تلسکوپی برای مطالعه اسرار آمیز‌ترین پدیده فضایی راهی ماموریت شد.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، روزهای گذشته کارشناسان روس تلسکوپ فضایی اشعه ایکس Sperktr-RG را از پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان راهی ماموریت به فضا کردند.

این تلسکوپ فضایی قرار است طی ماموریتی ۴ ساله به مطالعه آسمان و بررسی ماده تاریک با استفاده از ابزار‌های پیشرفته خود به ویژه پرتو اشعه ایکس بپردازد.

طرح ساخت تلسکوپ فضایی فوق پیشرفته eROSITA از حدود ۳۰ سال پیش شروع شده است و قرار بود این تلسکوپ رقیب تلسکوپ فضایی هابل باشد. ساخت موشک فضایی Sperktr-RG-xRay برای حمل تلسکوپ فوق پیشرفتهبه فضا با تلاش دانشمندان روس و آلمانی و هزینه‌ای افزون بر ۵۰۰ میلیون یورو ساخته شد.

از جمله هدف‌های ساخت این تلسکوپ فضایی می‌توان رصد آسمان برای ردیابی منبع‌های اشعه ایکس مانند سیاه چاله‌ها و کشف خوشه‌های کهکشانی را نام برد که سبب انبساط فضا می‌شوند.

به گفته محققان بررسی خوشه‌های کیهانی با استفاده پرتو اشعه ایکس بسیارمناسب‌تر از سایر روش‌های رصد اجرام آسمانی انجام می‌شود، زیرا در فاصله بین کهکشان‌ها گاز وجود دارد که درجه حرارت بسیاربالایی دارند. کهکشان‌ها به طور کلی تشکیل خوشه‌های کیهانی می‌دهند.
 

کارشناسان با افزودن فناوری‌هایی به تلسکوپ ROSITA که پیش‌تر ساخته شده بود، نمونه جدید را به نام eROSITA راه اندازی کردند. نمونه پیشین تنها می‌توانست به بررسی ۱۰ هزار خوشه کهکشانی بپردازد. این تلسکوپ فوق پیشرفته مجموعه‌ای از هفت تلسکوپ یکسان با پنج برابر قدرت رصد نسبت به نمونه‌های مشابه است.
 

محققان برای موفقیت پروژه آینه‌هایی ویژه برای تلسکوپ راه اندازی کردند که حالت استوانه‌ای دارد و می‌تواند فوتون‌های اشعه ایکس را با دقت بالا دریافت کند.

هر یک از هفت آینه اصلی تلسکوپ دارای ۵۴ آینه استوانه‌ای طلایی است که داخل یکدیگر قرار می‌گیرند و باید به گونه زاویه آن‌ها تنظیم شود که بتوانند فوتون‌ها را متمرکز کنند.
 

دانشمندان امیدوار هستند با استقرار تلسکوپ در مدار ویژه خود بتوانند اطلاعات بسیار دقیقی درباره خوشه‌های کیهانی به دست آورند.

محققان روسی اعلام کرده اند قرار است دو تلسکوپ برپایه فناوری نورمادون بنفش به نام‌های Spektr-UV و Spektr-M را طی دهه آینده به فضا پرتاب کنند که می‌توانند جانشین تلسکوپ فضایی Spektr-RG باشند.

منبع: sciencemag
 
 
انتهای پیام/
 

ساخت تلسکوپی برای شناسایی سیاه چاله‌ها

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار