کاهش مراجعه مردم به دستگاه‌ها، جلوگیری از زمین‌خواری و ارتقای سلامت اداری از مزایای اجرای طرح سیماک است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، مهدی گلی، مجری طرح سیستم یکپارچه مدیریت املاک کشور، در جلسه معرفی طرح سیماک (سیستم یکپارچه مدیریت املاک کشور) در رشت، با بیان اینکه این طرح یک سیستم مدیریت زمین با زیرساخت نرم افزاری (کاداستر چندمنظوره) کاملاً تحت وب است، گفت: این سیستم قدرت پردازش، تحلیل و تزریق داده‌های توصیفی و جغرافیایی را دارد و کاهش مراجعه مردم به دستگاه‌ها، جلوگیری از زمین‌خواری و ارتقای سلامت اداری را در پی دارد.

وی افزود: طرح سیماک مدیریت فرآیند‌های اداری یک ملک را در اختیار دستگاه‌ها قرار می‌دهد و قابلیت پردازش نظیر محاسبه الکترونیکی تعرفه‌ها (عوارض، مالیات) باعث می‌شود دستگاه‌های ذی‌ربط املاک بدون تداخل مسئولیت فرآیند‌های کاری خود را به‌صورت یکپارچه و الکترونیکی روی یک بانک اطلاعاتی جامع انجام دهند.

مجری طرح سیستم یکپارچه مدیریت املاک کشور، با اشاره به مزایای اجرای طرح سیماک، گفت: اجرای این طرح باعث کاهش مراجعه مردم به دستگاه‌ها، شفاف‌سازی و جلوگیری از فساد اداری و زمین‌خواری و همچنین جلوگیری از جعل استعلامات و مجوز‌ها و مقایسه‌پذیری بین دستگاه‌ها می‌شود.

مهدی گلی، ایجاد شناسنامه واحد ملک با انجام فرآیند‌های کاری مرتبط با آن را مورد اشاره قرار داد و افزود: با ارائه یک زیرساخت از مشخصات ملک هر دستگاه می‌تواند به فراخور مسئولیتی که در مورد ملک دارد روی یک پرونده الکترونیکی واحد کار خود را با کم‌ترین تداخل با دستگاه‌های دیگر انجام دهد.

وی گفت: امور اداری، مالی و فنی مربوط به ملک مانند واگذاری زمین، تغییر کاربری، محاسبات عوارض استعلام و پاسخ آن‌ها و مکانیز شدن و هوشمندسازی با بهره‌گیری از سیماک پوشش داده می‌شود و همچنین عملکرد کارمندان به‌صورت به‌روز قابل نظارت از سوی مدیران آن‌ها است

مجری طرح سیستم یکپارچه مدیریت املاک کشور، با اشاره به زیرساخت جغرافیایی و برداشت ضوابط از روی نقشه‌ها در این طرح، افزود: این زیرساخت امکان گردآوری، و نمایش نقشه اماکن را میسر می‌کند و امکان تولید گزارشات متنوع آماری و مدیریتی ویژه از قابلیت‌های آن است که می‌تواند با ترسیم یک محدوده بر روی نقشه به آن دست یافت.

مهدی گلی، با اشاره به امکان استخراج مکانیزه برخی ضوابط از روی نقشه برای ملک، گفت: کنترل محدوده‌های مربوط به طرح‌های تفصیلی شهری و طرح‌های هادی روستا‌ها برای صدور مجوز، کنترل حرایم خطوط نفت و گاز و کنترل حریم منابع طبیعی هنگام صدور مجوز از جمله مثال‌های این امکان است.

وی، به کاربرد‌های طرح سیماک در دستگاه‌های مختلف اشاره کرد و افزود: بنیاد مسکن برای مدیریت ساخت و ساز روستایی، جهاد کشاورزی برای شناسنامه کردن منابع طبیعی، سازمان اوقاف برای مدیریت املاک وقفی و سازمان راه و شهرسازی برای مدیریت اطلاعات املاک ملی می‌توانند از این طرح بهره گیرند.

مجری طرح سیستم یکپارچه مدیریت املاک کشور، سهولت در تنظیم، امضا، ارسال استعلامات و پاسخ آن‌ها در فرآیند‌های مرتبط با ملک توسط دستگاه‌های اجرایی را از دیگر خدمات سیماک دانست و گفت: نفس شفاف شدن استعلامات و امکان نظارت مستقیم مسئولان دستگاه‌ها بر فرآیند‌ها از قابلیت‌های بی‌نظیر این پنجره واحد با سیستم‌های اتوماسیون اداری در سازمان‌ها است.

گلی افزود: هر متقاضی امکان پیگیری پیشرفت کار پرونده خود را از طریق پیشخوان الکترونیکی سیماک به‌صورت اینترنتی دارد و بدین ترتیب امکان مراجعه حضوری و فیزیکی مردم به دستگاه‌های اجرایی به حداقل می‌رسد که این امر ضمن کاهش ارتباط ارباب رجوع و کارمندان، سلامت اداری را نیز ارتقا می‌دهد.

وی، با بیان اینکه امکان صدور ۳۰ نوع مجوز ساخت و ساز در گیلان در سامانه سیماک وجود دارد، تصریح کرد: گرفتن استعلام سخت‌ترین بخش در صدور مجوز ساخت و ساز است و باتوجه به آنکه در گیلان برخی نقاط شهر و روستا در هم تنیده است و گاهی استعلام‌ها با هم در تناقض است، بنابراین وجود سیستم یکپارچه‌ای برای حذف این موارد ضروری است.

 

انتهای پیام/م.ع

طرح سیماک از زمین خواری جلوگیری می‌کند

برچسب ها: املاک ، زمین خواری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.