نایب رئیس مجتمع بهاران منطقه ۱۲ شهرداری تهران گفت: نباید به گونه‌ای عمل شود که خانه‌های پلاک قرمز به محل خواب معتادان رها شده از دام اعتیاد تبدیل شود.

مددجویان پس از ترک نباید به خانه‌های پلاک قرمز بازگردندبه گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، چندی پیش الهام فخاری عضو شورای شهر تهران در نطق پیش از دستور خود در جلسه شورای شهر تهران (یکصد و شصت و دومین جلسه) نسبت به عملکرد مجتمع بهاران انتقاد و اعلام کرد: مجتمع بهاران در انجام مأموریت خود موفق نبوده است.

او با اشاره به موضوع دستورالعمل مراکز بهاران در گزارش خود اعلام کرد: برخی از اقدامات صورت گرفته در مراکز بهاران تا امروز مطابق با دستورالعمل این مرکز نبوده است.

فخاری با بیان اینکه طبق دستورالعمل حضور مددجویان در مراکز بهاران نباید در بازه زمانی مشخص و محدود باشد، گفت: برخی از مراکز بهاران بازه زمانی محدودی را برای حضور مددجویان در نظر گرفته‌اند و بر این اساس این افراد باید ظرف مدت ۵ ماه مرکز مربوطه را ترک کنند.

مورد دیگری که عضو شورای شهر تهران نسبت به آن ابراز نگرانی کرد، این بود که مراکز بهاران نسبت به آموزش حرفه و فن به مددجویان کارآیی مثبتی ندارند.

مهدی نصراللهی نایب رئیس موسسه خیریه حامیان اندیشه رشادت (مجتمع بهاران دایر در منطقه ۱۲ تهران) در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه فعالیت مجموعه بهاران برای خدمت رسانی به افراد بهبود یافته مراکز ماده ۱۶ (معتادان متجاهر) است، گفت: معتادان متجاهر پس از جمع آوری از معابر منطقه ۱۲ به کمپ ماده ۱۶ انتقال پیدا می‌کنند و افراد پس از ترک اگر تمایل به کار داشته باشند، در مراکز بهاران آموزش‌های فنی و حرفه‌ای را کسب می‌کنند.

او در توضیح اینکه مراکز بهاران دارای چه ویژگی‌هایی است؟ گفت: ما برای افراد مددجو پزشک، مددکار و زیرساخت‌های آموزش فنی و حرفه‌ای از قبیل خیاطی و نانوایی را در نظر گرفته‌ایم تا پس از گذراندن دوره‌های آموزش فنی و حرفه‌ای در مراکز بهاران  گواهینامه پایان دوره دریافت کنند.

نصراللهی اشاره کرد: ما مددجویانی داشتیم که پیش‌تر در کار جمع آوری ضایعات بودند، اما از طریق مراکز بهاران در حال حاضر حرفه خیاطی و نانوایی را فرا گرفتند و کسب و کاری برای خود ایجاد کرده‌اند.

نایب رئیس مجتمع بهاران تصریح کرد: تأمین مالی زندگی پس از ترک بزرگترین دغدغه بیشتر بهبودیافتگان مراکز ماده ۱۶ است.

او در پاسخ به این سوال که مجتمع بهاران در منطقه ۱۲ تهران در چه سالی راه اندازی شد؟ افزود: مجتمع در پی سال‌های ۹۳ و ۹۴ راه اندازی شد، اما نزدیک به یک سال بدون فعالیت بود و امروز نزدیک به ۶ ماه است که از فعالیت مجدد آن می‌گذرد.

نصراللهی در پاسخ به این سوال که فعالیت مجتمع بهاران زیر نظر کدام نهاد است؟ گفت: مجتمع بهاران فعال در منطقه ۱۲ به صورت NGO فعالیت می‌کند و خیرین منطقه به صورت داوطلبانه هزینه آن را پرداخت می‌کنند.

نایب رئیس مجتمع بهاران با اشاره به ارائه ساختمان از سوی شهرداری برای تشکیل مجتمع بهاران تصریح کرد: تجهیز مجتمع بهاران با هزینه‌های چند صد میلیون تومانی از سوی خیرین انجام شده و در مرکزی مانند منطقه ۱۲ که افراد بهبود یافته پس از خروج از مجتمع در کوتاه‌ترین زمان ممکن به مرکز توزیع مواد مخدر (دروازه غار) می‌رسند، سعی در بهبود و کمک مددجویان شده است.

او با اشاره به ساختمان کودکان کار در منطقه بعثت گفت: ساختمان کودکان کار در بعثت نیز از طریق شهرداری واگذار شده است.

نصراللهی گفت: مددجو به ایجاد شغل احتیاج دارد و باید زمینه را به‌گونه‌ای فراهم کنیم که در داخل جامعه افراد بهبود یافته هر چه سریع‌تر پذیرفته شوند.

نایب رئیس مجتمع بهاران در پاسخ به این سوال که آیا معتادان به صورت داوطلبانه می‌توانند جهت اسکان و آموزش خود را به مراکز بهاران معرفی کنند؟ گفت: بله این امکان فراهم است که افراد داوطلب از طریق مراجعه به شهرداری و ثبت نام زمینه را برای حضور خود و آموزش در مراکز بهاران آماده کنند.

او تأکید کرد: بسیاری از مددجویان تنها برای استراحت و خواب به این مراکز مراجعه می‌کنند و در طول روز برای انجام فعالیت‌ها روزانه و اشتغال خود به بیرون از مرکز می‌روند و اعتقاد ما این است اگر بین خواب و استراحت در بین مراکز بهاران و بوستان‌ها تفاوتی وجود نداشته باشد، به طور حتم افراد بهبود یافته و مددجویان بوستان‌ها را برای خواب انتخاب می‌کنند.


بیشتر بخوانید: مراکز بهاران در انجام ماموریت‌های خود موفق نبودند 


نصراللهی تصریح کرد: مددجویان نباید خانه‌های پلاک قرمز را برای استراحت انتخاب کنند.

نایب رئیس مجتمع بهاران در پاسخ به این سوال که آیا ثبت نام و حضور مددجویان در مراکز بهاران با هزینه همراه است؟ گفت: هیچ‌گونه هزینه‌ای از مددجویان اخذ نمی‌شود و تمام هزینه مجتمع بهاران را خیرین پرداخت می‌کنند.

او در توضیح دوره آموزش و ظرفیت مجتمع بهاران در منطقه ۱۲ گفت: طول دوره به ظرفیت‌های مددجو مربوط است، اما طبق قانون ۳ ماه زمان پیش بینی شده است و ما در حال حاضر در مجتمع بهاران ۱۰۰ عدد تخت داریم که با ظرفیت کف‌خواب می‌توانیم ۱۵۰ نفر را پذیرش کنیم.

انتهای پیام/

مددجویان در مجتمع بهاران آموزش فنی و حرفه ای می‌بینند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار