با توجه به نقش مهم زنان در تربیت فرزندان و حفظ ارزش‌های اجتماعی تاثیر یک بانوی ورزشکار در خانواده همیشه مورد توجه بوده است.

به گزارش گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان، در طول تاریخ و فرهنگ هر ملتی همیشه بانوان مهم‌ترین نقش را در تربیت فرزندان و حفظ بنیان خانواده داشته اند و این موضوع مورد تایید تمام ادیان الهی و افراد بزرگ هر جامعه و تمدنی در طول تاریخ بوده است، اما اینک سوال‌هایی مطرح است در این خصوص که چه قدر ورزش می‌تواند به بانوان در اجرای هر چه بهتر وظایفشان کمک کند که در زیر به شرح آن می‌پردازیم.

ورزش چه فوایدی برای انسان دارد؟

در ابتدا نخستین بحثی که مطرح می‌شود این است که به طور کلی ورزش چه فوایدی برای انسان دارد که در زیر به چند مورد از مهم‌ترین فواید آن اشاره می‌کنیم.

  • سلامت جسم
  • سلامت روان
  •  افزایش تمرکز حواس
  • -گردش خون بهتر
  • افزایش استامت بدنی و تناسب اندام
  • بالا بردن روابط اجتماعی
  • افزایش نشاط و بهبود روحیه
  • تناسب اندام
  • افزایش اعتماد به نفس

موارد فوق تاثیرات ورزش روی هر انسانی با هر سن و جنسیتی را بیان می‌کند، اما برای اینکه بفهمیم هر یک از این موارد فوق چه طور به یک خانم ورزشکار در تربیت فرزندان و حفظ بنیان خانواده کمک می‌کند، هر مورد را به طور جداگانه شرح می‌دهیم.


بیشتر بخوانید: نصیری: حضور ذوب آهن در لیگ برتر فوتبال بانوان به تصمیم هیئت مدیره بستگی دارد


۱-سلامت جسم:

اصلی‌ترین رکن زندگی هر انسان جسم مادی اوست که حضرت علی (ع) در دعای کمیل فرموده اند: قَوِّعَلی خِدمَتِکَ جَوارِحی (خداوندا اعضای بدن من را برای خدمت به خودت قوی گردان) این جمله به خوبی نشان می‌دهد که اگر انسانی قرار است متحمل خدمتی شود باید بدنی سالم داشته باشد، به همین دلیل بانوان برای خدمت رسانی بهتر به همسر و فرزندان خود و انجام وظایف خانه به جسمی توانمند نیاز دارند که ورزش کردن اسباب آن را مهیا می‌سازد و اگر خانمی در خانواده به دلیل مشکلات جسمانی متحمل بیماری شود به دلیل تاثیر به سزایی که دارد علاوه بر متمحل کردن مسائل مالی بار عاطفی زیادی را به خانواده وارد می‌کند و به طبع همسر و فرزندان او نیز درگیر مشکلات جسمانی او می‌شوند.


بیشتر بخوانید: بانوی فوتبالیست مه ولاتی ملی پوش شد


۲-سلامت روان:

به موجب آیه ۲۱ سوره روم (وَ مِن آیاتِهِ‌ی اَن خَلَقَ لَکُم مِن اَنفُسِکُم اَزواجاً لِتَسکُنوا اِلَیها) خداوند مرد و زن را برای آرامش یکدیگر آفرید، این آیه از قرآن مجید به خوبی تاثیر همسر را برای تشکیل خانواده نشان می‌دهد، اما حالا اگر یک زن با مشکلات روحی و روانی وارد یک زندگی مشترک شود به طور قطع زندگی را برای همسر و فرزندان خود تبدیل به جهنم می‌کند. با توجه به اینکه در زندگی ماشینی امروز توجه کمتری به مسائل عاطفی می‌شود زنان برای بهبود وضعیت روحی اعضای خانواده خود در گام نخست باید از لحاظ روانی خود را آماده کنند که این امر با ورزش برطرف می‌شود.

