وزیر کشور گفت: مقرر شد برای کمک به مردم مناطق مرزی و تقویت زیرساختها از محل درآمدهای حاصل از فروش سوخت هزینه شود.
به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور در جلسه توسعه شرق و غرب که امروز (دوشنبه ۳۱ تیرماه) با حضور استانداران مرزی در وزارت کشور برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شورای توسعه شرق و غرب مصوبه شورای عالی امنیت ملی است و مبتنی بر اینکه ما باید همه فعالیتها و اقدامات را در مناطق مرزی اعم از اقدامات زیر ساختی، عمرانی، توسعهای، سرمایهگذاری، تولیدی، فرهنگی و اجتماعی را به گونهای پیش ببریم که تقویتکننده امنیت در این منطقه باشند.
وی با بیان اینکه موضوع و محور اصلی در مناطق مرزی مردم، شرایط زندگی، سرمایهگذاری، تولید، اشتغال و خدمات دیگر است، گفت: در این جلسه که هر فصل یکبار برگزار میشود، مجموعهای از طرحها، پروژهها و پیشنهادات که دستگاههای مختلف میدهند، در این جلسه مطرح میشود، رئیس جمهور آن را تأیید میکند و اجرا میشود.
بیشتر بخوانید: ۳۱ پیشنهاد وزارت کشور به رئیسجمهور برای معیشت مرزنشینان
وزیر کشور تأکید کرد: امروز هم این جلسه تشکیل شد و طبق مصوبات قبلی ۵۰درصد سود تسهیلات برای کسانی که در این مناطق سرمایهگذاری میکنند را دولت تضمین میکند. دولت صد در صد سرمایهگذاری در مناطق مرزی را از طریق سود بیمهها تضمین میکند، همچنین در این مناطق با توجه به اهمیت سرمایهگذاری در امور زیربنایی مصوب شد تا هر استان ۱۰ مورد از طرحهای خود را با اولویت ارائه دهد و این ۱۰ مورد با ۱۰۰ درصد تخصیص از سازمان برنامه و بودجه مورد حمایت قرار خواهد گرفت.
رحمانی فضلی بیان کرد: موضوع گمرکات یکی از موضوعات مهم، هم از نظر تسهیلات واردات و صادرات، ترددها، خدمات رسانی مناسب و کنترلهای لازم بر قاچاق کالا و ارز است. بحث ایکس ریها که قبلا مطرح شده بود در این جلسه دوباره مطرح شد. براساس گزارش وزارت اقتصاد و دارایی، گمرک در این زمینه توانسته گامهای خوبی بردارد؛ اما تا نقطه مطلوب هنوز فاصله است.
وی تصریح کرد: مصوب شد که از طریق دولت کمکهایی صورت گیرد تا در یک زمان بندی مناسب آنها را تأمین کنیم، زیرا ایکسریها ساخت داخل هستند.
وزیر کشور گفت: پیشنهاد دیگری در این جلسه مطرح و تصویب شد که باید رئیس جمهور آن را تأیید کند. این پیشنهاد برای تقویت بنیه امنیتی در مناطق مرزی و تشویق مرزبانان نیروی نظامی مرزبانی و امنیتی بود که باید حق الکشفهایی را برای این افراد در نظر بگیریم و متناسب با آن، نحوه ارائه حق الکشفها نیز در جهت تقویت امنیت باشد.
وی افزود: موضوع سوخت از مسائل بسیار مهمی است که در جلسات قبل تصمیمات خوبی برای آن گرفته و این تصمیمات امروز گزارش شد. سوخت را در این ۹ استان مرزی که در شرق و غرب واقع هستند با هماهنگی وزارت نفت در اختیار تعاونیها و در اختیار مسئولان منطقه قرار میدهیم و آنها با قیمتهای مناسب این سوخت را به طرف مرز صادر میکنند و از محل درآمدهای آن هم در جهت پرداخت کمکهای نقدی به مردم این مناطق تا شعاع ۲۰ کیلومتری و هم تقویت زیرساختها مدارس و در برخی مناطق حتی شیر برای دانشآموزان از این محل اختصاص داده شود.
رحمانی فضلی در پایان گفت: امروز تقاضا این بود که هم سهمیه سوخت بنزین اضافه شود و هم در خصوص گازوئیل متناسب با همین روشی که در بنزین عمل شده، عمل شود؛ بنابراین با وزارت نفت صحبت خواهیم کرد و اگر بتوانیم با آنها توافق داشته باشیم اقدام خوبی برای مبارزه با قاچاق سوخت در این مناطق است، زیرا در این مناطق سوخت قاچاق میشد و با این روش توانستیم ۵۰ درصد سوخت را از مبادی رسمی با مجوز و قیمتهای مناسب صادر کنیم که اثر آن بر مردم منطقه است.
انتهای پیام/
کدام تعاونی جناب وزیر ؟؟
سال ۱۳۹۰ مصوبه ی در هیات وزیران دولت وقت بتصویب رسید مبنی بر اینکه " شرکت نفت موظف است با ایجاد جایگاههای در شهرهای مرزی نسبت به فروش نفت با قیمت تعادلی به مرزنشینان اقدام کند " هدف چی بود ؟؟
هدف از ان مصوبه جلوگیری از قاچاق سوخت بود ..
هدف تشویق و ایجاد امید در دل مردم بود در سکونت در مناطق مرزی ..
هدف مشارکت خود مردم بود در فعالیتهای اقتصادی ..
هدف تقویت بنیه تعاونیهای مرزنشین آنان بود که متشکل از خود مردم مرزنشین است..
هدف پای کار اوردن مردم و ایجاد روحیه و انگیزه فعالیت اقتصادی در خود مردم بود ..
خوب امروز ۸ سال از تاریخ تصویب ان مصوبه میگذرد ..
چه شده بعد ۸ سال ؟؟
کدام جایگاه برای تحویل سوخت به مرزنشینان احداث شد؟؟
کارگروه های تشکیل داده اند در هر استان متشکل از استانداری و شرکت نفت و اداره تعاون و مبارزه با قاچاق کالا و ... که سهمیه سوخت مرزنشینان را خود صادر میکنند و از قِبل صادرات و درامد حاصله هر دوره مبلغ چند ده هزار تومن به حساب سرپرستهای مردم مرزنشین واریز میکنند مثل یک یارانه نقدی همین !!
کدام اشتعال زایی دیگر ؟
کدام مشارکت مردم در این امر مشاهده میشود،؟؟
کدام تعاونی مرزنشین نقش دارد ؟؟
اگر قرار به این بود که بصورت یارانه چند ده هزار تومنی بدید این همه سازوکار برای چیست خود وزارت نفت سوخت که صادر میکند زحمت بکشد یک مبلغی بحساب مردم مرزنشین واریز کند تازه خیلی بصرفه تر است خیلی هم بی دردسر تر است بنظر حقیر ؛ تا اینکه سهمیه سوخت به اسم مرزنشینان را به استانها واگدار کنند و هزینه حمل و نقل و هزینه ترخیص کار و هزار هزینه دیگر را در بر داشته باشد و از میزان سود مرزنشینان یا به اصطلاح همین یارانه که میدند کاسته شود
با احترام
مسول تعاونی مرزنشینان