به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، زوج کارآفرین جوان رابری در راستای تحقق نامگذاری سال به رونق تولید با پرورش کرم ابریشم برای نخستین بار در شهرستان رابر، زمینه درآمدزایی و اشتغالزایی برای سه نفر از جمله خانواده خود را فراهم کردند.
یک زوج کار آفرین رابری از کمترین امکانات برای تولید بهره بردند و پارکینگ خانه خود را به کارگاه کوچکی برای دوره آموزشی پرورش کرم ابریشم در جهاد کشاورزی شهرستان رابر تبدیل کرده اند.
صالح شهابی نژاد دارای مدرک فوق دیپلم عمران و لیسانس حسابداری و همسرش عزیزه زینلی دارای مدرک فوق دیپلم باغبانی و لیسانس امداد و نجات است.
صالح شهابی نژاد در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، در رابطه با راه اندازی کارگاه خانگی خود گفت: خوش آب و هوا بودن شهرستان رابر و اقلیم مناسب و وجود درختان فراوان توت سبب شد اقدام به راه اندازی این کار نمایم و به دلیل علاقه به رشته کشاورزی و باغبانی و با پیشنهاد همسرم راه اندازی کارگاه پرورش کرم ابریشم را آغاز کردم.
وی با بیان اینکه این کار نیاز به سرمایه چندانی ندارد گفت: راه اندازی این کارگاه تنها به مکان و بستر مناسب با فراهم کردن دما و رطوبت مناسب همچنین برگ توت و مواد ضدعفونی نیاز دارد که چندان هزینه بر نیست.
این کارآفرین جوان با اشاره به اینکه این طرح پرورش کرم ابریشم به صورت آزمایشی بوده گفت: برای شروع کار فعلا پارکینگ خانه را به کارگاه کوچکی تبدیل کردیم و برای سه نفر به طور مستقیم اشتغالزایی صورت گرفته است.
وی با توصیه به جوانان جویای کار گفت: منتظر کار دولتی و اداری نباشید خودتان با راه اندازی کارگاههای کوچک نه تنها برای خود بلکه برای دیگران هم اشتغال زایی کنید؛ حتما با پشتکار و تلاش به درآمدزایی میرسند.
این جوان کارآفرین، نبود محیط مناسب و نداشتن باغستان توت را از مشکلات موجود ذکر کرد و گفت: حرفه نوغانداری با حمایتهای دولت امسال در کشور رونق گرفته و برای اولین بار در شهرستان رابر این طرح بصورت آزمایشی از طرف جهاد کشاورزی اجرا شد که خوشبختانه با موفقیت به نتیجه رسید.
وی اولین گام در این حرفه را ایجاد باغ توت دانست و افزود: هر بسته کرم ابریشم به طور متوسط در طول این دوره بیست و پنج روز تغذیه و یک هفته پیله تنی سه میلیون تومان درآمد دارد.
شهابی، علاقه پشتکار و امید به آینده را رمز موفقیت هر شغلی دانست و گفت: برای تحقق فرمان رهبری با انجام کارهای تولیدی به اقتصاد رونق دهیم.
وی افزود: اواخر اردیبهشت ۹۸ اقدام به راه اندازی طرح کردم وموفق شدیم طی ۳۰ روز کاری با توجه به تجربه اولمان و تلفاتی که داشتیم ۲۵ کیلوگرم پیله ابریشم تولید و به قیمت هر کیلو ۸۰ هزار تومان به فروش رساندیم.
ایمان کریم قاسمی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رابر هم در این گفتگو بیان داشت: شهرستان رابراقلیم مناسب و شرایط پرورش این نوع حشره را دارد و هستیم درآینده نزدیک تعداد ۱۰ کارگاه دیگر با ظرفیت تولید یک تن را در شهرستان راه اندازی کنیم.
کریم قاسمی بیان داشت: ایجاد باغستانهای توت در شهرستان برای توسعه و ترویج در دستور بعدی کار جهاد کشاورزی است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رابر افزود: این کارگاه کوچک برای نخستین بار ۲۵ کیلوگرم پیله ابریشم تولید کرد که از نظر کیفیت از تولیدات فعلی کشور نیز درشتتر و با کیفیتتر و بازار پسندی مناسبی نیز داشته است که هر کیلوگرم آن ۸۰ هزار تومان از این زوج کار آفرین خریداری شده است.
وی با بیان اینکه برای ترویج این حرفه و توسعه آن هیچ مخدودیتی در شهرستان وجود ندارد گفت: هر فردی در این زمینه مشتاق و متقاضی باشد ما تخم کرم ابریشم را رایگان در اختیارشان قرار می دهیم.
وی بیان کرد:با توجه به اینکه پرورش کرم ابریشم ویژه فصل بهار است، اما در شهرستان رابر در صدد هستیم برای فصل تابستان نیز پرورش را شروع کنیم و به صورت آزمایشی این موضوع را در تابستان هم ترویج دهیم.
شهرستان رابر یکی از شهرستانهای کوهستانی استان کرمان در جنوب شرق ایران است ومرکز این شهرستان شهر رابر بوده و فاصله این شهر تا مرکز استان کرمان ۱۷۵کیلومتر است.
انتهای پیام/س
گزارش از کلثوم نجفی