وکیل اهالی روستا‌های راسفند و نوترکی شهرستان ایذه از محکومیت شهردار این شهرستان به یکسال حبس تعزیری خبر داد.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، محمد داس مه وکیل اهالی روستا‌های راسفند و نوترکی شهرستان ایذه گفت: شعبه دادگاه کیفری ۲ اهواز، شهردار وقت این شهرستان را به اتهام تهدید علیه بهداشت عمومی و دفن غیراصولی زباله شهری به یک سال حبس تعزیری، محکوم کرد.

او بیان داشت: حکم بدوی صادر و ابلاغ شده و شهردار وقت ایذه می‌تواند درخواست تجدید نظرخواهی کند.

داس مه تصریح کرد: این پرونده با شکایت اهالی روستا‌های راسفند و نوترکی ایذه و فعالان محیط زیست این شهرستان از پارسال در مراجع قضایی به جریان افتاده است.

وکیل اهالی روستا‌های راسفند و نوترکی شهرستان ایذه شاکیان این پرونده را ده‌ها نفر از مردم این مناطق و دهیاران عنوان کرد و اظهار داشت: تهدید علیه بهداشت عمومی به دلیل دفن غیراصولی زباله‌های شهری ایذه در طبیعت این روستاها، سوزاندن زباله و آمیختن زباله‌های عفونی با عادی، تلنبار کردن زباله و رهاسازی غیراصولی و آلودگی آب‌های زیرزمینی، اتهامات شهردار وقت در این پرونده بوده است.

تشکیل دومین پرونده علیه شهرداری ایذه

عباس سلطانی رئیس حفاظت محیط زیست ایذه گفت: از تشکیل پرونده علیه شهرداری ایذه در مراجع قضایی به دلیل دفن زباله در محل غیرمجاز خبر داد.

او گفت: بعد از اعتراض و ممانعت روستائیان راسفند و نوترکی از دفن زباله شهری در اطراف این روستاها، شهرداری پسماند‌ها را در محل جدیدی از محدوده شهر ایذه (کوره‌های آجرپزی) دفن می‌کند، که این مکان غیرمجاز و تایید نشده است، به همین دلیل برای شهرداری ایذه اخطاریه صادر شد که به دلیل بی توجهی، شکایت علیه شهرداری به مراجع قضایی ارائه شده است.

سلطانی تصریح کرد: شهرداری ایذه مدعی است که با مجوز شورای تامین شهرستان زباله‌ها را در محل جدید دفن می‌کند، اما چنین مصوبه‌ای تا کنون به دست ما نرسیده است.

او با بیان اینکه روزانه یکصد تن زباله در ایذه جمع آوری و دفن می‌شود، اضافه کرد: مدفن زباله شهری ایذه در اطراف روستا‌های راسفند و نوترکی در گذشته به صورت مشروط مصوب شده، اما شهرداری در دفن پسماند‌ها ضوابط را رعایت نکرده است.

این مقام مسئول با اشاره به تشکیل کمیته‌ای در فرمانداری ایذه برای تعیین مدفن مناسب پسماند شهری ایذه، اظهار داشت: مقرر شده است که شهرداری در اسرع وقت محلی را به این کمیته پیشنهاد دهد، شهرداری نیز وعده کرده که ظرف ۲ هفته محل مناسبی تدارک ببیند، اما با توجه به روند تعیین محل، به نظر نمی‌رسد طی این مدت مدفن مناسبی به تصویب برسد.

به گفته عباس سلطانی در حال حاضر یک گزینه به عنوان مدفن از سوی شهرداری پیشنهاد شده است که در حال بررسی است.

او برخورد با تخلفات در حوزه پسماند را مستلزم حمایت قوه قضائیه دانست و تاکید کرد: مطالبه مردم، تلاش مسئولان و تامین اعتبارات نیز می‌تواند به حل مشکلات این حوزه کمک کند.

براساس این گزارش، اهالی روستا‌های راسفند و نوترکی در ایذه، شامگاه هشتم تیر امسال، با مسدود کردن جاده مانع از تخلیه زباله توسط شهرداری در اطراف روستا‌های خود شدند. این اقدام در پی اعتراضات اهالی در ماه‌های اخیر به تخلیه غیربهداشتی زباله از سوی شهرداری ایذه بوده است.

به گفته علی نوروزی رئیس شورای اسلامی روستای راسفند، مدفن پسماند کمتر از یک هزار متر با خانه‌های روستایی فاصله دارد و مردم روستا‌های نوترکی، آبله، راسفند و مال سیدی با بیش از هشت هزار نفر جمعیت ۲۹ سال است که منتظر تحقق وعده مسئولان برای ساماندهی این محل هستند.

بعد از اعتراض روستائیان، شهرداری ایذه به مدت چهار روز زباله‌های شهری را جمع نکرد و جمع آوری را از ۱۲ تیر دوباره آغاز کرده بود.

انتهای پیام/گ

برچسب ها: دادگاه ، شهرداری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.