به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، عباس امیدی معاون دفتر امور اکتشافات وزیر صنعت، معدن و تجارت در سفر به چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: حدود ۷۰۰ محدوده امیدبخش معدنی در کشور شناسایی و برای ۵۰ مورد از پهنهها پروانه صادر شده که مهمترین مشکل عدم صدور پروانههای اکتشاف پهنهها، مخالفت ارگانهای دولتی است.
وی در نشست ارائه گزارش پیجویی و شناسایی پهنههای چهارمحال و بختیاری گفت: از سال ۹۱ تاکنون حدودا ۱۶۵ پهنه اکتشافی در کشور تعریف و ابلاغ دستورالعمل پهنهها به کشور از ۹۳ آغاز شده است.
امیدی افزود: این پهنهها، حدود ۶۰۰ هزار کیلومترمربع از کشور را در برگرفته است که حدود ۸۰ پهنه در کشور تعیین تکلیف و آزاد شدهاند.
وی اضافه کرد: برنامه دولت تا پایان سال این است که بخش عمدهای از پهنهها را آزادسازی و تعیین تکلیف کند.
معاون دفتر امور اکتشافات وزارت صمت با اشاره به اینکه کشور در زمینه اکتشافات فلزی همچون مس، آهن، سرب و روی دارای رتبههای مطلوب در دنیا است، ادامه داد: هدف از پهنههای اکتشافی، شناسایی تمامی مواد معدنی موجود در کشور و مخصوصا تمرکز بر روی پهنههای اکتشافی فلزی است.
امیدی افزود: با توجه به اینکه بیشتر اکتشافات کشور سطحی بوده، هدف از تعریف پهنه، اکتشاف سیستماتیک فنی و اصولی در کشور است که دولت تصمیم گرفت اشخاصی که توانایی فنی و مالی را دارند در این زمینه ورود کنند.
وی خاطرنشان کرد: دو شرکت خارجی در زمینه پهنههای اکتشافی ورود کرده و محدودیتی برای ورود سرمایهگذاران خارجی در این زمینه وجود ندارد.
امیدی در ادامه مسئول اجرایی طرحهای اکتشافی ایمیدرو، محمود هدایتیروشن گفت: بناست، فعالیتهایی از سوی ایمیدرو در استانهای محروم کشور صورت گیرد تا توسعه حاصل شود، گرچه شرایط در نقاط مختلف متفاوت است.
وی اضافه کرد: چهارمحال و بختیاری تنها استانی بوده که به دنبال اکتشاف مواد معدنی در آن هستیم.
گفتنی است: سه محدوده امیدبخش در شوراب و مارکده شناسایی شده که مقرر شد یکی از آنها در اختیار سازمان ایمیدرو و دو مورد به بخش خصوصی واگذار شود.
انتهای پیام/خ