به گزارش
حوزه احزاب و تشکلها گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به دنبال اقدام دولت آمریکا در تحریم محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان، حزب کارگزاران سازندگی ایران طی بیانیهای این عمل را محکوم کرد.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
به نام خدا
درست در شرایطی که واسطهها از چهار گوشه جهان به تهران میآیند تا کوس مذاکرهخواهی دولت آمریکا گوش جهان را پر کند، تحریم ارشدترین مقام مذاکرهکننده ایرانی؛ دکتر محمدجواد ظریف تشت تشتت در سیاست خارجی آمریکا را از بام رسوائی انداخت و نشان داد این دولت نه در پی مذاکره واقعی و معطوف به نتیجه که در پی مذاکره نمایشی و محدود به تبلیغات سیاسی است.
محمدجواد ظریف حرفهایترین مذاکرهکننده ایرانی در ۴۰ سال گذشته است که سوابق مذاکره از قطعنامه ۵۹۸ تا برجام را داشته است. اما ترامپ آن قدر از برجام متنفر است که پدر برجام را به خیال خام خویش تنبیه میکند! و این واکنش خام نشان از سرگشتگی در دستگاه دیپلماسی آمریکا دارد که خود از جناحبندی و فراکسیونسازی در آن ناشی میشود. در حالی که جان بولتون و مشاورین منافقش در سازمان مجاهدین خلق به هر بهانهای در پی بهانه تعرض به ایران هستند، دونالد ترامپ و مشاورین کاسبکارش در سرمایهداری آمریکا به معامله با ایران فکر میکنند و به همین جهت از چهار جهت به ایران پیام دوستانه میفرستند.
یک روز میگویند آمریکا ژاندارم تنگه هرمز نیست و امنیت کشتیهای عربی و اروپایی با آمریکا نیست و روزی دیگر پیشتازی ایران در فن مذاکره را ستایش میکنند. اما جناح سوم، مایک پمپئو و مشاورانش فکر میکنند با حذف ظریف میتوانند مرگ برجام را جشن بگیرند و مذاکرهای دیگر را آغاز کنند. این جناح تاب زبان و منطق اقناعگر ظریف را در مبارزه رسانهای حتی داخل خاک آمریکا را ندارد و میخواهد یا خواست ترامپ در مذاکرهای به دور از ارثیه اوباما را برآورده سازد یا کار علیه ایران را در پیوند با تیم بولتون تکمیل کند. این تنش داخلی در آمریکا به این تناقص منتهی میشود که یک روز دست دوستی از سوی آمریکا دراز شود و روز دیگر ناو آمریکایی عزم خلیج فارس کند و سرانجام هم هرگز به مقصد نرسد و در آبها در تعلیق بماند.
همین تنشها و تضادها در دستگاه سیاست خارجی آمریکا سبب میشود که ما ندانیم با کدام آمریکا مواجهیم؟! آنکه از تغییر رژیم حرف میزند؟ آنکه از اصلاح رفتار ایران سخن میگوید؟ یا آنکه ایران را با همین حاکمیت، اما به شرط مذاکره با آمریکا رستگار میپندارد؟! به نظر ما آمریکاییها راه را گم کردهاند و به علت مشاوران ناوارد و دولتمردان بیتجربه به در و دیوار میزنند. ما فکر میکنیم دیر یا زود امریکاییها در خواهند یافت راهی جز بازگشت به برجام، نخواهند داشت و برای دیدار با پدر برجام روزشماری خواهند کرد. چرا که حذف ظریف نه به معنای" عبور از برجام" بلکه به معنای "بازگشت از برجام" در ایران است و از آن پس آمریکا باید با دیپلماتهایی نه فراتر از ظریف که پائینتر از او مواجه شود و شاید حتی رویاروگران آینده ایران در برابر آمریکا دیگر از میان دیپلماتها انتخاب نشوند. اما مخالفت آمریکاییها با ظریف به سود او و جبهه متحد "صلح و اصلاح" ایران است و اعتبار داخلی و خارجی ظریف را بیشتر میکند. امروز اصولگرایانی که معتقد بودند ظریف با برجام به آمریکا خدمت کرده باید استغفار کنند و به ارزش تاریخی و حقوقی برجام اذعان کنند که این چنین دشمن را خشمگین ساخته است که معتدلترین دیپلمات ایران را مجازات میکند.
امروز روشن شده است عزتمندانهترین مجرای مذاکره با ایران، کانال دیپلماسی رسمی کشور است که ریاست آن با فردی بود که به جرم سخنگویی کل حاکمیت جمهوری اسلامی تحریم شد. ظریف نقطه اجماع ملت و دولت و حاکمیت ایران برای مذاکره بود و هست.
ما کارگزاران سازندگی ایران با توجه به عزت و احترام ظریف نزد حاکمیت و مقام رهبری، دولت و ریاست جمهوری، روشنفکران و نخبگان سیاسی، اقدام دولت آمریکا در تحریم ظریف را مشکوک و محکوم میدانیم و حذف ظریف را تلاشی هدفمند برای تخریب نهاد دیپلماسی ملی ایران میدانیم. ما فکر میکنیم با توجه به عنایت همهجانبه حاکمیت به ظریف لازم است در این مقطع بر صیانت از جایگاه نهادهای قانونی کشور تاکید شود و با همه اقداماتی که ممکن است تضعیف نهاد وزارت خارجه را داشته باشد برخورد شود. امروز همه ما باید از حرمت و عزت تنها نهاد نماینده ملت ایران در مذاکرات خارجی حمایت کنیم و با صدای بلند بگوییم که او سخنگوی همه ماست. امروز باید همان طور که در تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پشت سر این نهاد ملی قرار گرفتیم، پشت سر محمدجواد ظریف قرار بگیریم و در برابر حذف او مقاومت کنیم.
امروز مهمترین شرط مذاکره، بازگشت مذاکرهکننده است؛ چرا که مذاکره بدون مذاکرهکننده بیمعنی است.
انتهای پیام/