۳-افزایش تمرکز حواس:

لازمه موفقیت در هر کاری داشتن حواسی جمع در انجام آن کار است، بانوان که به طور روزانه امور مختلفی را در خانه به طور هم زمان انجام می‌دهند باید فکری هم برای افزایش تمرکز خود داشته باشند، چون آن‌ها در کنار آشپزی و کار‌های مختلف خانه، حواسشان به فرزندانشان هم هست و مقدمات زندگی را تا آمدن شوهر از سر کار آماده می‌کنندو اگر دچار اختلالات تمرکزی شوند در انجام امور دچار سردرگمی و آشفتگی‌های ذهنی می‌گردند.

۴-بالا بردن روابط اجتماعی:

یکی از تاثیرات قابل توجه ورزش کردن همین تاثیری است که روی افزایش روابط عمومی افراد در اجتماع می‌گذارد و به طور کلی در هر جامعه‌ای ورزشکاران جزو افرادی هستند که بالاترین روابط عمومی را در آن اجتماع دارند، برای خانم داشتن چنین صفت بسیاز پر اهمیت است، زیرا اگر در یک جمع یک خانم نتواند با سایر افراد ارتباطی موثر برقرار کند به مرور منزوی می‌شود و دیگر تمایلی به حضور در جمع‌های خانوادگی ندارد و در حاضر به شرکت در مهمانی ها‌ی خانوادگی نمی‌باشد و همسر این خانم مجبور به دوری از دوستان خانوادگی و اعضای فامیل می‌شود و فرزندان این خانواده هم به جای حضور در مهمانی‌های خانوادگی و بازی با هم سن و سالان خانواده به انزوا کشیده می‌شوند.

۵-افزایش اعتماد به نفس:

همیشه یکی از عوامل موفقیت انسان داشتن اعتماد به نفس بالاست و در جمله‌ای مشهور آماده است که (مَن سَعِدَ فی بَطنِ اُمِّه‌ی وَ مَن شَقِیَ فی بَطنِ اُمِّه‌ی) یعنی هر کس سعادت‌مند شد در شکم مادر سعادت‌مند شده و هر کس یه بدبختی کشیده شد در شکم مادرش بدبخت شده است، مفهوم این جمله نقش بسزای مادر را نشان می‌دهد که اگر یک مادر بی اعتماد به نفس باشد یا ترسو، در نتیجه فرزندان او هم ترسو خواهند شد و روحیه بی اعتماد به نفسی در آن‌ها موج می‌زند. پس مردان بزرگ روزگار مادران بزرگی داشتند.

////تاثیر گذاری زنان ورزشکار در کانون خانواده


۶-افزایش استقامت بدنی:

دوران بارداری و وضع حمل یکی از دوران سخت بدنی برای بانوان به شمار می‌رود و زنان ضعیف در این دوران یا فرزندان خود را سقط می‌کنند ویا فرزندان بسیار ضعیفی از لحاظ جسمی به دنیا می‌آورند. آمار‌ها نشان می‌دهد زنانی که همیشه قبل از دوران بارداری خود ورزش می‌کردند و حتی در این دوران حرکات ورزشی خاص زمان بارداری را انجام می‌دهند، فرزندان بسیار قوی از لحاظ جسمی به دنیا می‌آورند.

ادله‌های بالا به خوبی نشان داد که چه قدر ورزش می‌تواند پر رنگ‌تر کردن و بهبود کیفیت وظایف بانوان کمک کند به ویژه اینکه امروزه خیلی از مردان دوست دارند زنانی خوش هیکل از لحاظ ورزشی داشته باشند و گاهی حضور در اجتماع با همسرانی چاق یا خیلی لاغر و ضعیف برای آن‌ها آزار دهنده است هر چند که به روی خود نیاورند.

انتهای پیام/

آخرین اخبار از ورزش بانوان 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار