وی افزود: فقط ۱۵درصد بودجه در بخش آموزش هزینه میشود و ما برای پیشبرد اهداف نیازمند یک اکوسیستم هستیم تا بتواند نیروی انسانی ما را در مسیر درست هدایت نماید.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: ایران دارای یکی از فوق العادهترین نیروی انسانی و دانشگاههای دنیاست اما در اقتصاد نفتی همواره فکر میکند همه چیز با پول حل میشود و مشکل پیشرفت و اشتغال تنها پول است در حالی که بخش عمدهای از این مشکلات به اکوسیستم برمی گردد و پول حتی آیتم سوم و چهارم هم نیست.
ستاری با بیان اینکه در بخش پژوهش هزینههای بسیار کم است، تصریح کرد: دولت باید در این بخش سرمایه گذاری کند، اما متاسفانه سرمایه گذاری در بخش خصوصی را فراموش کردیم و متاسفانه پژوهشی که با پول دولت صورت بگیرد به تولید محصول ختم نمیشود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور تاکید کرد: بخش خصوصی باید اکوسیستمی بسازد که بتواند بر روی جوانان سرمایه گذاری کرده و خارج از اتکا به اقتصاد نفتی باشد.
بیشتر بخوانید: دستیابی به استقلال با تکیه بر خلاقیت جوانان
وی ادامه داد: البته این اکوسیستم تا حدی شکل گرفته و ۴۴۰۰ شرکت چند ده هزار میلیارد تومانی خود را در آن تثبیت کرده اند و این شرکتها به زودی بزرگترین شرکتهای کشور خواهند شد.
ستاری با بیان اینکه هم اکنون بزرگترین شرکتهای ایران بیوتک هستند، گفت: کشور با خام فروشی پیش نمیرود و توجه به این نکته ضروری است که ارزش افزوده در دانشی نهفته است که بر روی ماده خام کار میکند.
وی تصریح کرد: اگر خط تولیدی را از خارج از کشور وارد و نصب کنیم، صنعت راه اندازی نکرده ایم بلکه فقط یک کارخانه ایجاد شده است، اگر میخواهیم صنعت داشته باشیم باید افراد تحصیل کرده را جذب کرده و روی دانش سرمایه گذاری کنیم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور ابراز کرد: ما فکر میکنیم تولیدکننده مرغ در کشور هستیم، اما نگاهی به زنجیره تولید این کالای اساسی نشان میدهد که ما یک خط تولید کاملاً خارجی را راه اندازی کرده ایم که حتی در آن تعریف شده است چه واکسن، نهاده دامی و مکملهایی به آن جوجه داده شود و وابسته به خارج هستیم.
انتهای پیام/