توپ کوه‌های کثیف زباله‌های مازندران فقط بین مسئولان استان پاسکاری می‌شود، بی‌آنکه بدانند فاجعه‌ای بزرگ در راه است.

کوه‌های کثیف قد می‌کشند/دعوای زرگری مسئولان؛ فاجعه‌ای در راه استبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، کوه‌های کثیف زباله در حالی در دل جنگل‌های بکر و سواحل دریای خزر بویژه در مازندران قد می‌کشند و بلندتر می‌شوند که دعوای زرگری بین متولیان امر به راه افتاده و هریک دیگری را مقصر و مسئول خطاب می‌کنند.

این دعوا‌های متولیان امر در حالی بر سر زباله داغ می‌شود که هر روز پیکره طبیعت بر اثر دفن غیر اصولی زباله نحیف‌تر شده و شیرابه زباله روز بروز بیشتر در لایه‌های زیرین خاک نفوذ کرده و وارد آب‌های زیر زمینی شده و سبب بروز انواع بیماری‌های میکروبی و خطر ناک برای انسان و دام می‌شود.


بیشتر بخوانید:آیا مشکل مدیریت پسماند مازندران حل خواهد شد؟


در واقع زباله‌ای که قرار بود به طلا تبدیل شود در اثر بی توجهی مسئولان متولی می‌رود که به بحرانی اجتماعی بدل شده و با جمع شدن گاز متان در زیر آن رفته رفته خطر حریقی فاجعه بار را هم گوشزد می‌کند کما اینکه در برخی نقاط کشور، چون استان فارس هم این اتفاق ناگوار رخ داده است.

همه این‌ها در حالیست که عیسی کلانتری رئیس سازمان محیط زیست کشور در جدیدترین اظهاراتش در باره زباله مدعی شد که «نمایندگان شمال کشور فقط هارت و پورت» می‌کنند.

وی در دهمین اجلاس ملی و شبکه سازمان‌های مردم نهاد محیط زیست و منابع طبیعی که در اردبیل برگزار شد ،گفت: برای رفع مشکل پسماند سه استان شمالی کشور دولت ۱.۳ میلیارد دلار بودجه تصویب کرد که آن را به مجلس فرستادیم، اما نمایندگان شمال هیچ دفاعی از این لایحه نکرده و فقط یک نماینده از استان فارس کم دفاع کرده و در نهایت این بودجه به بخشی دیگر اختصاص یافت.

لایحه‌ با بودجه میلیارد دلاری به مجلس نیامد

اظهارات عیسی کلانتری، اما واکنش تند نمایندگان مازندران را در پی داشت و شمس الله شریعت نژاد نماینده مردم شهرستان‌های تنکابن، رامسر و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سخنان رئیس سازمان محیط زیست کشور درباره دفاع نکردن نمایندگان شمال از بودجه پسماند، بی پایه و اساس است ، گفت: هیچ لایحه‌ای با اعتباری ۱.۳ میلیارد دلار بودجه جهت رفع مشکل پسماند به صحن علنی مجلس نیامد.

وی افزود: این لایحه مورد ادعا حتی در کمیسیون کشاورزی هم مصوب نشده تا به صحن علنی بیاید.


بیشتر بخوانید:نجات دریای خزر بدون تعارفات سیاسی


شریعت نژاد اظهار داشت: کلانتری می‌گوید لایحه مذکور در کمیسیون تلفیق رد شد، بر فرض آنکه این حرف درست باشد، همه نمایندگان شمال که قاعدتا در این کمیسیون نمی‌توانند عضو باشند مگر سه تا چهار نفر، بنابراین خطاب کردن همه نمایندگان شمال اشتباه است.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس اضافه کرد: کلانتری بیش از ۱۲ سال وزیر جهاد کشاورزی کشور بوده و باید در مباحثی، چون تغییر کاربری‌ها و روش‌های غیر اصولی کشاورزی در کشور پاسخگو باشد حال چگونه برای موضوعی که موجودیت ندارد، کم کاری خود را به گردن نمایندگان مجلس می‌اندازد.

همچنین قاسم احمدی لاشکی نماینده شهرستان‌های چالوس و نوشهر در پاسخ به اظهارات رئیس سازمان محیط زیست کشور، ادبیات وی را نافاخر خواند و افزود: من برای آقای کلانتری متاسفم! اظهار نظر کارشناسی نمایندگان مجلس، چون باب طبع سلیقه شخصی وی نبوده از واژگانی استفاده کردند که باعث تاسف شد.

احمدی لاشکی اضافه کرد: در بودجه سال ۹۸، هزار میلیارد تومان بابت مدیریت پسماند با تلاش نمایندگان شمال کشور در مجلس به تصویب رسید.

نماینده مجلس:کلانتری باید از نمایندگان شمال کشور رسما عذرخواهی کند

این نماینده مجلس اظهار داشت: شاید موضوعی که سبب ناراحتی آقای کلانتری شده باشد، این است که قرار بود این اعتبار در اختیار سازمان همیاری شهرداری‌ها قرار بگیرد و سازمان محیط زیست به عنوان ناظر باشد، آقای کلانتری باید بدلیل اظهار نظر غیر کارشناسانه‌ خویش از نمایندگان شمال کشور رسما عذرخواهی کند.

دولت یک لایحه در مورد پسماند با عنوان لایحه ساماندهی پسماند عادی با اولویت استان‌های ساحلی و کلانشهر‌ها به مجلس فرستاد که در روز ۲۵ تیرماه با تلاش همه نمایندگان شمال کشور و دفاعیه جناب آقای لاهوتی و اینجانب به عنوان موافق با ۱۴۵ رای موافق از ۲۳۷ رای به تصویب رسید.

وی افزود: دولت یک لایحه در مورد پسماند با عنوان لایحه ساماندهی پسماند عادی با اولویت استان‌های ساحلی و کلانشهر‌ها به مجلس فرستاد که در روز ۲۵ تیرماه با تلاش همه نمایندگان شمال کشور و دفاعیه جناب آقای لاهوتی و اینجانب به عنوان موافق با ۱۴۵ رای موافق از ۲۳۷ رای به تصویب رسید.

یوسف نژاد تصریح کرد: سخنان رئیس سازمان محیط زیست کشور به جهت توجیه عملکرد ضعیف خویش و به نوعی فرار به جلو است.


بیشتر بخوانید:وجود ۲۷ نقطه دپوی غیر اصولی زباله در مازندران 


با همه این تفاسیر باید دید دستاورد این کنش‌ها و واکنش‌ها برای مدیریت پسماند چگونه خواهد بود و آیا با تصویب هزار میلیارد تومان بودجه برای رفع مشکل پسماند در استان‌های ساحلی، نمایندگان مازندران یکبار برای همیشه مشکل زباله استان را حل خواهند کرد، مازندرانی که سهم آن سه هزار تن زباله در روز به غیر از زباله‌های رها شده در گوشه و کنار آن است ـ

امید که دولت و مجلس در حل مشکل پسماند که بلای جان طبیعت شده و تهدید آن هم روز بروز بیشتر می‌شود، راهشان یکی شده و دست از این جدال بیحاصل بردارند.

چرا که آثار مخرب زباله بر طبیعت و جان انسان‌ها منتظر تمام شدن دعوای بین دولت و مجلس نمانده و هر روز محکم‌تر از دیروز شلاق خود را بر تن بیجان طبیعت فرود آورده و زخم جانش را عمیق‌تر می‌کند.

منبع مهر

انتهای پیام/ف

برچسب ها: پسماند ، محیط زیست
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.