به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،کتاب «پدر، عشق و پسر» اثری دیگر از سید مهدی شجاعی است که در انتشارات نیستان منتشر شد.
در این کتاب فرازهایی از زندگی حضرت علیاکبر بن الحسین (ع) به تصویر کشیده میشود. وقایع از زاویه اول شخص و از زبان اسب آن حضرت «عقاب» روایت میشود؛ مخاطب راوی در داستان، لیلی بنت ابیمرّه مادر گرامی حضرت علیاکبر (ع) است.
فصل های کتاب با عنوان «مجلس» نامگذاری و داستان از ده مجلس تشکیل شده است. در هر یک از این مجلس ها، عقاب با زبانی عاطفی و دلنشین، صحنهای از زندگی حضرت علیاکبر(ع) را روایت میکند .مجالس پایانی، به شهادت آن حضرت در کربلا اختصاص دارد.
هر برش از زندگی حضرت در مجالس دهگانه نمایانده میشود، در انتهای هر مجلس به گونهای به واقعه کربلا مربوط و منتسب میشود و بدین ترتیب، تمام مجالس رنگ عاشورایی خود را حفظ میکند.
داستان از چگونگی رسیدن عقاب به حضرت علیاکبر(ع) شروع میشود .مجلس دوم تصویری از ولادت آن حضرت ارائه میدهد. مجالس بعدی به ماجراهای پیشنهاد امان از سوی سپاه عمر سعد به حضرت، سقا بودنشان برای اهل خیام قبل از حضرت عباس(ع)، صحنههای پوشاندن لباس رزم و راهی کردنشان به میدان توسط امام حسین (ع ) و … می پردازند. در انتهای کتاب، منابعی که نکات تاریخی از آنها استخراج و در متن داستان پرورانده شده، آمده است.
جالب اینجاست كه مخاطب اسب نیز در این كتاب لیلا، مادر بزرگوار حضرت علی اكبر(ع) است. «عقاب» اسبی كه در كودكی پیامبر به آن حضرت پیشكش میشود و پس از آن به ترتیب به امام علی(ع)، امام حسن(ع) و امام حسین (ع) میرسد و اكنون مركب شبیهترین ِ امت به پیامبر صلوات الله علیه و آله است. حالا این اسب پس از سالها كه مركب این كواكب بوده است، ماجرای خود و علی اكبر را برای مادر علی اكبر، لیلا، كه در واقعه كربلا نبوده است روایت میكند.
در این کتاب میخوانیم: « عجیب بود رابطه میان این پدر و پسر. من گمان نمیکنم در تمام عالم، میان یک پدر و پسر، این همه تعلق، این همه عشق، این همه انس و این همه ارادت حاکم باشد. من همیشه مبهوت این رابطهام. گاهی احساس میکردم که رابطه حسین با علیاکبر فقط رابطه یک پدر و پسر نیست؛ رابطهی یک باغبان با زیباترین گل آفرینش است، رابطه عاشق و معشوق است، رابطه دو انیس و همدل جداییناپذیر است. احساس میکردم رابطهی علیاکبر با حسین، فقط رابطه یک پسر با پدر نیست؛ رابطه مأموم و امام است، رابطه مردید و مراد است، رابطه عاشق و معشوق است، رابطه محبّ و محبوب است و اگر کفر نبود میگفتم رابطه عابد و معبود است.»
انتهای پیام/