به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آسوشیتدپرس، هلگا اشمید، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه پیشرفتهایی در جهت اجرایی شدن ساز و کار «اینستکس» حاصل شده، گفت کشورهای غیراروپایی و اروپایی دیگری نیز به این ساز و کار ملحق میشوند.
اشمید گفت: علاوه بر ۱۰ کشور اتحادیه اروپا که پیش از این برای استفاده از این ساز و کار اعلام آمادگی کرده بودند، اکنون ما هفت دولت عضو دیگر داریم که اعلام کردهاند که یا به عنوان سهامدار به اینستکس میپیوندند، یا از آن استفاده میکنند.
او همچنین گفت: بر اساس مشورتهایی که هفته گذشته داشتهام، میتوانم این را به شما بگویم که دولتهای غیرعضو اتحادیه اروپا هم [به اینستکس] ملحق خواهند شد.
طرفهای اروپایی برجام سال گذشته پس از خروج یکجانبه آمریکا از این توافق ضمن ابراز «تأسف» از اقدام واشنگتن مدعی شدند بهرهمندی ایران از مزایای اقتصادی برجام را تضمین میکنند. وزرای خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان سرانجام با صدور بیانیه مشترکی در بهمن ماه سال گذشته رسما ثبت یک کانال مالی ویژه برای تجارت با ایران موسوم به اینستکس را اعلام کردند.
بنابر ادعای آنها هدف بلندمدت اینستکس (INSTEX) گشایش کانالهای اقتصادی برای کشورهای ثالثی است که تمایل به تجارت با ایران را دارند. آنها طی روزهای گذشته نیز مدعی راهاندازی رسمی این سازوکار مالی شدند، اما بنابر گفته مقامات کشورمان، با گذشت چند ماه از ثبت این سازوکار مالی، هیچ اقدام موثر و عملی در زمینه روابط تجاری ایران و اروپا صورت نگرفته است.
انتهای پیام/