به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پژوهشگران دریافتهاند رشد مغز نوزادان زنان بارداری که آب انار مینوشند بسیار بهتر از سایرین است.
محققان دریافتند که نوشیدن هشت اونس (۰.۲ لیتر) آب انار در روز باعث افزایش اتصال مغز نوزادانی که با سرعت عادی در رحم رشد نمیکنند، میشود و این امر به این دلیل است که آب انار حاوی ریز مغذیهایی به نام “پلی فنل” (polyphenol) است که از سد خونی مغزی عبور کرده و از بروز بیماریهای عصبی جلوگیری میکند.
بیشتربخوانید: خواص شگفت انگیز بلوبری برای قلب
پژوهشگران طی این مطالعه ۷۸ مادر را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند نوزادان آنها از نظر بالینی بین هفتههای ۲۴ و ۴۳ دارای محدودیت رشد داخل رحمی (IUGR) بودند. این اتفاق زمانی که نوزادان با سرعت مورد نظر در رحم رشد نکنند، رخ میدهد.
شایعترین علت مسئله جفت – که اکسیژن و مواد مغذی را از طریق بند ناف به کودک منتقل میکند- است، زیرا وقتی این عضو به درستی عمل نکند، این اتفاق رخ میدهد. طی این اتفاق اگر کودک به اندازه کافی خون یا اکسیژن دریافت نکند، میتواند دچار مشکلات تنفسی، مشکلات قلبی و عروقی شده و این مشکلات نیز آسیب جدی به مغز وارد میکند.
اما ما طی این مطالعه دریافتیم مصرف آب انار از این مشکل جلوگیری میکند و به طرز قابل توجهی از مغز جنینهایی که خیلی آهسته در رحم رشد میکنند، محافظت میکند.
آب انار حاوی پلی فنل و آنتی اکسیدانهایی است که مغز را از بیماریهای عصبی محافظت میکند. علاوه بر آن، رشد ماده سفید مغز نوزادانی که مادرانشان آب انار مینوشند، بسیار بهتر است.
ماده سفید (White matter) یکی از بخشهای سیستم عصبی مرکزی است. سیستم عصبی مرکزی از دو ناحیه ماده سفید و ماده خاکستری تشکیل شده است. این ماده بخش اصلی مغز و بخش سطحی نخاع را تشکیل میدهد و بهطور عمده از سلولهای گلیال و آکسونهای میلینه تشکیل شده است.
این آکسونها پیامها را از مخ به سایر بخشهای سیستم عصبی منتقل میکنند. در ماده سفید بجز بافت چربی، مویرگها و عروق مشاهده میشوند. فسفولیپیدها در ماده سفید فراوانند.
منبع: طبنا
انتهای پیام/