ترویج فرهنگ اهدا خون، ضامن سلامت جامعه است، زیرا بر سلامت اهدا کننده اثرات سازنده می‌گذارد و همچنین جان بیمار نیازمند را نجات می‌دهد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، آیت الله رسول فلاحتی نماینده ولی فقیه در گیلان در دیدار مدیرکل و جمعی از کارشناسان انتقال خون استان با اشاره به نقش اهدای خون در ارتقای سلامت اجتماع تصریح کرد: ترویج فرهنگ اهدا خون، ضامن سلامت جامعه است، زیرا بر سلامت اهدا کننده اثرات سازنده می‌گذارد و همچنین جان بیمار نیازمند را نجات می‌دهد.

وی با تأکید بر منافات نداشتن اهدای خون با دیگر اعمال مرتبط با طب سنتی مانند حجامت، گفت: اهدای خون فرآیندی جداگانه است که بر هیچ کدام از کارکرد‌های طب سنتی اثر منفی نمی‌گذارد و درک این مهم نیازمند فرهنگ سازی در بستر ارتقای آگاهی عمومی است.

امام جمعه رشت، در ادامه از مجموعه دست اندرکاران فرهنگی و رسانه‌ای به ویژه صاحبان تریبون‌ها و خطبای نمازجمعه خواست ترویج فرهنگ اهدای خون را همواره مدنظر قرار داده و برای ارتقای میانگین افراد اهدا کننده خون در گیلان تلاش کنند.

وی با اشاره به اینکه خون بزرگ‌ترین موجود حیاتی است که در بخش‌های بدن جریان دارد، بیان کرد: بشر با توجه به پیشرفت‌های بسیار هنوز نتوانسته جایگزینی برای خون ارائه کند.

نماینده، ولی فقیه در گیلان بر نظارت و دقت در خونگیری و نگه داری فرآورده‌های خونی تاکید کرد و یادآور شد: گیلان در ردیف استان‌های پیشرو در پیوند کبد و مغز استخوان است ضمن اینکه عمل پانکراس از دیگر برنامه‌ها در استان محسوب می‌شود و این امر نیازمند وجود ذخیره خون مناسب است.

آیت الله فلاحتی با بیان اینکه سازمان انتقال خون با آغوش باز پذیرای اهدا کنندگان خون است، خاطرنشان کرد: به دلیل وجود بعضی بیماری‌ها در گیلان نیاز به پلاکت‌های مختلف خونی داریم.

وجود ۶۵ هزار اهدا کننده مستمر خون در گیلان

بابک پاکدل خوش اخلاق مدیرکل انتقال خون گیلان نیز در دیدار مذدکور به اهدای خون توسط ۸۲ هزار نفر سال گذشته در استان اشاره کرد و گفت: خون‌های اهدا شده برای کمک به بیماران پیوند اعضا، جراحی‌های قلب و همچنین تامین خون ماهانه بیماران تالاسمی و هموفیلی استفاده می‌شود.

وی با اشاره به جمعیت ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفری گیلان، افزود: یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت استان واجد اهدای خون هستند.

پاکدل خوش اخلاق از وجود ۶۵ هزار نفر اهدا کننده مستمر خون در گیلان خبر داد و بیان کرد: تعداد اهدا کنندگان مذکور با جمعیت استان همخوانی ندارد و می‌طلبد فرهنگ سازی لازم در این زمینه انجام شود.

گیلان ۹۷۷ بیمار تالاسمی و ۴۰۰ بیمار هموفیلی دارد.

انتهای پیام/آ
 

پیشرو بودن گیلان در پیوند اعضا نیازمند ذخیره خون مناسب است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.