رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر مشهد گفت: ۳ سال پس ابلاغ طرح جامع مشهد هنوز اسناد، تعیین و تکلیف نشده اند و ۸۷ هزار هکتار از اراضی حریم شهر رها شده باقی مانده است.

۸۷ هزار هکتار از اراضی حریم شهر مشهد سنددار نیست

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمدهادی مهدی‌نیا رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر مشهد گفت: ۸۷ هزار هکتار از حریم شهر مشهد سنددار نیست و در طرح جامع ضرورت دارد برای این موضوع چاره‌اندیشی شود و همچنین تدوین سه سند ضروری است.

او تصریح کرد: سند کاربردی پهنه بندی حریم، سند بلندمرتبه‌سازی و تراز مالی و فیزیکی باید تدوین شود که هنوز این اسناد تعیین تکلیف نشده است.

رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر مشهد گفت: شورای عالی شهرسازی و معماری پس از ابلاغ طرح جامع مشهد در سال ۹۵، برای تدوین این اسناد ۳ ماه به اداره کل راه و شهرسازی مهلت داد تا این امر محقق شود، اما امروز ۳ سال از آن تاریخ گذشته و هنوز این اسناد تعیین تکلیف نشده‌اند و ۸۷ هزار هکتار از اراضی حریم شهر رها شده باقی مانده است.

مهدی نیا افزود: مشاغل مزاحم و آلاینده در کلانشهر مشهد وجود دارد، اما برای ۱۸ هزار شغل مزاحم و آلاینده هیچ برنامه و جایی تدارک دیده نشده است.

او تصریح کرد: محدوده مشهد نیز ۳۵ هزار هکتار می‌شود, همچنین ۴ درصد از جمعیت کشور در مشهد و ۵۰ درصد از جمعیت استان در این محدوده است.

رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر مشهد گفت: مشهد پنج دهم از نرخ متوسط رشد جمعیت کشور بالاتر است  یعنی ۱.۲ است.

مهدی‌نیا افزود: تراکم جمعیتی مشهد ۸۷ نفر برهکتار است و جزو دسته بندی‌های  تراکم زیادی محسوب نمی‌شود.

او تصریح کرد: قرار نیست شهر‌ها افقی رشد کند و همین مقدار باید بماند،  پس رویکرد طرح دوم و سوم جامع مشهد توسعه درون‌زا است و در اراضی وضع موجود،  شهر به شیوه‌ای برنامه‌ریزی شود که نیاز به توسعه افقی وجود نداشته باشد.

رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر مشهد گفت: بیش از ۲۰ دستگاه در کنار شهرداری در حفاظت از حریم دخیل‌اند و باید گفت عملکرد دستگاه‌ها در این رابطه مثبت نیست، مگر اینکه هماهنگی حداکثری برای حریم رخ دهد.

مهدی‌نیا افزود: در کشور ما نیز این مساله وجود دارد اما آنچه بد است، بد شهرنشینی و حاشیه نشینی است، در حالی که صنایع به شهر‌ها رفته،  طبیعی است شهرنشینی افزایش می‌یابد.

او ادامه داد: وقتی ماشین‌آلات استفاده شود، نیاز به نیروی کار انسانی کاهش می‌یابد، شهر‌ها در مستعدترین مناطق کشاورزی، حاشیه رودخانه‌ها و دامنه کوه‌ها شکل گرفتند وقتی توسعه شهرنشینی در قرن اخیر رخ می‌دهد، زمین‌های کشاورزی مستعد را می‌بلعد در حالی‌ که پهنه‌های روستایی و پهنه‌های طبیعی بارگذاری باید حداقل باشد.
 
انتهای پیام//م.ی
 

وجود مشاغل مزاحم و آلاینده در مشهد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.