سرپرست غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری بر سلامت و ایمنی ظرف‌های نذری تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، رضا محمدی سرپرست غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری، از مسئولین هیئت‌های عزاداری خواست: هنگام طبخ و توزیع نذورات، سلامت و ایمنی ظروف بسته بندی مواد غذایی را مورد توجه قرار داده و الزاماً از ظروف Food grade دارای پروانه بهداشتی استفاده کنند.

او گفت: ظروف بسته بندی مواد غذایی باید دارای پروانه بهداشتی بوده و در صورتی که از پلیمر‌های نامناسب استفاده شود، پدیده مهاجرت آلاینده‌های شیمیایی مانند مونومر‌های مضر، فلزات سنگین و بیس فنل A به داخل ماده غذایی روی می‌دهد که ضمن اینکه بو و طعم نامطلوب در ماده غذایی ایجاد می‌نماید، سلامت مصرف کننده را با خطرات جدی مواجه می‌کند.

محمدی اضافه کرد: در ایران معمولاً از ظروف پروپیلن و پلی استایرن استفاده می‌شود که ظروف از جنس پلی پروپیلن معمولاً مقاوم‌تر هستند و شکنندگی کمتری دارند، اما ظروف پلی استایرن دارای تنوع بیشتری هستند.

او ادامه داد: انواع ظروف و لیوان‌های پلی استایرن شفاف و شکننده صرفاً باید جهت مصرف نوشیدنی‌های سرد استفاده شوند ولی از ظروف پلی استایرنی مات می‌توان برای مصرف نوشیدنی‌های تا دمای زیر ۷۰ درجه سانتیگراد استفاده کرد.

محمدی افزود: در ظروف پلی استایرن فوم به دلیل دمیده شدن گاز هگزان داخل آن‌ها حالت پف کردگی پیدا کرده و خطر مهاجرت گاز هگزان محبوس شده از بسته بندی در مواد غذایی در دمای حدود ۲۰۰ درجه وجود دارد.

او گفت: مردم به هیچ عنوان از ظروف پلی استایرن شفاف برای نوشیدنی‌ها و غذا‌های داغ استفاده نکنند و ظروف یکبار مصرف کاغذی صرفاً جهت نگهداری و مصرف مواد غذایی داغ در کوتاه مدت مورد استفاده قرار گیرد.

محمدی اضافه کرد: بیش از ۲۰۰ سال طول می‌کشد تا ظروف پلیمری در طبیعت تجزیه شوند پس بهتر است جهت حفظ محیط زیست ظروف گیاهی تجزیه پذیر مناسب که در کمتر از ۲ ماه در طبیعت تجزیه می‌شوند به جای ظروف پلیمری مورد استفاده قرار گیرند.

انتهای پیام/ف

استفاده از ظروف پلیمری در بسته بندی موادغذایی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار