رئیس انجمن زوران کشور گفت : در نظر داریم با همکاری نهاد‌های فرهنگی کرمانشاه لباس مناسبی را برای مسابقات زوران طراحی کنیم که مطابق با فرهنگ و سنت مردم استان نیز باشد.

به گزارش    گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،بهرام بهروش رئیس انجمن زوران کشور گفت : فراخوان برگزاری اولین دوره کلاس‌های مربیگری و داوری زوران را از یک ماه پیش در سطح استان اعلام کردیم و تاکنون ۳۰ نفر برای شرکت در این دوره‌ها ثبت نام کرده اند.

وی گفت : این دوره‌ها از چهارشنبه (دوم مرداد) به مدت سه روز در محل مجموعه ورزشی جانبازان کرمانشاه برگزار خواهد شد.

رئیس انجمن زوران کشور اعلام کرد: در این دوره‌ها فنون اصیل رشته زوران، اساسنامه این رشته و تحقیقاتی که تاکنون در خصوص آن انجام گرفته را به شرکت کنندگان ارائه می‌دهیم و در پایان گواهینامه معتبر مربیگری و داوری به آن‌ها اعطا خواهد شد.

وی برگزاری این کلاس‌های را کاری ارزشمند برای توسعه هرچه بیشتر زوران عنوان کرد و بابیان اینکه این اقدام به منزله گام‌های نخستین برای ثبت جهانی زوران است، گفت: هرچند رشته زوران در برخی استان‌های زاگرس نشین مانند ایلام، لرستان، کردستان و همدان وجود دارد و حتی مدعی این رشته هستند، اما خاستگاه اصلی زوران کرمانشاه است و به نام این استان ثبت ملی شده است.

بهروش بابیان اینکه اولین دوره کلاس‌های مربیگری زوران تنها برای شرکت کنندگان کرمانشاهی برگزار خواهد شد، اعلام کرد: پس از برگزاری این دوره مقدمات برگزاری کلاس‌های کشوری آن را نیز فراهم خواهیم کرد.

وی ایجاد ساختار و تشکیلات برای زوران را گام بعدی برای توسعه این رشته عنوان کرد و گفت: در نظر داریم بزودی یک ساختار فدراسیون مانند را برای زوران تشکیل دهیم که کمیته‌ها و زیرمجموعه‌های لازم را داشته باشد و در این راه از نیرو‌های انسانی کرمانشاه که مسلط به این رشته هستند، استفاده خواهیم کرد. برای هیات رئیسه نیز از افراد کرمانشاهی بانفوذ و شاخص در سطح ملی استفاده می‌کنیم تا یک هیات رئیسه قوی و کارساز داشته باشیم.

رئیس انجمن زوران کشور بابیان اینکه تشکیل ساختار برای این رشته می‌تواند به تسریع در روند ثبت جهانی آن کمک کند، اضافه کرد: باید تلاش کنیم تا زوران هم به مانند دیگر کشتی‌های سنتی مانند چوخه و پهلوانی مطرح شود ومسابقات کشوری آن را برگزار کنیم.

وی برلزوم ساماندهی ورزشکاران فعال در این رشته هم تاکید کرد و گفت: متاسفانه درحال حاضر آمار ورزشکارانی که در رشته زوران فعال هستند را نداریم که در این راستا بحث ساماندهی آن‌ها را در استان بزودی آغاز خواهیم کرد.

بهروش در ادامه تاکید کرد: از آنجایی که زوران نوعی کشتی سنتی است، لذا با هیات کشتی استان تعامل بسیار خوبی داریم تا این رشته را در سطح استان توسعه دهیم.

وی از برنامه ریزی برای طراحی لباس مخصوص این رشته هم خبرداد و گفت: از نهاد‌های فعال درحوزه فرهنگی استان خواسته ایم تا در بحث طراحی لباس زوران که مطابق با سنت مردم این استان و مناسب برای مسابقات باشد، ما را یاری دهند.

رئیس هیات بومی محلی کرمانشاه در ادامه توسعه زیرساخت‌های این رشته را نیز یکی از ضرورت‌های کنونی زوران در استان دانست و گفت: همچنان در حال انجام پیگیری‌های لازم برای احداث بزرگترین گود زوران غرب کشور در کرمانشاه هستیم و امیدواریم بزودی بتوانیم آن را به سرانجام برسانیم.

وی یادآورشد: برای احداث این گود به حدود یک و نیم میلیارد تومان اعتبار نیاز است که دربحث تامین آن چندان مشکلی نخواهیم داشت 

 

 

انتهای پیام/د

فراخوان برگزاری اولین دوره کلاس‌های مربیگری و داوری زوران از یک ماه پیش در سطح استان اعلام شد

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.