به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،حمید شکری فرماندار مراغه افزود: هم اکنون سه واحدتولید کننده صابون مراغه در اینتلاش برای احیای کارگاههای صابون سازی مراغه شهرستان فعال هستند در حالی که در سالهای گذشته ۲۵ واحد تولید کننده صابون سنتی فعالیت میکردند.
وی گفت: مشکلات زیست محیطی و برخی مشکلات موجود در تولید این صابون از اصلیترین دغدغههای تولیدکنندگان و تلاش میکنیم با تعامل و همکاری مطلوب بین دستگاههای اجرایی شهرستان رفع شود.
شکری ادامه داد: سالانه بیش از یک هزار و ۲۰۰ تن صابون سنتی در این شهرستان تولید و بیش از ۴۰۰ تن به کشورهای آسیای میانه، شرق آسیا و آذربایجان و افغانستان صادر میشود.
فرماندار شهرستان ویژه مراغه گفت: صابون سنتی و طبیعی مراغه با بیش از ۲۰۰ سال قدمت معروفترین صابون سنتی کشور است و سوغات اصلی و ارزشمند این شهرستان محسوب میشود.
وی اضافه کرد: صابون مراغه تا پیش از تولید صابونهای صنعتی، مورد استفاده بیشتر مردم شهرهای ایران بود و هم اکنون نیز در بازارهای سنتی همه شهرهای ایران به وفور یافت میشود و طرفداران زیادی دارد.
به گفته شکری هم اکنون۵۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم در واحدهای تولیدی صابون مشغول فعالیت هستند که با احیا و توسعه کارگاههای تولیدی صابون سنتی در شهرستان ظرفیت خوبی برای اشتغالزایی ایجاد خواهد شد.
وی افزود: در حال حاضر شعبهای از صابون سنتی مراغه در کشور آذربایجان توسط تولیدکنندگان مراغهای مشغول فعالیت است.
صابون مراغه از چربی گوسفند و سود سوزآور تشکیلشده است و با وجود رواج صابونهای صنعتی، این نوع صابون همچنان به عنوان یکی از شویندههای سنتی رایج در خانوادههای ایرانی استفاده میشود.
برای تولید این محصول ۶ ساعت برای مخلوط شدن مواد آن و ۳ ساعت برای تبدیل شدن این مواد به صابون صرف میشود.
صابون مراغه در سه رنگ سفید، زرد و سیاه تولید میشود و معروفترین نوع آن صابون زرد است.
گاهی به ترکیبات صابون سیاه سدر و رنگ حنا اضافه میشود که مناسب برای رفع شوره سر، ریزش مو و تقویت پیاز مو است.
انتهای پیام/