به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، گنج! با شنیدن این کلمه قلب خیلیها به تپش میافتد، چشمانشان برق میزند و تمرکزشان به هم میریزد، اما نابرده رنج، گنج میسر نمیشود.در سال ۱۸۸۵ میلادی، فردی بهنام «جیمز وارد» کتابچهای با نام «اسناد بیل»، در ویرجینیای آمریکا پخش و جویندگان گنج را از خودبیخود میکند.
بیشتربخوانید: اظهارات عجیب ۳ جوینده گنج درباره تجربیاتشان
در این کتابچه نوشته شدهبود: «۶۵ سال پیش، مردی به نام «توماس جفرسون بیل» گنجینه بزرگی از طلا و سنگهای قیمتی در نزدیکی مرز نیومکزیکو-کلرادو پیدا و آن را در جایی نامعلوم در بدفورد ویرجینیا مخفی میکند.» خب جیمز چرا باید دیگران را از چنین موضوعی باخبر کند درحالیکه میتواند برای خودش نگه دارد؟ میفهمیم! مردم، همانطور که حدس میزنید، حاضر بودند این کتابچهها را با هر قیمتی بخرند، اما یک مشکل بزرگ وجود داشت؛ نشانی محل گنج به زبانِ رمز نوشته شدهبود. سه متن رمزگذاریشده در کتابچه وجود داشت؛ یکی محل دقیق گنج، دیگری محتوای گنجینه و سومی صاحبان آن. جیمز هم به همین دلیل نتوانستهبود خودش به گنج دست یابد.
در این میان، بیل چرا گنجی را که پیدا کرده، نفروخته و جایی پنهانش کردهاست؟ وارد میگوید: بیل، به طمع پیداکردن طلاهای بیشتر، تصمیم میگیرد راهیِ محلی شود که گنجِ اولی را در آن پیدا کردهبود. قبل از رفتن، متنهای رمزی را در صندوقی پیش یک مهمانخانهدار به امانت میگذارد و به او میگوید اگر تا ۱۰ سال بعد از او یا اطرافیانش خبری نشد، جعبه را باز کند. البته بیل قرار بوده کلید کشف این رمز را بعدها به مهمانخانهدار برساند، اما دیگر هیچ خبری از او نمیشود. مهمانخانهدار بعد از چند سال، صندوق را در اختیار دوستش قرار میدهد و او ۲۰ سال برای کشف رمز، وقت صرف میکند. بالاخره یکروز موفق میشود دومین متن مرموز یعنی محتوای گنج را رمزگشایی کند که طبق آن، ارزش امروزی گنج حدود ۵۴ میلیون دلاربرآورد میشود. رمزهای دیگر، اما همچنان کشف نشدهباقی میمانند.
برخی محققان درباره درستی این داستان تردید دارند. آنها معتقدند که اصلا فردی به نام بیل وجود ندارد، در واقع همه او را نه در دنیای واقعی که فقط از طریق کتابچه «وارد» میشناسند، بنابراین وارد و بیل احتمالا یکی هستند. حتی بعضیها این کتابچه را ترفند «وارد» برای فروش متنهای رمزی میدانند. یک پژوهشگر آمریکایی ادعا کردهاست که رمز بیل داستانی کاملا تخیلی است، چون در نامه همراه متنهای رمزی از کلماتی استفاده شده که در زمان نوشتهشدنش، مرسوم نبودهاست. بههرحال این توضیحات باعث نشده عدهای از تلاش برای حل معمای بیل، دست بردارند. سالهای زیادی از این داستان میگذرد، اما هنوز هم همان هیجان اولیه را دارد. حتی افراد زیادی مدعی پیدا کردن راهحل برای رمزگشایی هستند که البته اغلب آنها سودجویی بهنظر میرسد، چون قول نوشتن این راهحلها را در کتابی داده اند که باید ازشان خریدهشود.
منبع: روزنامه خراسان
انتها ی پیام/