کارشناس مسائل سیاسی گفت: حمله امروز به هدف نظامی در ریاض جزئی از استراتژی جدید انصارالله است.
محمدرضا مرادی کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به حمله پهپادی اخیر انصار الله یمن به هدف نظامی مهم در ریاض، اظهار کرد: اگر بخواهیم حملات اخیر انصارالله به ریاض را بررسی کنیم، باید بدانیم که حمله اخیر به صورت مجزا نباید تحلیل شود، زیرا جزئی از استراتژی جدید انصارالله جدید یمن است.
بیشتر بخوانید: حمله پهپادی انصارالله یمن به ریاض
او گفت: انصارالله تا سال گذشته استراتژی پدافندی و دفاع از مناطق شمالی یمن را داشت، اما در سال جدید این استراتژی دچار تغییراتی شد و از مرحله پدافند به مرحله آفندی تغییر جهت داد که علت این مسئله دستیابی انصارالله به موشکهای بالستیک با برد بلند و پهپادهایی که غیر قابل رهگیری بود.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: در این شرایط ما میبینیم که به مناطق استراتژیک عربستان در چند ماه اخیر حملات بسیار گستردهای صورت گرفته است که مهمترین آنها همان حمله پهپادی به پایگاه الشیبه در جنوب عربستان بود، این پایگاه تنها ۱۰ کیلومتر با مرزهای امارات فاصله داشت، در این عملیات که بزرگترین عملیات پهپادی انصار الله محسوب میشود، همزمان از ۱۰ پهپاد استفاده شد و نکته مهم این بود که در مسیر پرواز این پهپادها پادگانها و مراکز نظامی مهم عربستان و حتی آن پادگان معروف که ۵۰۰ نظامی آمریکا تازه وارد آن شدند، قرار داشت درحالی که هیچ کدام قادر به رهگیری این پهپادها نشدند.
مرادی با اشاره به اینکه استانهای جنوبی عربستان توسط موشکهای بالستیک و پهپادهای انصارالله یمن مورد هدف قرار میگیرند، گفت: بزرگترین عملیات موشکی انصارالله یمن علیه عربستان امروز صورت گرفت. در این عملیات همزمان ۱۰ موشک بالستیک مانند موشک بدر ۱ به سمت پایگاه جیزان شلیک شد، هدف اصلی فلج کردن سه استان اصیل، جیزان و نجران است، زیرا عربستان از همین پایگاهها جنگندههای خود را علیه مردم یمن به پرواز در آورده و مردم بی گناه را به شهادت رسانده است.
او در تشریح اینکه ریاض با چه هدفی برای حمله انصار الله انتخاب شده است، تصریح کرد: انصارالله به دنبال ارسال این پیام است که محدوده عملیاتی خود را بسیار گسترده کرده و میخواهد بگوید از این پس حتی ریاض هم امنیت ندارد.
این کارشناس مسائل سیاسی گفت: پیش از این پهپادهای انصارالله به مناطق دورتری نسبت به ریاض و جنوب شرق عربستان رسیده بودند، اما اینکه موشک بدر ۱ بتواند یک مرکز نظامی در اطراف ریاض را بزند دستاورد بسیار مهمی برای انصاارلله محسوب میشود، دلیل گسترش حملات انصار الله طی دو و سه اخیر تا حدودی به تحولات داخل یمن بر میگردد.
مرادی اظهار کرد: امارات و عربستان در شرایطی که نتوانستند انصارالله را شکست دهند و آنها از صنعا به مرزهای شمالی عقب برانند، اکنون به دنبال طرحهای تجزیه طلبانه در یمن هستند، مانند تحولاتی که در عدن در حال وقوع است و هدف آن تجزیه یمن است. پیرو این هدف امارات به صراحت اعلام کرده که از شورای انتقالی جنوب حمایت میکند که آن شورا به دنبال تجزیه یمن است.
او گفت: اشتباه برخی کارشناسان این است که تصور میکنند امارات و عربستان در یمن دچار اختلاف در استراتژی شدند و به همین دلیل به دنبال تجزیه یمن هستند، اما عربستان مخالف آن است، معتقدم این یک تصور اشتباه است، زیرا استراتژی امارات و عربستان در درجه اول تسلط بر کل یمن است، اکنون که این هدف شکست خورده استراتژی دوم در حال اجراست، به نحوی که جنوب یمن تجزیه شود و آن مناطق به علاوه عدن به امارات سپرده شود، از سوی دیگر مناطق شرقی به دست عربستان بیافتد.
