مریخ نورد ساخت محققان چینی به جای استفاده از انرژی خورشید در زمان حرکت بر سطح سیاره از انرژی هسته‌ای استفاده می‌کند تا درتوفان‌های سهمگین سیاره سرخ دچار آسیب نشود.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشمندان چینی چندین دهه است که به طور جدی در پروژه‌های هوافضاسرمایه گذاری کرده اند و برای نخستین بار موفق به نشاندن یک ماه نورد در نیمه تاریک کره ماه برای بررسی و رصد آن بخش از نزدیک‌ترین همسایه کره زمین شده اند.
 

افزون بر طرح ساخت ایستگاه فضایی در مدار کره زمین که چینی‌ها در آن سرمایه گذاری انجام داده اند یکی از طرح‌های آن‌ها که در آستانه تکمیل و ارسال به فضا قرار دارد ساخت نوعی مریخ نورد برای کاوش در سیاره سرخ است.
 
به گفته مقام‌های چینی مریخ نورد ساخت این کشور در سال ۲۰۲۰ به فضا ارسال خواهد شد؛ این ماموریت شامل مدارگرد به دور سیاره مریخ، فرود بر سطح آن و حرکت به وسیله مریخ نورد در مناطق مختلف سیاره است.
 
اکنون فضانوردان چینی برای آشنایی با نحوه زندگی در سیاره مریخ و چالش‌های پیش روی در این سفرمنحصربه فرد در صحرای گوبی در پایگاه شبیه سازی شده پروژه مریخ به انجام ماموریت‌های علمی می‌پردازند.
 

چینی‌ها اعلام کرده اند کار ساخت مریخ نورد آن‌ها به اتمام رسیده است و از جمله هدف‌های ماموریتی این مریخ نورد می‌توان مواردی، چون بررسی امکان زندگی انسان‌ها در آینده درسیاره مریخ، بررسی ویژگی‌های زمین شناسی سیاره، بررسی میدان مغناطیسی مریخ و اثرپذیری آن از میدان مغناطیسی خورشید و سیاره‌های اطراف و کشف نشانه‌هایی از حیات اولیه برسطح این سیاره و چگونگی شکل گیری منظومه شمسی را نام برد.
 
کارشناسان اعلام کرده اند پرتاب مریخ نورد دربازه زمانی خاصی انجام می‌شود که مدار‌های ۲ سیاره زمین و مریخ به یکدیگر نزدیک باشند، این پدیده نجومی هر ۲۶ ماه یک بار روی می‌دهد و بازه زمانی آن حدود یک ماه به طول می‌انجامد.
 
چینی‌ها که با موفقیت ماه نورد خود را در نیمه تاریک کره ماه به زمین نشانده اند امیدوارند مریخ نورد آن‌ها فرودی موفق بر سیاره مریخ داشته باشد. بنا برآمار‌ها از ۴۵ ماموریت ارسالی به سیاره مریخ در طول سال‌ها تنها ۱۹ ماموریت موفقیت آمیز بوده است؛ این ماموریت‌ها شامل پرتاب ماهواره مدار گرد و برخی از آن‌ها مریخ نورد بوده است.
 
محققان در جریان پژوهش‌های خود دریافتند بازه زمانی برای انتقال فرمان و اطلاعات از زمین به کپسول فضایی حدود ۱۰ دقیقه به طول می‌انجامد به همین دلیل باید دستورات فرود در بازه زمانی مناسب به سوی کپسول فضایی ارسال شود تا در طول هفت دقیقه بازه زمانی فرود پروژه مریخ نورد دچار شکست نشود.
 

از جمله دیگر چالش‌های محققان چینی برای ارسال مریخ نورد به سوی سیاره سرخ، توفان‌های گرد و غبار بر سطح سیاره است که به طور معمول هرسال روی می‌دهد و امکان دارد تا سه ماه فرونشستن آن به طول بینجامد.
 
مریخ نورد باید از استحکام کافی برای ایمن ماندن در زمان بروز توفان‌های شدید مریخی با قدرت حدودی ۱۲ برابر قوی‌تر از شدید‌ترین توفان‌های زمینی باشد.
 
شکست طرح مریخ نورد فرصت ناسا تنها به دلیل گیر افتادن در توفان‌های سیاره سرخ و ناتوانی در شارژ باتری‌های خورشیدی بود.
 
دانشمندان چینی برای جلوگیری از آسیب دیدن پنل‌های خورشیدی مریخ نورد در نظر دارند به جای استفاده از انرژی خورشید برای تولید انرژی الکتریکی از نوعی سوخت اتمی در موتور مریخ نورد استفاده کنند.
 
در این ماموریت یک ماهواره مدار گرد با دارا بودن هفت ابزار علمی و یک مریخ نورد با داشتن ۶ ابزار علمی به مطالعه درباره سیاره مریخ می‌پردازند.
 
منبع: globaltimes
 
انتهای پیام/

مریخ نورد چینی‌ها سال آینده برسطح مریخ فرود می‌آید

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار