به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سفر به مریخ چندسال طول میکشد و اگر یکی از فضانوردان در این میان دچار سوختگی یا شکستگی شود، امکان بازگشت او به زمین وجود ندارد.
در همین راستا محققان دانشگاه بیمارستان درسدن در آلمان نخستین نمونههای پوست و استخوان پرینت شده زیستی را برای استفاده در فضا رونمایی کرده اند.
هرچند درمان بیماران با استخوان یا پوستهای پرینت شده سه بعدی روی زمین هنوز در مراحل اولیه است، اما این فناوری در فضا اهمیت خاصی دارد، زیرا بدن انسان در شرایط مذکور به سرعت بهبود نمییابد.
توماسو گینیدی مدیر بخشی از سازمان فضایی اروپا است که روی این پروژه نظارت میکند. او در این باره میگوید: اگر فضانوردی دچار سوختگی شود، پوست جدید را میتوان با پرینتر زیستی تولید کرد. در غیر اینصورت باید از قسمت دیگری از بدن فرد پوست برداشته شود که این روند جراحاتی دیگر ایجاد میکند و فرایند بهبود آن در فضا به کندی انجام میشود.
دانشمندان برای پرینت سه بعدی پوست در گرانش صفر با چالشهای خاصی روبرو بودند. آنها برای این منظور پلاسمای خون انسان را غلیظ کردند. از پلاسما همراه مواد گیاهی برای پرینت زیستی سلولهای پوست استفاده کردند که در شرایط گرانشی مختلف نیز کارآمد خواهد بود.
برای پرینت سه بعدی استخوان، آنها سیمان استخوان فسفات کلسیم را با سلولهای بنیادی انسان ترکیب کردند. کلسیم فسفات به عنوان ماده شکل دهنده ساختار استخوان به کار میرود و همزمان با رشد آن در بدن انسان جذب میشود.
منبع : مهر
انتهای پیام/