این کارشناس مسائل سیاسی خاطر نشان کرد: استراتژی دوم یک طرح قدیمی از سوی عربستان است، چرا که این کشور همواره به دنبال تسلط بر آن مناطق شرقی یمن بوده تا نفت خود را از طریق عدن صادر کند و وابستگی اش به تنگه هرمز را کم کند، انصارالله هم در واکنش به این استراتژی، حملات پهپادی و موشکی خود را گسترش داده است، عبدالمالک الحوثی در سخنرانی خود اعلام کرده که به دنبال ارسال یک پیام به عربستان و امارات است به خصوص امارات که در پی تجزیه یمن است.
مرادی با بیان اینکه عربستان و امارات به دنبال جدایی جنوب یمن هستند، گفت: انصارالله در پاسخ به متجاوزان حملات خود را تشدید میکند، علاوه بر این یک نکته، نباید فراموش کنیم که تحولات منطقه در تبیین چرایی تشدید حملات انصارالله به عربستان است، در روزهای اخیر دیدیم که اسرائیل به حشد الشعبی در عراق و پایگاههای سوریه حمله کرد، همه این مسائل در کنار هم معنا پیدا میکند از این سو نمیتوانیم به محور مقاومت به صورت جزیرهای نگاه کنیم.
او ادامه داد: محور مقاومت و گروههای مقاومت که شامل حشد الشعبی، حزبالله لبنان، حماس و انصارالله یمن میشوند که در پیوستگی کامل با یکدیگر قرار دارند، در تحولات منطقه با حمله به یکی از این گروهها دیگر گروهها واکنش نشان میدهند.
این کارشناس سیاسی تصریح کرد: نمایندگان حماس، حزب الله و انصار الله در سفر خود به ایران با صراحت اعلام کردند که هر گونه اقدام علیه ایران به عنوان راس محور مقاومت با واکنش این گروهها مواجه خواهد شد که این مسئله نشان دهند این است که علیه هر یک از گروههای مقاومت اقدامی صورت بگیرد گروههای دیگر محور مقاومت به صورت جدی واکنش نشان میدهند.
مرادی گفت: همزمان با حمله به مواضع حزب الله، حشد الشعبی و سوریه، گروههای فلسطینی به مواضع اسرائیل در بیروت حمله کردند که تعداد زیادی از متجاوزان آنها زخمی شدند و از سوی دیگر انصارالله به پایگاه ملک خالد و مرکز ریاض حمله کرد، امروز هم بزرگترین عملیات موشکی خود را انجام داد که حاوی پیامهای مهمی بود، چرا که اسرائیل به دنبال ایجاد تنش در منطقه و ضربه زدن به محور مقاومت است.
او با اشاره به اینکه گروههای مقاومت در پیوستگی کامل با یکدیگر قرار دارند، تصریح کرد: اسرائیل تصور میکند هنوز در دهه هفتاد و هشتاد قرار دارد که در منطقه قدرت برتر بود و هیچ کشور عربی نمیتوانست در با آن مقابله کند، از این سو به کشورهای اسلامی حمله میکند، اما این موضوع را فراموش کرد که اسرائیل دیگر آن کشور دهه هفتاد و هشتاد نیست، به علاوه محوری تحت عنوان مقاومت شکل گرفته است.
این کارشناس مسائل سیاسی خاطر نشان کرد: در کل میتوانیم بگوییم که تحولات انصارالله علاوه بر اینکه متاثر از تحولات یمن است، جزئی از پازل منطقه محسوب میشود، انصارالله یمن نمیتواند نسبت حملاتی که در حال حاضر به گروههای محور مقاومت صورت میگیرد، واکنش نشان ندهد.
مرادی تصریح کرد: نباید فراموش کنیم که رژیم صهیونیستی به دنبال واکنش و درگیری گروههای مقاومت است، که اهداف انتخاباتی نتانیاهو در این زمینه مهمترین دلیل است.
انتهای پیام/