به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، رشد و توسعه اقتصادی از وظایف مهم دولتها بوده که نیاز به منابع مالی گستردهای دارد که در کشور ما بخش عمده این منابع از طریق درآمدهای نفتی تامین میشود.
تجربه تحریم در سالهای اخیر در کنار اتمام سریع منابع نفتی کشورها حاکی از آن است که درآمدهای نفتی نمیتوانند منبع قابل اتکایی باشند؛ از طرف دیگر قیمت نفت ثابت نیست و باتوجه به شرایط مختلف تغییر میکند؛ در سالهای اخیر که کشور درگیر تحریمهای نفتی بوده که این موضوع باعث کاهش فروش نفت ما شده است.
یکی از بهترین جایگزینها برای این منبع ناپایدار، استفاده از مالیات بوده که درآمد حاصل از آن پایدارتر از درآمد نفتی است. براساس آمارها و گزارشات تنها ۴۰ درصد اقتصاد کشور مالیات پرداخت میکند؛ این در حالی است که به همین میزان یعنی ۴۰ درصد هم از پرداخت مالیات معاف هستند و ۲۰ درصد نیز از پرداخت مالیات شانه خالی و پرداخت نمیکنند.
طی ماههای گذشته مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی عنوان کرده که به دلیل ضعف ساز و کارهای قانونی و عدم اتصال پایگاههای اطلاعاتی به یکدیگر، توان اخذ مالیات واقعی بسیاری از مشاغل در کشور امکان پذیر نیست.
یکی از حوزه ها، حوزه سلامت بوده که به جرأت میتوان گفت بیشترین فرار مالیاتی در این حوزه رخ داده است؛ در این حوزه یکی دیگر از مشکلات در اخذ مالیات را میتوان نبود شفافیت نام برد که برای همین بود که موضوع نصب کارتخوان در مطب پزشکان مطرح شد.
چگونه پزشکان، کارتخوانها را هم دور زدند
شاید برای خیلی از مراجعین پزشکان پیش آمده باشد که هنگام پرداخت پول ویزیت منشی، به آنها گفته باشد دستگاه کارتخوان خراب است، لطفا نقدی پرداخت کنید. حتی در بعضی از مطبها کارهای خلاقانهتری انجام شده بود. مانند اینکه شماره کارت فرزند آقا یا خانم دکتر روی پیشخوان قرار داده شده بود و بیماران میتوانستند پول را به آن شماره کارت یا حساب واریز کنند.
در حالتی دیگر هم پزشکان دستگاههای کارت خوان را به نام فرزندان و یا منشی خود میگیرند که منابع اطلاعاتی درباره درآمد آنها ناقص شود؛ اکنون این سوال مطرح است که واقعا مالیات پزشکان چقدر خواهد بود که این قشر تمام تلاش خود را برای فرار از پرداخت آن به کار بسته اند؟
اگر پرداخت مالیات حق مسلم این قشر بوده چرا پزشکان به هر طریقی شده از پرداخت آن فرار میکنند و این افراد تا چه اندازه دچار تنگی معیشت هستند که پرداخت مالیات را ظلم به خود تلقی کرده و عرصه زندگی را بر خود تنگ میدانند.
طبیعی است که درآمد پزشکان جزء بالاترین حقوق و درآمدها در کشور است و از همین جهت است که اینقدر دست به تلاش میزنند تا بتوانند از پرداخت آن فرار کنند؟ آیا این قشر با پرداخت مالیات مورد ظلم واقع میشود و در معیشت خود به مشکل میخورد و یا زیاده خواهی منجر به این همه تلاش برای فرار از پرداخت مالیات شده است؟
فرار پزشکان از پرداخت مالیات ۷ هزار میلیاردی
طبق اظهارات مسئولان سازمان امور مالیاتی، مالیات پرداخت شده توسط پزشکان در سال گذشته حدود ۱۵۰ میلیارد تومان بوده است. همین سازمان مقدار مالیات پرداختی توسط پزشکان که باید در طول سال پرداخت شود را چیزی حدود ۷۰۰ میلیارد تومان یا ۷ هزار میلیارد ریال تخمین زده اند.
طبق اعلام نوری، رئیس سازمان امور مالیاتی استان تهران، در سال ۱۳۹۵ میانگین مالیاتی که از سوی پزشکان اعلام شد، برای هر نفر حدود ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود. اما طبق آمار و اطلاعات سامانههای طرح جامع مالیاتی این میانگین برای هر نفر حدود ۱۴ میلیون تومان توسط سازمان امور مالیاتی تعیین شد.
براساس گزارش شماره مرکز پژوهشهای مجلس مقدار واقعی مالیات پزشکان در سال حدود ۶۷۰۰ میلیارد تومان است. یعنی تنها با جلوگیری از فرار مالیاتی پزشکان حداقل میتوان ۶۵۰۰ میلیارد تومان به رقم بودجه کشور اضافه کرد.
شاید برای پیگیری همین مساله بود که نمایندگان ملت در بررسی بودجه سال ۹۸، تمامی صاحبان مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی را ملزم به نصب کارتخوان در مراکز فعالیت خود کردهاند؛ اما باید به این نکته توجه کرد تا وقتی که این دستگاهها به حساب پزشکان متصل نباشد، نمیتواند به شفاف سازی درآمد و جلوگیری از فرار مالیاتی پزشکان کمکی کند.
منبع: راه دانا
انتهای پیام/
حروم تر از حرومه سواستفاده از مریضا
چرا اعدامشون نمیکنن چندنفرشونو؟
درامد میلیاردی دارن ولی بازم خون مردم مریضو میمکن
همانطور که مسولین وقت بانک مرکزی 30 الی 40 میلیارد دلار ارز و چند تن طلای بی زبون کشور را با بی تدبیری به بازار ریخته و هدر دادند و قانون را دور زدند والان در حاشیه امن قرار دارند؛ پزشکان نیز همین طور کارتخان را دور میزنند؟؟!!!!
یک ممیز مالیاتی خوب برای بر اورد درامد مطب نیاز به بررسی کارتخان ندارد.
وکارهای خدماتی در دنیا معاف از مالیات هستند
چون برای کشورها ارزآوری دارند
؟؟؟
واقعا متاسفم از پزشکانی که با سرمایه این ملت پزشک شدن بعد به هر ترفندی برای فرار از مالیات دست میزنند.
واقعا مسوولین رسیدگی کنند.
درقانون مبلغی معادل 30 با 40 هزا توماان بع عنوان جریمه به تعرفه اصافه کنید .. واز مردم هم بخواهید اکر کارت خوان ندارن گزارش کنند . ..در ماه فقط یکنفر را به عنوان مریض مصلحتی به مطب بفرستید
فقط دوست بتزی نباشد که واویلاست
البفه من این دولت را برای اینکار ..... که میدانید
از کسی که نباید بگیرند می گیرند الان پدر من بازنشسته هست با حقوق ۸۵۰ هزار تومان
اگر مسافر کشی نکنه یک روز هم توان زندگی نداره
کلیه قبوض که میاد مالیات هم می دهیم مثلا قبض برق :
جریمه مصرف اوج بار ۱۰ هزار تومان آبونمان ۲۱۰۰ تومان مالیات ارزش ۹۸۰۰ بیمه ۱۹۰۰ عوارض برق ۱۰۵۰۰ حالا مالیات حقوق جای خود دارد
۲. عدم تمایل عمومی به دادن مالیات ریشه قدیمی در ایران دارد
۳.پزشکان با توجه به تمدید پروانه و سخت گیری های بروکراتیک منظم ترین پرونده های مالیاتی رو دارن
۴. شروع از پزشکان به خاطر اینه که جامعه استقبال میکنه باید دید وقتی همه گیر شد چه اتفاقی میافته
۵. بازار رقابت پزشکی وجود داره ولی مردم اصرار به مراجعه به فرد خاص دارن مثلا از تبریز میان تهران ویزیت بشن در صورتی که پزشکان تبریز مشتریان خارجی از کشور های همسایه دارن
۶.اصرار مردم روی افراد خاص باعث این مشکلات میشه وگرنه اکثر پزشکان کارتخوان دارن
۷.مردم معمولا دوس دارن پزشکی مراجعه کنن که بسیار شلوغ باشه و همون ۲ دقیقه رو هم براشون وقت نزاره، حسب شغلم تمام متخصصان مغز و اعصاب تهران و کرج مراجعه ماهانه داشتم، یکی خیلی شلوغه و یکی خیلی خلوت، مشکل اینجاست، هیچ جای دنیا مریض اجازه اتخاب پزشکشو نداره و اصلا نمیتونه مستقیم بره متخصص چون خیلی کشور ها متخصص مطب نداره و در بیمارستانه، روزی چند تا ویزیت سر حوصله میکنه و مبلغ خوبی هم میگیره
۹. وفتی صد نفر پشت در اتاق صف میکشن و اصرار میکنن تو ویزیتشون کنه و پیش همکارت نمیرن،خسته و عصبی میشی و سعی میکنه روند دسترسی به خودت رو سخت کنی
اول تعرفه پزشکان سی درصد کرد بیمه باشه و اجباری و با دفترچه بیمه میشه مالیات ها رو گرفت
همه پول های دکتر ها اول باید با دفترچه بیمه به خزانه بده و بعد از کسر مالیات آخر ماه به پزشک برگردانده بشه!
تو اروپای نامسلمان بالای 60 درصد وقتی قسم میخورند یا اینکه حرفی می زنند واقعا عمل می کنند.
اگه بلد نيستيد يك راه به شما ياد ميدم با مطب ها تماس بگيريد ببينيد برا كي وقت ميدن اون وقت مطمئن ميشيد كه تا شش ماه وقتش پره بعد حساب كنيد از ساعت چند مياد مطب و براي هر ساعت شش مريض در نظر بگيريد و هر روز چند تا مريض ميشه و چقدرش ميشه ماليات. برا جراحي هم فاكتور بيمارستان را براي سهم پزشك ان را پنج برابر كنيد به رقم واقعي جراحي ميرسيد