سلامی گفت:کم بودن منابع آبی در قم همواره یکی از مهمترین دغدغه کشاورزی استان بوده که تخصیص حقابه و رها سازی آن در فواصل مختلف، اندکی از این مشکل کاسته است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم؛ محمد علی سلامی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قم  گفت: فرآیند رها سازی ۴۵ میلیون متر مکعب آب از سد‌های بالادست قم که در قالب تخصیص حقابه‌های زیست محیطی و کشاورزی در حال انجام است، نقش موثری در پایداری کشاورزی استان به خصوص در منطقه اطراف دشت مسیله دارد.

وی ادامه داد: اختصاص حقابه علاوه بر کمک به بخش کشاورزی استان، از خشک شدن مراتع و برخاستن گرد و خاک ناشی از آن در روز‌های گرم فصل تابستان قم نیز جلوگیری می‌کند.

وی بیان کرد: کم بودن منابع آبی در قم همواره یکی از مهمترین دغدغه کشاورزی استان بوده که تخصیص حقابه و رها سازی آن در فواصل مختلف، اندکی از این مشکل کاسته است.

سلامی با اشاره به اهمیت آب برای کشاورزی قمی گفت: تلاش برای استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری در سطح تمام مزارع و باغات استان ادامه دارد و در این رابطه تسهیلات خوبی نیز برای کشاورزانی که از این تجهیزات استفاده کنند، درنظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: طی سال‌های اخیر با اقدامات ترویجی سازمان جهاد کشاورزی قم، بسیاری از کشاورزان استان کشت گیاهان پرآب را کنار گذاشته و به سمت تولید محصولاتی رفتند که برای رشد به آب کمتری نیاز دارند.

وی افزود: اجرای راهبرد تغییر الگوی کشت و توسعه کشت‌های گلخانه‌ای که برای تولید محصول به آب کمتری نیاز دارند نیز از جمله مهمترین اولویت‌های استان برای مدیریت منابع آبی در بخش کشاورزی است.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۲۰۸ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است. بیشتر بهره برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، قم دارای ۱۲۷ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی می‌کنند.

انتهای پیام/ح

تغییر الگوی کشت از مهمترین اولویت‌های قم برای مدیریت منابع آبی در بخش کشاورزی است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.