به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
قزوین ،حامد وحدتینسب سرپرست ایرانی دومین فصل از کاوشهای باستان شناسی در
غار قلعهکرد آوج با اشاره به آنکه نخستین فصل کاوش در این غار باستانی، گفت:بر اساس سن سنجیهای انجام شده از کشفیات بدست آمده قدمتی حداقل ۴۵ هزار ساله برای یافتهها تخمین زده شده است که البته این قدمت بر اساس سن سنجیهایی است که تاکنون انجام شده و این احتمال وجود دارد که بیش از این قدمت داشته باشد.
وحدتی نسب با اشاره به آنکه تاکنون تعداد بسیار زیادی از سرپیکانهای شکار که مربوط به دوره انسانهای نئاندرتال است و بقایای جانوران که شکار میکردند در این غار به دست آمده، گفت: «در واقع میتوان گفت چندین هزار سر پیکان و بقایای جانوری از دندان گرفته تا استخوان و جمجمه اسب پیدا کردهایم.»
او با اشاره به آن که عمدهترین شکار انسانهای نئاندرتال در این منطقه اسب وحشی بود، درباره ویژگیهای خاص اسبهای وحشی دوران نئاندرتالها گفت: یک متخصص جانورشناسی همراه تیم کاوش است که از موزه انسانشناسی پاریس آمده و بر اساس مطالعات او، بقایای چندین نوع مختلف اسب در این غار پیدا شده، اما عموماً برخی از این اسبها جثهای یک و نیم برابر اسبهای امروزی دارند.
وحدتی نسب افزود: این اسبها از نژاد خاصی بودند که در زمان نئاندرتالها میزیستند. نوع خاصی از اسبهای وحشی که اکنون منقرض شدهاند.
سرپرست دومین فصل از کاوشهای باستان شناسی اضافه کرد: فصل دوم کاوشها در قالب کاوش مشترک هیات باستانشناسی ایرانیفرانسوی انجام میشود و هم اکنون در جریان است و تا پایان تیرماه ادامه خواهد داشت.
به گفته او، غار قلعهکرد یکی از مرتفعترین غارهای دوران پارینه سنگی ایران است و تقریبا ۲۱۰۰ متر بالاتر از سطح دریا قرار دارد. از آنجا که طی سالهای گذشته این غار یکی از جاذبههای گردشگری بود و با توجه به قدمتی که دارد، شاهد حفاریهای غیرمجاز متعددی در آن هستیم.
وحدتی نسب گفت:هرچند طول این غار بسیار زیاد است، اما تمرکز باستانشناسان دمِ دهانه آن متمرکز شده است. مکانی که بیشترین فعالیتهای زندگی در دوره پارینه سنگی در آن اتفاق افتاده که به لحاظ بقایای فرهنگی بسیار غنی است.
انتهای پیام/.