رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت:نماد‌هایی مانند اعیاد که اسلام دنبال ایجاد آن‌ها بوده در صورت بارورسازی، نقش مهمی در ایجاد عینیت و هویت برای امت اسلامی دارند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، آیت الله احمد مبلغی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در سخنانی به مناسبت عید قربان گفت:در شرایطی که در فضای مجازی و جهانی از «هیچ» حرکتی با ابعاد فراگیر ایجاد می‌کنند، بر ما لازم است، عینیت بخشی اجتماعی به امت اسلامی را -که یکی از پروژه‌های مهم انقلاب اسلامی است- از رهگذر نماد‌هایی همانند عید قربان عملیاتی کنیم.

او یادآورشد: البته، در این زمینه باید راهبرد‌های فراوان، نگاه‌های عمیق اجتماعی و تعریف دقیق بهره گیری از ابزار‌های مهم در دستور کار مصلحان اجتماعی، موسسه‌ها، نهاد‌های دلسوز در جهت تحقق بخشیدن به نگاه امت انجام بگیرد.

آیت الله مبلغی یکی از کارکرد‌های اجتماعی عید قربان را هویت بخشی به امت اسلامی ذکر کرد و گفت: اصولاً عید در هر ملت و قوم در جهت تقویت هویت و انسجام اجتماعی و برجسته کردن این هویت، ایفای نقش کرده است و ما اگر بپذیریم که فراتر از هر کشور، چیزی به نام امت اسلامی وجود دارد، این امت اسلامی که باید در صحنه‌های اجتماعی ظهور و بروز پیدا کند، نیازمند به یک هویت کلان و پویا است.

او ادامه داد: تا زمانی که امت اسلامی هویت اجتماعی گسترده‌ای به ابعاد و گستردگی خود پیدا نکند، تنها یک پوسته و اسمی از آن وجود خواهد داشت که قادر به ظهور و بروز بیرونی و تاثیرگذار و عمیق در برابر امت‌های دیگر نخواهد بود.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه عید قربان یکی از اعیاد بزرگ اسلامی و دارای کارکرد‌های متعدد و متنوع است،عنوان کرد: عید قربان دارای کارکرد‌های تکاملی، تقربی، معرفتی، تهذیب نفسی و اجتماعی است، بنابراین حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها باید نسبت به شناخت این کارکرد‌ها به صورت تفکیکی و تفصیلی مطالعات عمیق‌تر و بیشتری انجام دهند.

آیت الله مبلغی ادامه داد: این مطالعات می‌تواند دستمایه‌ای برای فعالیت‌ها و راهبرد‌های اجتماعی و تربیتی هم از سوی خانواده‌ها و هم از سوی مسئولان فرهنگی در سطح جامعه قرار گیرد.

عضو خبرگان رهبری با اشاره به اینکه امت اسلامی بزرگترین چارچوبی است که اسلام از حیث اجتماعی دنبال ایجاد آن است، تصریح کرد: عید قربان یک وسیله و نماد مهم برای یک حرکت واحد امت است، به شرط آنکه ما بتوانیم ابتکاراتی را در جهت بهره گیری از فضا‌های جهانی به نفع احساس واحد، نگاه واحد، سخن واحد، ارتباطات واحد، هدایای واحد و شادی واحد در ذیل عید قربان و سایر اعیاد در فضای امت ایجاد کنیم.

او ادامه داد: اگر به دستورات مربوط به هر عید عمل شود قطعاً احساس عید واحد به امت دست می‌دهد و در کنار هم بودن به امت دست می‌دهد و قطعاً قلب‌ها و دل‌های اجزای امت اسلامی فارغ از وابستگی هر مجموعه به هر مذهب به هم نزدیک می‌شوند.

آیت الله مبلغی تصریح کرد: نماد‌هایی مانند اعیاد که اسلام دنبال ایجاد آن‌ها بوده در صورت بارورسازی، نقش مهمی در ایجاد عینیت و هویت برای امت اسلامی دارند.

او بیان کرد: اعیاد نباید رنگ مذهبی به خود بگیرد به این معنا که هر مذهبی عید مربوط به امت را به صورت اختصاصی و مجزا برگزار کند، باید این اعیاد نوعی رابطه میان اتباع مذاهب را به مثابه نقطه التقاء و به هم رسیدن اتباع مذاهب درون امت ایجاد کنند.

آیت الله مبلغی یادآورشد: این نیازمند نوع برخورد اتباع هر مذهب است که باید عید را بزرگتر و فراتر بگیرند و باید روابطی که ذیل عید قربان و سایر اعیاد اسلامی ایجاد می‌شود را به صورتی فراگیر و جاذبه بخش برای همه تعریف کنند.

انتهای پیام/ح

هویت بخشی به امت اسلامی یکی از کارکرد‌های اجتماعی عید قربان است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار