به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، جان احمد آقایی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان در این نشست که با محوریت پیشگیری از آتش زدن کاه و کلش در فصل برداشت برنج برگزار شد، گفت: ارائه راهکارهای بهره مندی بهینه از پسماندهای نباتی در سالهای گذشته اثر بخش بوده است، اما آتش زدن پسماندها در برخی مناطق همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه طی سالهای اخیر حجم آتش زدن کاه و کلش در سطح استان تقلیل یافته است افزود: آموزشهای ارائه شده در خصوص فرآوری پسماندها در کاهش اینگونه تخلفات موثر بوده است.
آقایی میزان رطوبت، نوع بسته بندی و برداشت هم زمان در گردآوری پسماند کشاورزی را تأثیرگذار دانست و اظهار داشت: استفاده از دستگاههای دارای امکان بسته بندی، زمینه استفاده بهینه از پسماندها را برای علوفه دامها فراهم میآورد.
وی با بیان اینکه از ۲۳۸ هزار هکتار شالیزارهای استان، سالانه حدود یک میلیون و یکصد هزارتن کاه و کلش تولید میشود، تصریح کرد: این مقدار پسماند منبع خوبی برای تغذیه دام محسوب میشود که لازم است بدین منظور بستر و زمینه آگاهی رسانی بیشتر به کشاورزان فراهم شود.
آقایی، آموزش روستاییان از طریق صدا و سیما، نصب بنر و تولید بروشور را در پیشگیری از سوزاندن این پسماندها مؤثر ارزیابی نمود و از دهیاران خواست تا نقش موثرتری در این زمینه ایفا نمایند.
این مقام قضایی با اشاره به اینکه شناسایی مناطق آلوده به منظور برخورد با عوامل آتش زدن کاه و کلش با همکاری دهیاریها و پاسگاههای انتظامی میسر است، تصریح کرد: براساس قانون، اشخاص برای آتش زدن بقایای برنج در شالیزارها ۲ تا ۸ میلیون تومان جریمه نقدی میشوند و در صورت سرایت آتش به مراتع و جنگلها از ۶ ماه تا ۲ سال مجازات حبس برای مجرمان قابل اعمال است.
وی در پایان از دادستانهای شهرستانها و رؤسای حوزههای قضایی بخشها خواست تا ضمن هماهنگی با دستگاههای مسئول در پیشگیری از آتش زدن کاه و کلش، از اقدامات آلوده کننده محیط زیست توسط برخی زارعین جلوگیری به عمل آورند.
نشست کمیته تخصصی شورای حفظ حقوق بیت المال در اراضی ملی و منابع طبیعی به ریاست جان احمد آقایی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان برگزار شد.
انتهای پیام/آ