در آینده زمانی که انسانها به سیاره مریخ سفر کنند به میزان کافی و برای سالها نمیتوانند مواد خوراکی با سفینههای فضایی به سیاره حمل کنند و به ناچار باید با دگرگون کردن وضعیت زمین شناسی سیاره مریخ و احداث گلخانههای مصنوعی زمین رشد گیاهان و کشاورزی را در سیاره امکان پذیر کرد.
در جدیدترین پژوهشها دانشمندان در نظر دارند با استفاده از تزریق نوعی مواد شیمیایی به تقلید اثر گلخانهای زمین اینبار در سیاره مریخ با افزایش درجه حرارت مناطقی محدود از سیاره امکان ذوب کردن یخها و تولید آب برای رشد گیاهان را فراهم کنند.
به تازگی جف بزوس که سطح نشین بلومون را آماده ارسال به کره ماه میکند اعلام کرده است در سالهای آینده سفربه دیگر سیارههای منظومه شمسی و زندگی در آنها اجتناب ناپذیرخواهد بود، زیرا منابع معدنی و خوراک در سطح زمین روی به اتمام میرسد.
به گفته محققان سیاره مریخ بیشترین شباهت را به سیاره زمین دارد هرچند که سیارهای خشک و دارای میزان زیاد دریافت اشعههای کیهانی، خاک حاوی مواد شیمیایی سمی و جوی ناپایدار فاقد اکسیژن و نیتروژن کافی است.
دانشمندان در تلاش هستند تا راهکارهایی برای کمک به انجام فرآیند فتوسنتز در گیاهان پیدا کنند که به گیاهان اجازه رشد میدهد.
در طرح ابداعی دانشمندان دانشگاه نیس و ادینبورگ، نوعی ورقهای ماده سیلیکا با ضخامت ۲ تا ۳ سانتی متر برروی مناطقی از سیاره مریخ قرار میگیرد و به این ترتیب اشعههای مضر UV خورشید مسدود و هدایت میشود و وضعیت مناسب برای رشد گیاهان و انجام عمل فتوسنتز به وجود میآید.
به گفته دانشمندان برخلاف کوههای یخی کره زمین که از آب یخ زده تولید شده اند، کوهها و مناطق یخ زده سیاره مریخ ترکیبی از آب یخ زده و دی اکسید کربن منجمد هستند. براثر گرم شدن سیاره با استفاده از فناوری پوشش ورق سیلیکا، گاز دی اکسید کربن آزاد و به این ترتیب نوعی اثر گلخانهای مشابه
کره زمین در سیاره مریخ به وجود میآید که وضعیت آن را به تدریج برای زندگی انسانها و رشد گیاهان مساعد میکند.
کارشناسان در نظر دارند از ورقهای سیلیکا برای ساخت گنبدهای مسکونی یا حتی ایجاد لایههایی ویژه در جو سیاره مریخ استفاده کنند.
از دیگر طرحهای دانشمندان برای ایجاد زندگی در سیاره مریخ، تولید آب مایع و استخراج آن از لایههای عمقی سیاره است که برای این کار آزمایشهایی در درههای خشک قطب جنوب و کشور شیلی انجام میشود.
کارشناسان در نظر دارند ایده تولید بناهای گنبدی برای رشد گیاهان را ابتدا با استفاده از یک آزمایش با کمک مریخ نورد رباتیک در کره مریخ انجام دهند و پس از دریافت نتیجههای اولیه درنهایت آزمایش اصلی را در مریخ پیاده سازی کنند.
ماده شیمیایی سیلیکا Aerogels اکنون در چندین برنامه کاربردی مهندسی به وسیله ناسا از جمله پروژه اکتشافی سیاره مریخ مورد استفاده قرار میگیرد.
یکی از نگرانیهای دانشمندان آلودگی سیاره مریخ به وسیله انسانها و تجهیزات آنهاست که برای رفع این مشکل احداث زیستگاههایی برای زندگی انسانها میتواند اثر گذارباشد و مانع از آلودگی سیاره مریخ شود.
دانشمندان اعلام کردهاند استفاده از پوشش سیلیکا میتواند از گیاهان و انسانها در برابر اشعههای مرگبار کیهانی و درجه حرارت منفی ۷۳ درجه سلیسیوس سیاره سرخ محافظت کند.
منبع: theguardian
انتهای پیام/
پرورش گیاه در سیاره مریخ