به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، عارف امرایی معاون راهداری و حملونقل جادهای لرستان با بیان اینکه در مجموع ۴۰ میلیارد تومان به بازسازی راههای ارتباطی پلدختر اختصاص یافتهاست، گفت: بازسازی و آسفالت جاده پلدختر به خرمآباد آغاز شد.
امرایی امروز در جلسه شورای اداری این شهرستان که در سالن جلسات اداره آموزشوپرورش برگزار شد با اشاره به اینکه ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر از راههای استان لرستان در سیلاب ۱۲ فروردین ماه مسدود شدند، اظهار داشت: ۶۰۰ کیلومتر از راههای این استان بهطور صددرصد تخریب و به ۶۸۹ دهنه پل ارتباطی هم آسیب جدی وارد شد، همچنین راه ارتباطی هزار و ۸۰۰ روستا قطع شد.
وی با بیان اینکه سیلاب هزار و ۱۳۰ میلیارد تومان به راههای لرستان خسارت وارد کردهاست، افزود: راههای این استان از الیگودرز شرقیترین نقطه تا کوهدشت بهعنوان غربیترین نقطه لرستان براثر سیلاب خسارت وارد شد و ۱۹ اداره کل راهداری کشور امکانات خود را به این استان آوردند، طی مدت یکماه توانستیم اگر چه بهصورت موقت بازگشایی راههای لرستان را هم داشته باشیم.
معاون راهداری و حملونقل جادهای لرستان با بیان اینکه شهرستان پلدختر بهلحاظ شرایط توپوگرافی و همجوار بودن با رودخانه کشکان بیشترین خسارات را در سیلاب متحمل شدهاست، عنوان کرد: زیرساختهای این استان قابلیت مواجهه با این حجم سیلاب را نداشتند و ما از همان ساعات اولیه سیل کار بازگشایی راههای مواصلاتی شهرستان پلدختر را در دستور کار قرار دادیم، در این مدت ما توانستیم پل فلزی روستای چممهر بهطول ۱۲۶ متر، چمشهران بهطول ۶۹ متر و پل زیودار بهطول ۵۴ متر را در یک ماه متصل کنیم.
امرایی با اشاره به اینکه پل روستای طاق عباسعلی ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ۱۰ درصد باقیمانده هم کفی پل است که تا ۱۰ روز آینده نصب و مشکل تردد مردم برطرف میشود، بیان کرد: پل کلات زیودار ۴ متر ارتفاع پایه آن انجامشده و سازه فلزی آن هم در محل نصب قرار دارد که ظرف سه هفته آینده کار نصب پل انجام میشود.
وی با بیان اینکه بهسازی پل بابازید بهطور کامل انجام گرفته گفت: روند تخصیص و ابلاغ اعتبارات سیل میتوانست شرایط بهتری داشته باشد، اما علیرغم اینکه ۴ ماه از وقوع سیلاب میگذرد، ولی تاکنون هیچگونه مبادله موافقتنامهای از طرف سازمان مدیریت و برنامهریزی با راهداری انجام نشدهاست و عملاً ما ۴ ماه فرصت بازسازی راههای ارتباطی مناطق سیلزده را از دست دادیم.
معاون راهداری و حملونقل جادهای لرستان تصریح کرد: بر اساس ابلاغیهای که از طرف سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور انجامشده حدود ۱۰۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به سازمان برنامهوبودجه استان ابلاغشده که کمتر از ۱۰ درصد میزان خساراتی بوده که به راههای لرستان وارد شدهاست.
امرایی اظهار داشت: سهم شهرستان پلدختر از اعتبارات سیل ۲۷ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان است که علاوه بر این اعتبار از محل اعتبارات سازمان ملی راهداری ۱۳ میلیارد تومان برای این شهرستان اختصاص دادیم که در مجموع ۴۰ میلیارد تومان به بازسازی راههای ارتباطی پلدختر اختصاص یافتهاست.
وی افزود: امیدواریم با پیگیریهایی انجامشده و قولهایی که سازمان مدیریت و برنامهریزی داده تا پایان هفته بحث مبادله موافقتنامه پروژهها انجام بگیرد تا ما بتوانیم بهصورت ترکتشریفات بازسازی جادهها را انجام دهیم.
معاون راهداری و حملونقل جادهای لرستان با اشاره به اینکه در محدودیت زمانی هستیم و فرصت کمی تا شروع بارندگیهای پاییز داریم که باید بحث بازسازی راهها را در دستور کار قرار دهیم، عنوان کرد: مهمترین اولویت اداره راهداری بهسازی جاده پلدختر به خرمآباد است که امیدواریم تا ۲ ماه آینده کار زیرسازی و آسفالت این محور انجام شود.
امرایی با بیان اینکه مطالعه افزایش دهانه پل بابازید توسط مشاورین راهداری در حال انجام است، بیان کرد: ساخت پل روستای کیانآباد بخش خصوصی در حال انجام بوده که کمتر از یک ماه آینده نصب میشود و پل برگلان سوخته هم توسط ماشینسازی اراک در حال ساخت است، براساس برنامه زمانی ۳۱ مردادماه تحویل و پس از تحویل ۳ هفته برای نصب نیاز داریم.
وی گفت: هبچ برنامهای برای پل روستای پرانپرویز نداریم و هیچ قولی هم نمیدهیم، چون هیچ اعتباری برای این پل به ما ابلاغنشده و حداقل ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای ساخت پل پرانپرویز نیاز است، اگر اعتبار ابلاغ شود در دستور کار قرار میدهیم در غیر این صورت ما نمیتوانیم هیچ قولی را برای ساخت این پل بدهیم.
معاون راهداری و حملونقل جادهای لرستان با بیان اینکه تنگ تیر، بابابهرام وجلگه خلج نیاز به دیوار حائل دارند که اگر انجام نشود در سیلاب دوباره تخریب میشود، خاطرنشان کرد: ابلاغنشدن اعتبارات برای بازسازی ما را نگران کردده، چون فرصت در حال از دست رفتن بوده؛ همچنین بازسازی و آسفالت جاده پلدختر به خرمآباد در محدوده مورانی شروع شدهاست.
انتهای پیام/ر