رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ماهشهر از ثبت ۲ شیوه سنتی ماهیگیری این شهرستان در فهرست آثار ملی ناملموس کشور خبر داد.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، سارا عبادی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ماهشهر گفت: معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور ثبت ملی ۲ اثر معنوی بندر ماهشهر در آثار ناملموس کشور را به استاندار خوزستان ابلاغ کرد.

او اظهار کرد: شهرستان بندر ماهشهر در جنوب استان خوزستان به دلیل واقع شدن بین خشکی و دریا (محدوده ساحلی) و تاثیرپذیری از این ظرفیت‌ها دارای ویژگی‌های طبیعی خاص و منحصر به فرد است.

عبادی بیان داشت: از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های طبیعی منطقه وجود خور‌های بندر ماهشهر است که در نتیجه هزاران سال جذر و مد و پیشروی آب دریا در سواحل پدید آمده‌اند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بندر ماهشهر با بیان اینکه خور‌ها همواره نقش و تاثیر بسزایی در شیوه معیشت و زندگی ساکنان منطقه داشته و دارند تصریح کرد: از قدیم تاکنون در میان شیوه‌های معیشتی مردمان این دیار، صیادی جایگاهی خاص و اهمیت بسیار زیادی داشته است.

این مقام مسئول اذعان داشت: هرچند از دیرباز صیادی در خور به روش‌های مختلف انجام شده است، اما ۲ روش ماهیگیری یعنی روش «دست‌اشکن» و روش «آلات» به سبب ویژگی‌های محیطی در این منطقه بسیار مورد توجه بوده است.

سارا عبادی در ادامه گفت: منحصر به فرد بودن، قدمت فراوان، کاهش آسیب‌های محیطی و زیست محیطی نسبت به دیگر روش‌های صیادی، معرفی اصولی و دقیق، تلاش در راستای حفظ و ماندگاری سنت‌ها و روش‌های کهن ماهیگیری و دلایل فراوانی از این قبیل سبب شد تا این ۲ اثر در فهرست آثار ملی ناملموس کشور ثبت شوند.

او بیان کرد: مراتب ثبت ملی «مهارت ماهیگیری به روش سنتی دست‌اشکن» به شماره ۱۷۰۰ و «مهارت ماهیگیری به روش سنتی آلات» به شماره ۱۷۰۱ در فهرست آثار ملی ناملموس کشور به ثبت رسیده و ثبت آن‌ها اخیرا از سوی رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور به استاندار خوزستان ابلاغ شد.

عبادی از مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان، فرماندار ماهشهر، انجمن دوستداران میراث فرهنگی خلیج فارس و صیادان بومی به دلیل پشتیبانی، حمایت و همکاری در ثبت ملی این ۲ اثر تشکر کرد.

اسلکه تاریخی خور غزاله، انبار‌های شرکت نفت، دهستان جراحی و نخلستان‌های آن، سواحل دریا شامل پارک‌های ساحلی دریاچه نمک و ساحل بندر امام و ساحل مجیدیه، خور‌ها و جزایر شامل خور سیف، غزاله، بی‌حد و جزایر بُنه، قبر ناخدا و دارا را می‌توان به عنوان جاذبه‌های شاخص گردشگری بندرماهشهر برشمرد.

همچنین جاذبه‌های گردشگری طبیعی شامل مولح، لوریان، مش انبر، شرایع، رودخانه جراحی و نیز امکان مذهبی شامل بقعه حمزه، بقعه سیدصالح و سید یحیی، قدمگاه ویس از دیگر جاذبه‌های گردشگری این شهرستان می‌باشند.

انتهای پیام/گ

روش‌های ماهیگیری در فهرست آثار ملی

برچسب ها: میراث فرهنگی ، شیلات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار