به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، رامین حسین زاده رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان رودبار با اشاره به جزئیات حمله خرس در روستای شیرکده خورگام رودبار، اظهار کرد: در هفته اخیر حمله خرس و گراز به باغات فندق و انگور روستای پاکده، جیرنده و شیرکده رودبار سبب خسارات زیادی به اهالی این روستاها شده است.
او با بیان اینکه این موضوع بهصورت جدی از سوی اداره محیط زیست شهرستان در حال پیگیری است، افزود: با شنیدن موضوع حمله خرس به منطقه عمارلو و خورگام، بررسی و پیگیری این موضوع توسط کارشناسان محیطزیست در دستور کار قرار گرفت.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان رودبار از اتلاف پنج رأس دام اهالی روستای شیرکده خورگام توسط حمله خرس در این منطقه خبر داد و افزود: خرس به باغات و دام اهالی منطقه خورگام و عمارلو خسارات سنگینی وارد کرده و تمام تلاش اداره محیطزیست بر کنترل و جلوگیری از ادامه خسارات به اهالی این مناطق است.
حسین زاده با اشاره به دلایل حمله خرس به دام و باغات مناطق خورگام و عمارلوی رودبار گفت: به عقیده کارشناسان زیستمحیطی دیر بیدار شدن از خواب زمستانی، طولانی شدن سرما و همچنین تضعیف قوای جسمی میتواند یکی از دلایل حمله خرس به مناطق مسکونی خورگام و عمارلو باشد.
او با اشاره به نقش اثرگذار مردم در کاهش تلفات حمله خرس افزود: برای حل این مشکل و پیشگیری از آسیبهای احتمالی، مردم باید در کنار محیطزیست بوده و به نکات آموزشی کارشناسان محیطزیست توجه ویژه داشته باشند.
رئیس اداره حفاظت از محیطزیست شهرستان رودبار با اشاره به اجرای طرح منطقه شکارممنوع در عمارلو بیان کرد: با پیگیری از سوی اداره کل محیطزیست گیلان، بخش عمارلو منطقه شکارممنوع میشود و با اجرای این طرح و ممنوعیت شکار در منطقه، هجوم احشام درنده مثل خرس و... در منطقه کاهش پیدا میکند.
حسین زاده با اشاره به اینکه محیط زیست برای جبران خسارات به دام اهالی متعهد نیست، گفت: بر اساس ضوابطی که اخیراً از سازمان ابلاغشده به خسارات ناشی از تلف شدن دام هیچ مبلغی در نظر گرفته نمیشود، اما خسارات باغات اهالی پرداخت خواهد شد.
او با اشاره به ازدیاد موارد خسارت دام توسط حمله احشام درنده در سطح کشور افزود: به دلیل افزایش تعداد خسارات دام در کشور، شرکت بیمهگذار از تمدید قرارداد با سازمان محیطزیست در خصوص پرداخت خسارات امتناع کرد.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان رودبار استفاده از میرشکار در مناطق را راهکاری مناسب جهت جلوگیری از حمله احشام درنده برشمرد و گفت: در هر منطقه و چند روستا فردی معتمد را بهعنوان میرشکار به اداره محیط زیست معرفی کنند این فرد در ایام مختلف سال با شلیک تیر هوایی، سبب متواری شدن حیوانات درنده خواهد شد.
حسین زاده با اشاره به فعالیت تنها چهار محیطبان در وسعت دو هزار و ۵۰۰ کیلومتری گفت: به علت وسعت، پراکندگی شهرستان و همچنین محدودیت نیروی انسانی، میرشکاران میتوانند بازوان خوبی برای محیط زیست شهرستان باشند.
منبع فارس
انتهای پیام/پ