانه در نوازد باید فورا به پزشک مراجعه کرد.
بیشتر بخوانید: علائم حمله قلبی در خانمها که از آنها بیخبرید+ راهکارهای پیشگیری و درمان
او در ادامه درباره بروز نشانه های این عارضه افزود: یکی از شایع ترین علائمی که همراه عارضه قلبی ظاهر میشوند؛ شدت تنفس و ضربان غیرطبیعی قلب است، به خصوص در هنگام شیر خوردن ، نوزاد دچار این مشکلات خواهد شد. ضربان تند قلب ، نفس کشیدن غیرطبیعی از دسته نشانه های بارز این نوع عارضه است.
این متخصص قلب درباره علل اصلی این نوع نارسایی بیان کرد: اصلی ترین عامل ایجاد این نوع عارضه تشکیل نشدن کامل قلب در زمان بارداری است. البته عوامل دیگری مانند دیابت که اگر مادر به آن مبتلا باشد، وراثت و یا اختلالات ژنتیکی هم دخیل هستند.
او در ادامه درباره راه تشخیص نارسایی قلبی جنین تصریح کرد: بهترین راه برای تشخیص انجام اکوکاردیوگرافی جنین است. این نارسایی سبب تجمع مایع در نقاط مختلف بدن جنین می شود که با این آزمایش قابل مشاهده است.
بیشتر بخوانید: اولین نشانههای سکته قلبی/ توصیههای کلیدی که جانتان را نجات میدهد
این متخصص قلب و عروق درباره درمان نارسایی قلبی در نوزادان گفت: پس از تحت نظر گرفتن نوزادان در بخش مراقبتهای ویژه، ابتدا دارو درمانی را آغاز کرده و در برخی موارد عمل جراحی انجام میشود. اگر نقص قلب کودک با روش های ابتدایی درمان نشود، ممکن است جراحی قلب باز صورت بگیرد. گاهی یک جراحی میتواند نقص را به طور کامل اصلاح کند.
او در پایان افزود: در مواردی که اصلاح کامل امکانپذیر نیست، کودک ممکن است در طول سالها یا ماههای بعد به جراحیهای بیشتری برای حل مشکل نیاز داشته باشد. جراحی قلب باز برای بستن سوراخهای قلب، اصلاح یا جایگزینی دریچههای قلب، اصلاح نقصهای پیچیده مثل مشکلات مربوط به محل قرار گرفتن عروق خونی در نزدیکی قلب یا چگونگی شکلگیری آنها انجام می شود.
انتهای پیام/
چون یه عمل شانت براش انجام دادن ویه ماهی که بیمارستان بودم چندتاازبچه حین عمل یابعدعمل ازدنیارفتن جرات نمیکنم برای عمل دخترم اقدام کنم