به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شبکه اطلاعات "النبأ" در گزارش خود آورده است: با وجود ادعاهای دولت عربستان مبنی بر انجام اصلاحات و تغییرات درباره زنان در داخل این کشور، سازمانهای حقوق بشری زیادی اشاره دارند که با زنان در عربستان به عنوان شهروندان درجه دوم برخورد میشود.
در ماه مارس گذشته، اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل انتقاد شدیدی از عربستان کردند و از این کشور خواستند تا فعالان زن مدافع حقوق زنان را آزاد کند. این انتقاد در قالب یک بیانیه بی سابقه مطرح شد که ۳۶ کشور از جمله ۲۸ عضو اتحادیه اروپا از آن حمایت کردند. این مصوبات و قوانین واکنشهای زیادی را نیز در داخل و خارج از عربستان به همراه داشت.
در همین راستا، خانواده لجین الهذلول فعال زن عربستانی زندانی گفت: لجین پیشنهاد آزادی مسئولان سعودی را رد کرده است. آنها به لجین پیشنهاد داده اند که اگر در یک ویدئو شکنجه شدن خود را در زمان بازداشت تکذیب کند، او را آزاد خواهد کرد.
لجین از زنان فعال مدافع حقوق زنان به شمار میرود که یک سال قبل به همراه شماری از آنها به اتهام توطئه بازداشت شد.
مدافعان لجین میگویند که وی متهم شده است که درخواست شغلی در سازمان ملل کرده است و با سازمانهای حقوق بشری تماس داشته است. خانواده لجین میگویند که وی در معرض شکنجه و تعرض جنسی در زندان قرار گرفته است، اما دولت سعودی این موضوع را رد میکند. سازمانهای مدافع حقوق بشر تایید کرده اند که دستکم سه زن فعال زندانی از جمله لجین چندین ماه در سلول انفرادی بوده اند و در معرض شوک الکتریکی، شلاق و تعرض قرار داشته اند.
پرونده ضد حقوق بشری عربستان به همین جا ختم نمیشود، زیرا سازمان دیده بان حقوق بشر نیز از مسئولان سعودی به خاطر بدرفتاری و اخراج مهاجران خارجی بدون رعایت حقوق انسانی و قانونی آنها به شدت انتقاد کرده است.
سازمان دیده بان حقوق بشر در گزارش خود از مسئولان سعودی به خاطر نوع برخورد آنها با هزاران مهاجر اتیوپیایی و بازگرداندن اجباری آنها به کشورشان بدون انجام فرایندهای لازم انتقاد کرده و آورده است که این مهاجران در مسیر خود برای رسیدن به عربستان با خطرات عبور از دریا و "سوء استفاده و شکنجه شدن" در یمن و بازداشت و نگهداری در شراط "بد" در عربستان روبرو شده اند و در نهایت مسئولان سعودی نیز آنها را از عربستان اخراج کرده اند.
این گزارش مستند به شهادت دو مهاجر اتیوپیایی است که از عربستان اخراج شده اند. این گزارش سوء استفاده از این دو مهاجر، اعمال خشونت علیه آنها و تجارت آنها از سوی تاجران انسان در سفر خود از دریای سرخ و سپس خلیج عدن تا ورود به عربستان مستند سازی شده است.
سازمان دیده بان حقوق بشر آورده است: مسئولان اتیوپیایی و یمنی و سعودی هیچ گونه اقدام قابل ذکری را برای جلوگیری از اعمال خشونت علیه این مهاجران یا تحقیق درباره موارد نقض حقوق آنها از سوی نیروهای امنیتی خود انجام نداده اند.
این گزارش تاکید کرده است: مسئولان سه کشور یاد شده برای بازگشت صدها هزار اتیوپیایی که از سال ۲۰۱۷ میلادی از عربستان اخراج شده اند، کمکی نکرده اند.
آمار سازمان بین المللی مهاجرت نشان میدهد که وقتی ریاض برنامه خود علیه مهاجرت غیرقانونی را در سال ۲۰۱۷ میلادی آغاز کرد، حدود ۵۰۰ هزار اتیوپیایی در عربستان بودند. مسئولان سعودی حدود ۲۶۰ هزار اتیوپیایی یعنی به طور متوسط ۱۰ هزار نفر در ماه را بین ماه مه سال ۲۰۱۷ تا ماه مارس سال ۲۰۱۹ میلادی اخراج کرده اند و این روند همچنان ادامه دارد.
فیلیک هورن پژوهشگر امور آفریقای سازمان دیده بان حقوق بشر گفت: بسیاری از اتیوپیاییها که امید به زندگی بهتری در عربستان داشتند، با خطرات زیادی از غرق شدن در دریا تا انواع نقض حقوق خود برای رسیدن به این کشور مواجه شدند. عربستان صدها هزار اتیوپیایی را به صورت اجباری و بدون اجرای فرایندهای لازم به آدیس آبابا بازگرداند و آنها در طول مسیر سفر خود تنها بدهی به بار آورده و از شرایط شوک شده اند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، اتیوپیاییها برای رسیدن به عربستان باید با کشتیهای حاوی مهاجران که هر لحظه امکان غرق شدن آنها وجود دارد، ۲۴ ساعت در دریا حرکت کنند و در این مدت از آب و غذا خبری نیست.
یکی از مهاجران نجات یافته به دیده بان حقوق بشر گفت: قاچاقچیان بیش از ۲۰ نفر از ما را برای سبک کردن بار کشتی به دریا ریختند.
آنها هنگام رسیدن به یمن نیز با خطر قربانی شدن توسط شبکههای قاچاق و تجارت انسان روبرو هستند که از خشونت یا تهدید آنها برای گرفتن غرامتی از نزدیکان مهاجران یا کسانی که با آنها در تماس هستند، استفاده میکنند.
سازمان دیده بان حقوق بشر در گزارش خود با استناد به شهادتهایی که جمع آوری کرده، آورده است: گارد مرزبانی عربستان به سمت مهاجران هنگام عبور از مرز برای ورود به خاک عربستان بدون هرگونه تردیدی شلیک میکنند که تاکنون شمار زیادی از آنها کشته و زخمی شده اند.
یک مهاجر ۲۶ ساله اتیوپیایی به سازمان دیده بان حقوق بشر گفت که در نوار مرزی اجساد در حال تعفن را مشاهده کرده است.
در ماه مارس گذشته، سایت "اینساید عربیا" با انتقاد از بی توجهی رژیم سعودی به حقوق بشر مردم خود یا اتباع مقیم این کشور تاکید کرد: کارگران خارجی با بدرفتاری روبرو هستند و حقوق انسانی آنها نقض میشود و در شرایط مغایر با قانون بین المللی کار مشغول به فعالیت هستند.
این سایت تاکید کرد: رژیم سعودی به درخواستهای سازمانها برای توقف نقض مکرر حقوق کارگران خارجی بی توجه است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/